Guldkompassen

Blev en riktigt lyckad kväll, tidig men riktigt trevlig. Skulle grilla med min mor och far men det slutade med att båda mina bröder +1 sambo och 1 barn också kom ut och åt. Vi grillade grillspett de andra åt potatisgratäng men jag kan inte äta det så det blev ris till mig. Mamma gjorde världens godaste kantarellsås till. Nu är jag hemma hos mig med min brorsdotter. Jag är helt slut så vi ska krypa upp i sängen med varsitt täcke och kolla på Guldkompassen. Hoppas ni har en bra kväll!

Trevlig Valborg

image76

Förstår egentligen inte syftet med denna helgdag. Vi tänder eldar för att hälsa våren välkommen, weird! När jag var liten gick kvällen ut på att titta på brasan och smälla smällare, eller rättare sagt titta på när mina bröder smällde smällare + alla andra barn. Jag var nog lite rädd för dem när jag var liten, smällarna alltså, inte mina bröder eller de andra barnen för den delen. Senare under tonåren gick kvällen ut på att dricka sprit utomhus, det spelade inte så stor roll var. Det häftigaste var ändå "sandstugan." Jag var där en gång. Det var ett hus mitt i skogen utan belysning. Man såg absolut ingenting - kul! Vi visste verkligen hur man festade till det. Idag känns det som att denna dag/kväll kunde kvitta. Det är som vilken onsdag som helst. Själva ska jag grilla lite och bara mysa.

Vad har ni för planer för kvällen?

Onsdag

Känner i hela kroppen att jag inte har fått tillräckligt med sömn. Vill sova mer men jag måste iväg till skolan ett par timmar. Idag är det i alla fall mulet och vindfritt så jag hoppas all pollen håller sig på marken och inte snurrar runt i luften. Hade dock inte skadat med liiiite sol.

Oh well, nu ska jag äta upp min gröt, utan mjölk eftersom jag glömde köpa det igår, inte så gott men det går ner. Sen blir det skola. Vi ska ha den sista debatten, känns skönt att bara behöva vara åskådare idag. Sen ska vi repetera USA´s culture and society del, det kan verkligen behövas. Kommer ihåg allt i stora drag men deras politiska system ser ju lite annorlunda ut jämfört med Sverige så det är lite krångligt att komma ihåg. Kan inte alla stater heller, hur stora de är, hur många som bor där och framförallt var de ligger. Kuststaterna och södern är väl inte så svårt men mitten har jag inte så stor koll på.

Have a nice day

Nattuggla

Det finns nog ingen i världen som har så lätt att vända på dygnet som jag. En lite tupplur en eftermiddag och min dygnsrytm är helt körd. Har suttit och planerat mitt andra födelsedagsfirande ett tag nu. Försöket sova men tankarna bara snurrade så jag gick och hämtade datorn. Så jag sitter nerbäddad i sängen och datrar. Vet att jag ska upp imorgon bitti. Måste verkligen gå på föreläsningen som börjar kvart över tio. Det betyder att klockan ringer klockan åtta, så att jag kan snooza en halvtimme. Efter skolan ska jag åka och handla. Skrev matlista i eftermiddags - vuxenpoäng till mig. Utan lista så kommer jag alltid hem med dubbelt så mycket som jag behövde men med hälften av allt som jag skulle ha köpt.

Nu ska jag försöka sova lite. Natti

Nybäddat

Åh vad spännande Desperate är. Kan knappt hålla mig till nästa vecka - som om jag hade nåt val. Passade på att byta lakan i sängen till de nya jag köpte förra veckan. Vill sova nu! Det ska jag, strax i alla fall. Vill se Criminal Minds först, det slutade så himla spännande igår så jag måste hålla mig vaken. Förresten vill jag tipsa om en superbra blogg som jag hittade idag, hälsofreak, kolla in den!

Tänkte köra lite dagens, bra sätt att sammanfatta den så händelserika(?) dagen.

Dagens sämsta: Scarlett Johanssons nya singel

Dagens godaste: Findus falaflar i pitabröd med massor tzatsiki

Dagens onyttigaste: Kärleksmumsen

Dagens (enda) tråkigaste film: The Wedding Date

Dagens minst gjorda: Teambuilding PM

Dagens syssla: TV tittande och telefonpratande


Här kommer lite bilder på mina nya lakan och de nya sänglamporna som inhandlades för presentkortet jag fick av mina systrar +familjer i födelsedagspresent.


 

image75

Blir sådär halvbra bilder med mobilkameran men jag orkar inte ta med den vanliga. Tar sån tid att lägga in i datorn, så ni får nöja er med dessa helt enkelt!

Kärleksmums

image74

Kärleksmumsen blev riktigt goda trots att de blev lite brända. Tycker namnet är så himla mysigt, visst? Har precis kollat på "The Wedding Date" som jag fick med i Solo tidningen. Den var lite lagom förutsägbar. Förstod efter 10sekunder hur den skulle sluta trots att jag inte läst om vad den handlade om innan. Ja ja, jag fick nån timmes avslappning i alla fall.

image73

Va?!

Jag förstår inte... ska det vara djupt? konstnärligt? Jag tycker inte att det här är bra.. alls! Hon borde hålla sig till att vara vacker och skådespela. Lyssna och avgör själva.

Orkeslös

Tanken var ju att jag skulle till skolan idag men jag orkade helt enkelt inte. Är helt svullen i ögonen och tung i huvudet så jag gör minst lika mycket nytta här hemma som i skolan. Det värsta när jag är hemma är att jag blir så himla sugen på saker. Fick ett sjukt sug efter kärleksmums, läste i nån blogg att de hade bakat såna. Problemet var att jag inte hade kakao eller kokos hemma. Gav mig därför ut för att köpa detta. Gick till Lidl som ligger alldeles utanför, tror ni de hade kokos? - näpp. Så jag fick gå till Hemköp också. Jag som skulle hålla mig inne. Alldeles i detta nu fick jag springa ut i köket för att det luktade bränt, satans ugn. Den är helt värdelös, bränner vid allt. Tror inte hela kakan är förstörd, får skrapa bort det brända. De blir nog goda ändå.

Köpte Solo på Hemköp, man fick med nån film som såg mindre spännande ut. Ska nog kolla på den i alla fall och äta kärleksmums om en liten stund.

Tisdag

Kunde inte riktigt sova igår kväll tack vare middagsluren så jag var för trött för att gå upp imorse när klockan ringde. Nu har jag i alla fall ätit gröt och kollat in nyaste avsnitten av The Hills. Fick äntligen min klänning idag, den har ju varit på rymmen men idag damp den ner genom postnedkastet. Fick också hem filmen Guldkompassen. Får kolla på den i helgen.

Ska försöka torka bort ögonklegget och snoret och göra mig i färdig för skolan. Önskar att pollensäsongen ska vara över nuuuu. Mina ögon är helt svullna, jag ser verkligen inte klok ut. Men det värsta är ändå det konstanta näskillandet. Det är verkligen tortyr, som att nån killar under näsan med en fjäder.

Eftermiddagslur

Skulle ta tag i mig själv och få saker gjorde under eftermiddagen. Städade upp lite efter att jag började bli snorig för att få bort lite pollen i alla fall. Så nu är hela lägenheten dammtorkad och badrummet är skinande rent. Blev så trött av snorandet och städandet att jag somnade framför tvn. Har inte sovit på eftermiddagen sen jag vet inte när. Brukar göra det på vintern när det blir mörkt tidigt. Men nu gör all pollen + mediciner mig alldeles sömning.

Imorgon har jag skola. Men bara på eftermiddagen. Har nästan ingen fast undervisning kvar den här terminen. Ca två föreläsningar i veckan fram till sista veckan i maj då det är tentadags. Den här helgen är ju extralång också. Ska passa på att börja med mitt PM och läsa klart boken till nästa tisdag. Den är superlång och inte så värst spännande tyvärr. Nu ska jag kolla klart på Cashmere Mafia sen ska jag sova.

Nighty

Pollen!!!

image72


Det blev så varmt i lägenheten under eftermiddagen så jag gjorde dumheten att öppna balkongdörren. Nu rinner näsan och ögonen kliar massor. Jag gillar inte alls våren, kan skippa den och hoppa direkt till sommaren. Eller så får nån komma på nån mirakelkur så att all allergi försvinner. Jag har provat allt verkligen. Sprutor i tre år, hur många olika tabletter som helst, nässprayer men inget hjälper. Ska låsa in mig april-juni. Det hjälper säkert, eller inte!

Krångel

God morgon/förmiddag!
Jag tog lite sovmorgon idag, tyckte jag förtjänade det! Skickade iväg alla enkäter igår, vilket tog en bra stund eftersom jag var tvungen att ändra och fixa lite. Hade fått svar från flera idag att de inte gick att öppna, så det vara bara att skicka om. Suck! Nu ska jag plugga en stund.

Vem är du..?

Kollar in min statistik här på bloggen lite då och då. Antalet läsare går lite upp och ned men det är alltid ganska många (inte hundratals men ändå) vilket gör mig lite nervös eftersom nästan ingen någonsin kommenterar inläggen. Vilka är ni egentligen? Skulle bli glad om ni kunde skriva en liten kommentar nån gång ibland så att jag har koll på er!

Nu ska jag lägga mig i sängen och kolla på Breakfast at Tiffany's - mysig film.

image71

Kloka beslut

Fy tusan, idag är jag tröttare än någonsin, grinigare också för den delen. Det gick bra att jobba men visst känns det i hela kroppen när man pluggat 8-14 timmar om dagen i en vecka och sen jobbat hela helgen. Fattade det kloka beslutet här om dagen att "bara" plugga 100% till hösten. Har sökt lite distanskurser också men jag kommer inte orka med det i en termin till. Kommer förmodligen läsa mer nästa vår men till hösten ska jag försöka koncentrera mig på det som jag "måste" göra. Kommer ju börja ha VFU (praktik) då och så är det en massa annat nytt.

Nu ska jag skicka iväg lite enkäter, kolla Top Model reprisen och äta viktväktar chokladmousse. Den är så himlans god! Rekommenderas!

Söndag

Good morning Sunshines!
Ute är det minsann inget solsken i alla fall. Men det gör inget för idag blir det jobb och plugg. Jag var så sjukt klantig igår, igen. Hade en skoluppgift som skulle lämnas in senast kl21 igår, lördag. Den var klar redan i onsdags men jag väntade med att lämna in den så jag kunde finslipa den lite. Inte gjorde jag det inte. Kom dessutom på den igår 21.40. Vi har sån grej där man lämnar in uppgifter på en sida så nu står det ett stort rött "LATE" på den uppgiften. Skit också. Mailade in den också. Hoppas inte att det spelar någon roll. Jag menar vem sitter kl 21 en lördag och läser engelska sammanfattningar på artiklar. Ingen hoppas jag!

Nu ska jag äta klart min grötfrukost sen ska jag gå och jobba! Har en massa kli i ögonen av all pollen, nu är det dags igen!

Blåtunga

Det gick riktigt bra att jobba idag. Var lite orolig eftersom det inte alls va skoj förra helgen och eftersom jag ska jobba imorgon också. Men dagen gick jättefort. Efter det skyndade jag mig hem för att sen åka iväg och grilla lite. Hade tänkt försöka dra ihop en utgång men entusiasmen infann sig liksom inte efter arbetsdagen och jag tog därför beslutet att bara mysa hos mamma och pappa. Jag åt alldeles för mycket, så nu behöver jag inte äta mer den här helgen ha ha, troligt! Min brorsdotter var där också. Vi spelade mitt nya TP med barnfrågorna, flätade hår och åt spiderman isglass. Vi blev rätt snygga i munnen av dem! Hääärligt blå! Nu ska jag trots den tidiga timmen krypa ner i sängen och kolla nån film. Ska ju jobba imorgon också.

image70

image69


Hoppas ni har en bra kväll!

Lördag

Det fina vädret verkar minsann hålla i sig. Jag vill vara ute, jag skulle i alla fall vilja vara ledig. Denna helg ska jag jobba båda dagarna. Idag ska jag jobba fram till kl 18, har verkligen ingen lust. Men det kommer kännas bra när lönen trillar in.

Vad gör ni idag?!

The Return of the Magkatarr

Det blev inte så intensiv shopping idag eftersom jag var lite sliten från igår. Men jag köpte i alla fall sänglampor, ramar, sängkläder och lite annat smått och gott på IKEA. Eftersom jag fick presentkort i födelsedagspresent gick hela kalaset på endast 350:-, alldeles lagom tycker jag. Åt lunch på Max, så himla gott. Dock gjorde det inte så gott för min mage. Jag fick superont. Har inte haft problem med magkatarren på ett tag men nu så är den tillbaka. Kan vara sympationt eftersom lilla Anna hade problem igår kväll. Jag hoppas att det är fallet. Har inte riktigt tid med nånting sånt just nu.

Gjorde världens fynd idag. Alla som känner mig vet att jag är barnsligt förtjust i sällskapsspel. När jag var och handlade på ICA Maxi så sålde de ut en hel massa spel. Jag kollade runt lite och fann det... TP! Som jag har tänkt köpa hur länge som helst men det är ju alltid så himla dyrt, men inte idag! Så nu får jag samla ihop nån stackars skara och köra TP-kväll!

Nu ska räkningarna betalas. Det var skönt att känna sig lite rik för en dag i alla fall.

Lite sliten

God morgon!
Idag är jag uppe med tuppen minsann. Ska ju ta mig en sväng till IKEA för att se vad jag kan spendera mitt presentkort på. Vill köpa på mig lite ramar, har kommit på att mitt hem ser lite opersonligt ut utan foton. Det ska fixas. Sen måste jag verkligen införskaffa en sänglampa, kan ju inte ligga i min sköna säng och läsa på kvällarna=mindre bra!

Igår eftermiddag var jag verkligen helt slut. Detta resulterade i att jag struntade i att gå på årsstämman, känner mig som en lite sämre människa men ibland måste man fatta såna beslut. Istället gick jag och drack lite rosévin, det gjorde jag nog rätt i. Det blev en mycket trevlig kväll. Mitt enda problem är att jag alltid säger "nä jag ska inte gå ut" och sen så är jag en av de sista som går hem. Ja ja, jag missar ju aldrig nåt, eller så är det det jag gör. Nu ska jag sluta svamla och ge mig iväg!

image67


Tävling

image66


Jag är med och tävlar på Natalie B´s blogg om ett hemligt paket till ett värde av 1000 kronor!
Tävlingen sponsras av: Bonnie & Clyde

Not too bad

Debatten gick superbra, min sida vann! =) Efter skolan gick jag och åt med min vän som är hemma från Irland. Hon ska dock bara vara hemma ett par veckor innan hon och hennes pojkvän ska åka till Mexico och sen resa runt i sydamerika i tre månader. Jag är inte alls avundsjuk!

Nu ska jag ta det lugnt en stund innan det är dags för årsstämma. Efter det så blir det rosévinsdrickande!

Debatt - skoluniformer

Nu har jag äntligen knåpat ihop några för- samt nackdelar för varför skolor sa ha uniformer. Får se vilken sida jag hamnar på i debatten.

Efter skolan ska jag träffa min kompis som bott på Irland. Har inte träffat henne sen i julas så det ska bli skoj. Kl 19 är det årsstämma i min bostadsförening. Har ingen lust att gå men jag tror det kan vara bra eftersom jag nyligen har flyttat in.

Hur ser er dag ut?!

Tidig kväll

Jag är så himla trött idag. Ska ta och lägga mig nu. Har hört att de timmar man sover innan kl tolv är värda dubbelt så mycket som de resterande efter midnatt. Kan ligga nåt i det. Har varit ganska slö idag. Borde ha pluggat mycket mer men ibland så infinner sig varken inspirationen eller orken. Får gå upp lite tidigare imorgon bitti och förbereda debatten.

Natti!

Frusna män...

Ärligt talat, nu har jag kollat en stund på "Frusna män saknar kärlek." Jag har alltid hävdat att såna program är koppleriverksamhet. Det gör jag fortfarande. Tycker det är lite tragiskt hur dessa människor hänger ut sig själva i tv. Det är ju inte direkt några raketforskare med i programmet. Som när den ena tjejen säger "Jag känner att jag kommer att bli kär," efter sisådär 1 timme. Har väl inte med intelligens att göra men det är skapligt naivt. Jag höll på att dö när den där Per Arne sjöng på... engelska(?) eller vad var det för språk han försökte sjunga på? Nä, nu ska jag sluta klaga, mumsa i mig lite hallon/blåbär/björnbärspaj med havrevaniljsås! Mums! Snart börjar ju Grey's, det gillar jag i alla fall!

image65

Vem är jag(?)

Hittade en sida där man får veta hur man är som person genom hur man skriver. Jag skrev i min bloggadress och fick veta att jag är:

Idealisten (NF)




"Människan i främsta rummet!"


Idealister är framförallt intresserade av människor och relationer - men på ett abstrakt plan. De återfinns ofta som exempelvis präster, psykologer eller politiska förkämpar för bättre världar. Mahatma Gandhi är den kanske mest kända Idealisten. Moral och andlighet är exempel på abstrakta människoorienterade begrepp som Idealister dras till - och ägnar en oerhört stor energi åt. De är ofta entusiastiska och fantasirika - och mår som allra bäst när de får möjlighet att hjälpa andra människor utvecklas.

Idealister har en talang för kreativa lösningar och relationer vilket gör att de ofta trivs bra med arbete som innebär att att snabbt sätta sig in i och lösa kommunikativa problem. Typexempel på detta är att arbeta som kommunikationskonsult, där de föredrar den första kreativa fasen och kundkontakten framför att planera och genomföra  delmoment.

Idealister använder ofta abstrakta  ord som "rättvisa", "dröm", "viktig" eller "harmoni" i samband med människor och relationer.

Vill du få en Idealists uppmärksamhet - pröva "det här är verkligen en inspirerande person!".


Tjaaa, kan väl kanske stämma en del. Prova själva och se vilka ni är!

It wasn't me

Det blev kinamat till lunch som planerat, yum! Efter det sprang jag runt i lite affärer. Passar på att shoppa nu eftersom jag har lovat mig själv att inte köpa några "onödiga" grejer i maj. Får se hur det går. Kanske ska sätta upp en begränsad summa istället, vi får se. Åkte i alla fall vidare till Jysk där jag köpte utemöbler till balkongen. När jag kom hem insåg jag att balkonggolvet var superskitigt och bestämde mig för att göra rent. Sprutade på en massa rengöringsmedel och hällde sedan en hink med vatten för att skölja bort all smuts. Hörde då hur någon nedanför rörde sig. Jag kikade över kanten och såg att vattnet droppade in på balkongen nedanför, Oupps! Kröp ihop på golvet och skurade lite snabbt innan jag smet in och stängde dörren, åh så pinsamt! Stackars grannar som har en klant som mig boende ovanför. Ja ja, lite vatten har ingen dött av.

Onsdag

Känner mig lite piggare och gladare idag. Tack och lov för solen som även får mig att skina upp! ;) Fick ett lite annorlunda sms från min bror "vilka 5 djur tycker du ser skojiga ut och vilka 5 djurmönster gillar du?" Han och hans tjej är ju i Malaysia så jag tror nog att det har med min födelsedagspresent att göra. Det återstår att se, de kommer ju hem imorgon! Säkert superbruna och fräscha! Där ligger min lunchsolning från igår i lä!

Nu ska jag springa iväg och luncha. Blir nog kinamat tror jag! Yay!

Vad gör ni idag?!

Klagomuren

Känns som att det enda jag gör just nu är att äta, sova och plugga. Kollar tv lite då och då men mer än så hinns inte med. Det känns tråkigt! Men jag antar att det blir bättre när jag äntligen har pluggat klart! Men vissa dagar som idag känns det som om jag inte har något liv överhuvud taget. Har pluggar i 12 timmar, no kidding! Och jag är fortfarande inte helt klar. Ska lägga mig i sängen strax och läsa lite till efter att ha kollat skolmailen en sista gång för idag. Förra helgen försvann ju också med tenta, födelsedagsfirande, 9.5 timmars jobbande och akutbesök +att jag ska jobba lördag söndag den här helgen. Börjar känna mig lite trött och sliten! Vill bara bli klar med skolan nu, få ett riktigt jobb med en full lön!!! Ska försöka träffa studievägledaren snart och se om jag inte kan intensivläsa ännu mer. Visst är det mycket som det är nu men om jag kan bli klar fortare så kan det kanske vara värt det... eller?!

Nu har jag klagat färdigt för idag!

God natt på er!

Sommar sommar sommar

Läste nyss på en blogg som jag så klart inte kommer ihåg vad den heter att sommaren 08 kommer att bli den varmaste på 150 år! Kära hjärtanes som min mormor skulle säga! Jag kan knappt vänta! Ska bara ligga och glassa vid poolen i Kvickan heeela sommaren! Och ja just ja... plugga lite också men det ska nog hinnas med!

Var är min klänning?!

Kom hem från skolan för ett tag sen efter en lååång och intensiv dag. Som jag skrev tidigare så har jag insett hur nära slutet det är på den här terminen. Det är snart dags att lägga i en högre växel i tentapluggandet. Sitter just nu och försöker komma på frågor till en enkät som ska bygga på litteraturen i kursen =mindre lätt! Samtidigt har jag nästa bok som ska läsas till litteraturen liggandes brevid mig så att jag kan börja läsa den så fort enkäten är klar. Just nu har jag svårt att se hur jag ska hinna med men det kommer jag förhoppningsvis. Har ni också samma problem? Så mycket att göra, så lite tid!

Beställde den superhypade klänningen från ellos.se förra veckan men den har ju inte kommit fram än, var är den egentligen?! Jag vill använda den nu när det är så fint väder ute. Vill känna mig supersomrig! Satt ute i solen en stund på lunchen idag så jag är alldeles fräknig i pannan och på näsan - I love!

Nu ska jag försöka komma på nåt att äta till middag. Har inte så mycket hemma men på fredag får jag pengar, då blir det lyxmat. Eller nåt...

image63

Sunny day(s)

Så typiskt att vädret är så fint den här veckan när jag har massor att göra. Ska försöka komma igång ordentligt med Teambuilding PMet, ska va med i en debatt på engelska och skriva en engelsk sammanfattning på en text. Jag vill bara ligga ute i solen och jäsa.

Nu ska jag strax springa iväg till skolan, har heldag idag. Sista föreläsningen på ena kursen, de börjar ta slut nu, tentorna närmar sig med stormsteg! Ska bara läsa klart de sista 10 sidorna innan jag går!

Ha en bra soooolig dag!

Sträckläsning

Usch vad segt det var med skola idag, även om det bara varade i 45 minuter så var det bra segt. Idag tog de i alla fall närvaro så det var ju inte helt i onödan. Innan jag gick till skolan var jag på apoteket och hämtade ut tabletterna som jag ska äta i fyra dagar. Fick sån sjuk huvudvärk efter dem. Tur att jag inte behöver äta dem så länge. Känner mig lite piggare men jag har fortfarande kvar pepplor i ansiktet. De känns alldeles sträva, jätteäckligt. Som om jag har solat hela dagarna i 20 år. Som läderhud! Usch! Men jag hoppas att de försvinner annars får jag ju gå till nån annan doktor.

När jag kom hem la jag mig och läste min bok som ska vara klar till imorgon. Det är den bästa hittills av litteraturböckerna, den heter Sula. Kan faktiskt rekommendera den. Den är på engelska så klart men inte så svårläst. Har läst ca 100 sidor under eftermiddagen så nu har jag bara 30 kvar, skönt. Då kan jag vara lite aktiv i diskussionen den här gången. Sist var det lite pinsamt eftersom jag inte hade läst hela boken, inte ens halva så jag visste ju ingenting. Föreläsaren har dessutom en tendens att tro att jag kan en hel massa, vilket i och för sig är bra men jag kan ju aldrig bara sitta och lyssna för han ställer ofta frågor direkt till mig. Jag kör alltid med knepet att man ligger i och är ambitiös i början så att lärarna eller föreläsarna ser detta. Det kommer de ihåg och då kan man slappna av senare i kursen. Jag har klarat mig superbra på det systemet under alla skolår.

Nu ska jag läsa klart boken, proppa mig full med allergitabletter (som gör mig superdåsig) och sen sova i min nya säng som för övrigt är världens skönaste!


Natti natti kära vänner!

Allergichock

Igår kväll gjorde jag mig i ordning för att gå och sova när jag plötsligt kände att det hettade lite om kinderna. Jag gick till spegeln och såg som pepplor i hela ansiktet. Jag trodde att det berodde på sminket och tvättade bort det. Inget hjälpte, det blev värre och värre. Till slut var jag prickig ner på halsen och läpparna började svullna upp. Jag ringde motvilligt sjukvårdsupplysningen, de säger ju ändå alltid bara att man ska avvakta och se. Men inte den här gången kan jag lova. Hon sa åt mig att åka till akuten direkt. Eftersom hon sa det så snabbt blev jag lite orolig. Ville inte åka själv så min bror körde mig och följde med in. Akuten är ju inte kända för att vara snabba men igår kom jag in, låg på en säng med sladdar hit och dit som kollade mina värden, innan min bror ens hade hunnit parkera bilen. Har man andningssvårigheter då får man hjälp supersnabbt. Tack och lov så spred det sig inte till munnen så jag fick dricka steroider och vänta i en och en halv timme. Jag va så trött och ville bara hem och sova. Tack och lov för att min bror var med, tänk att ligga ensam i ett sterilt, tyst rum och bara vänta. Usch!

Idag ska jag till skolan, sen ska jag kolla sänglampor på Clas Ohlson!


Ha en bra dag!

9½... timme

Hade en superdag igår. Kunde inte ha varit bättre (förrutom tentan och det faktum att jag var tvungen att gå upp vid 6 imorse). Åt massvis av mammas hemmagjorda smörgåstårta, min superhöga superchokladiga tårta + grillat på kvällen. Fick jättebra grejer, mestadels presentkort men det är ju aldrig fel. Massor av folk hörde av sig och grattade, både väntade och oväntade. Hela kvällen slutade med ett varmt bad hemma hos mina föräldrar (eftersom jag inte har skaffat något badkar hem än) med såna oljor som är bra för grejer, aromolja eller vad heter det? Min mamma har såna superlyxiga som finns på spa. Hon hade en massa och välja på så med tanke på min nya ålder så tog jag uppiggande samt emot åderbrock (i förebyggande syfte).

I morse var jag uppe med tuppen, halv sju. Började jobba kvart i åtta. Skulle egentligen jobba till klockan tre men så blev det inte kan jag säga, jag var hemma halv sex! Heeeelt slut kan jag lova. Hade den näst värsta arbetsdagen som jag haft under mitt arbetsversamma liv. Den absolut värsta var i London när jag fick skäll av mormorn för att ha slängt grejer som hon hade sagt åt mig att slänga och ingen av dem som hade hört henne säga det ställde sig upp och sa något... men det är en annan historia. Tyvärr kan jag inte dela med mig av min dag eftersom mitt arbete är sekretessbelagt. När jag kom hem ville jag bara gråta. Tack och lova hade jag en stor bit av min födelsedagstårta kvar i kylen. Tackar den som kom på att man kunde göra choklad av kakaobönan! Lite choklad löser allt!


Nu ska jag plugga en stund, ingen rast och ingen ro här inte, sen ska jag sova. Ska ta lite sovmorgon imorgon. Har en till sån fantastisk måndag då jag måste till skolan för en 45-minuters föreläsning! Fantastiskt!


God natt mina vänner!

BirthdayGirl



 

image62
Har jag gjort min första tenta i engelska nu på morgonen. Det tog mig cirka 20 minuter, den var superlätt, eller så har jag jättefel! Men det kändes bra så det återstår att se hur det gick.

Har varit vaken sen 6 imorse. Eftersom jag inte visste hur lång tid tentan skulle ta så ville jag gå upp och göra mig i ordning. För idag är det... min födelsedag, hipp hipp hurra för mig! =) Ska strax bli hämtad för jag ska firas hos mina föräldrar eftersom min familj inte får plats i min lilla etta. Kalasen i min familj är så kaotiska. Tänk er fyra syskon med respektive (dock så har min bror valt att åka till Malaysia med sin sambo istället) mamma pappa sju(!) syskonbarn farmor och hennes karl och så lilla jag! Helt galet vill jag lova! Dock blir kvällen lugn eftersom jag börjar jobba 7.45 imorgon bitti så jag ska fira ordentligt senare med mina vänner! Men tårta i massor ska det minsann bli!

Ha en bra lördag!

Årets första...

Satt och väntade på att posten skulle dyka upp idag, eftersom det är lördag imorgon så kan jag inte få några födelsedagskort då. Helt plötsligt skramlade brevinkastet till. Jag väntade en sekund, sen sprang jag ut i hallen och där på hallmattan låg... ett ensamt litet kuvert. Men inte blev jag ledsen för det. Ett kort är mer än inget kort! Så, tack snälla Anna för födelsedagshälsningen!

image61

Fredag

Så var det fredag igen, känns som att jag skriver så varje vecka men veckorna bara flyger iväg. Ca en månad kvar i skolan, hur ska allt hinnas med?! Får bli panikpluggande ett par veckor sen är det sommarlov. Första sommaren sen jag var 15 som jag inte ska jobba dagligen, får se hur det går. Kommer säkert klättra på väggarna efter en vecka! Helt ledig kommer jag dock inte vara, ska plugga till omtentor som ska bli godkända till hösten samt jobba ett par timmar i veckan som jag gör nu. Men det är det mest ledigaste jag har varit på läääänge!

Nu ska jag äta en lite halvsen frulle sen ska jag plugga till tentan som jag har imorgon! Tråkigt när det är så fint väder men det ska ju hålla i sig hela helgen!

Men, vänta nu!

Läste precis på perezhilton.com att Cynthia Nixon som spelar Miranda i Sex and the City sagt att en av karaktärerna dör i filmen. Undrar vem, om nu detta stämmer... Men var det inte tal om en uppföljare? Jag är förvirrad - förstår ingenting.

image59


image58

Min nya säng

                                                image55

image57

Min nya säng och ett av de nya sängborden. (Tog korten med mobilkamera i dåligt ljus). Åh jag vill bara gå och lägga mig nu. Har sovit med madrasserna på golvet sen december så det ska bli himla skönt att komma upp lite! Kommer sova som en prinsessa!

 

Surprise

När jag vaknade imorse verkade det som att det skulle bli en helt vanlig dag. När jag höll på och gjorde mig i ordning ringde min mamma och frågade om hon skulle komma upp till mig och hjälpa mig att sy upp mina gardiner. Så precis innan jag skulle gå iväg till skolan så kom hon. Jag hjälpte henne att ta undan lite grejer och så. I skolan fick jag ett meddelande där mamma sa att hon skulle stanna tills jag kom hem så att jag fick se hur långa gardinerna skulle vara. Hon hämtade upp mig i skolan och så åkte vi hem. När jag kom upp så hade hon plockat undan min skohög i hallen och dammsugit. Innan jag kom in i lägenheten sa hon åt mig att blunda... Jag blev helt rädd och trodde att det var någon där inne. Hon ledde mig in och där stod min födelsedagspresent, den sängram +nattduksbord som jag har velat ha jättelänge. Jag blev så glad att jag började gråta! Så det var därför hon skulle sy upp gardinerna just idag för att de skulle leverera sängen. Väääärldens bästa födelsedagspresent! Tack snälla mamma och pappa!

Sen kväll...

Kom hem från jobbet för en halvtimme sen. Nu är jag ännu tröttare än innan. Men innan jag går och lägger mig ska jag göra lunchlåda till imorgon, plugga, duscha och sätta i en hårinpackning som jag tvättar ut imorgon bitti. För att det inte ska bli för sent så ska jag sätta igång, nu, snart! =)

God natt till alla er som får gå och sova nu!

Huvuddås

Vilken seg dag det har varit. Jag har verkligen inte varit på humör. Tror att det är för att pollensäsongen har dragit igång ordentligt nu och min medicin gör mig helt dåsig. Var och handlade i förmiddags, när jag kom hem var jag så slut att jag somnade. Nu ska jag iväg och jobba om fem minuter. Kan vara bra så att jag kommer igång lite. Vet dock inte hur länge jag ska jobba, hoppas på två timmar bara så jag hinner hem och plugga allt det jag inte har gjort idag.

Vad har ni gjort idag?!

Onsdag

Trött. Grått och mulet ute. Jag är snorig. Det är dammigt och stökigt här.

Födelsedagstårta

Ååååh vad bra Desperate var. Jag vill se mer, det är det jag menar som med Cashmere Mafia. Visst är det bra men jag får inte den känslan av att vilja se mer. Hur som helst så i reklampauserna satt jag och letade efter tårtor som jag kan baka till min födelsedag och hittade en chokladtårta som verkar vara huuur god som helst, jag älskar choklad! Det är chokladbottnar med vit chokladmousse emellan. Yum!

Nu ska jag kolla klart på Christine sen ska jag nog krypa ner i sängen och kolla på nån film.

En timme kvar...

image53

Sen börjar Depserate Housewives, jag vet att jag tjatar men det är veckans höjdpunkt. Eller vänta, det kanske är på lördag när jag fyller år. Äh, i alla fall så ser jag fram emot Desperates återkomst i svensk tv! Det är tur att de visar det sista avsnittet från förra säsongen först för jag har glömt hur det slutade. Ska nog poppa mig lite pop corn kvällen till ära! =)


Skolan var så seg idag. Men det är inte så mycket kvar, nu börjar alla kurser närma sig ett slut. Det värsta med det är att det bli så mycket att göra men efter det så blir det lugnt och skönt.

Skruvat

Gick upp vid halv åtta imorse för att min pappa kom förbi med lite grejer till mig. Jag kollade på tv en stund och helt plötsligt vaknade jag och då var klockan elva, suck! Hatar när man går upp tidigt och ska få massor gjort men sen somnar om! Nu hinner jag inte göra något utan måste göra mig i ordning och springa iväg till skoan. Vi ska kolla på nån film om den Brittiska regeringen. Som jag har skrivit tidigare så har jag en förmåga att somna när jag kollar på film nu mera. När jag gick i gymnasiet så hade vi alltid historia på fredageftermiddagarna och vår lärare satte alltid på svart-vita filmer som vi skulle kolla på. Jag ska vara ärlig och säga att jag inte minns en enda av dessa filmer. Tror jag sov mig igenom gymnasiets fredagseftermiddagar. Det är lite skillnad nu dock. Nu måste jag verkligen hänga med! Hoppas det ine är ett mörkt rum bara!

Vad gör ni idag?!

Det tar sig...

Måste säga att Cashmere Mafia blir bättre och bättre för varje avsnitt. Men det känns som att de behöver något som drar igång serien ordentligt, när avsnitten slutar så får jag inte riktigt den där "åh, jag vill ha mer" känslan som man kan få av till exempel Desperate Housewives som för övrigt drar igång imorgon. Kan knappt vänta. Tur att jag inte jobbar imorgon kväll, brukar ju jobba tisdagkvällar men inte imorgon!

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa Sula, den ska vara klar nästa vecka då den ska diskuteras men det är inga problem! Säger god natt med den här sången, den påminner mig om sommaren 07 i London!



Natti!

Fruktstund

image51


Nu har jag pluggat heeela dagen. Mest ledarskap och samverkan - teambuilding, intressant kurs men jag börjar känna mig lite mätt på ledarskapskurser. När samma litteratur börjar återkomma och allt känns som en enda upprepning då är det inte bara skoj.

Nu ska jag strax kolla på Cashmere Mafia och äta en lite fruktsallad, mumma. Nu är det måndag igen med nya tag! Blev ingen promenad idag men imorgon har jag en promenaddejt så då kommer jag inte undan.

Från det ena till det andra så har min spis gått lite sönder. Ena plattan funkar inte, vad trött jag blir. Är ju inte helt gratis att köpa ny spis direkt. Vid såna tillfällen saknar jag att bo i hyresrätt då man ringer ett samtal så kommer någon och fixar. Så lätt är det inte nu. Får klara mig på två plattor ett tag tills jag köper en helt ny spis!

Vad gör ni ikväll?!




Tävling


image50


" Jag är med och tävlar om en snygg mysdress hos Lily, i samarbete med modeakuten.se

HÄR kan ni se vilka färger man kan välja mellan.

Önska mig lycka till och klicka här för att delta du också!"

Tänd ett ljus

image49
Ikväll kl 21 tänder jag ett ljus i mitt fönster för Engla. Gör det du också!

Måndag

Tänkte gå ut och ta en långpromenad idag men så kollade jag precis ut genom fönstret och såg att det spöregnar! Så var det med den promenaden. Får stanna inne och plugga, har världens pluggdag idag. Fick ett mail från studievägledaren förra veckan, jag vill ju bli engelska och företagsekonomilärare men man kan inte läsa till företagsekonomilärare på mdh så hon hade varit i kontakt med studievägledaren på Stockholm Universitet. Allt jag behöver göra är att skriva c-uppsats i företagsekonomi sen läsa en termin i Stockholm (+all engelska så klart) sen så är jag klar. Så det är nog så det får bli. Att pendla en termin gör mig inget. Blev jätteglad för att det går att lösa. Så Stockolm - here I come (år 2010 eller nåt men ändå).

Michael Clayton

Har inte blivit mycket gjort idag kan jag lova. Skulle plugga när huvudet höll på att explodera, kändes som att hjärnan var för stor och ville ut. Så jag var tvungen att vila ett par timmar. Pratade med min bror som är i Malaysia en stund... Jag vill också åka utomlands till nåt varmt ställe. Jag får hoppas på en bra sommar helt enkelt, ska ligga vid poolen hemma hos mor och far och lata mig hela sommaren!

Kollade klart på Michael Clayton, riktigt bra film måste jag säga. Lite halvsvår att hänga med i eftersom jag gjorde en massa andra saker under tiden men jag kan ändå säga att den är sevärd!

image48

Efter filmen kollade jag in "Secret diary of a callgirl". Blir arg eftersom de får prostitution att se glamouröst ut. Har inga erfarenheter själv men jag tror inte att det är så det ser ut i verkligheten. I serien är "hallicken" eller vad hon kallas för en snäll dam som verkar bry sig om tjejerna, jo tjena! Finns säkert många såna som bryr sig... eller inte! Även om dessa lyxprostituerade får gå på dyra restauranger, fester etc. så måste de garanterat ställa upp på sjuka saker som de inte alls njuter av. Nä, ilsk blir jag när de får det att verka som ett bra yrke där unga tjejer kan tjäna mycket pengar!

Utgång

Oj oj oj vad mycket av allt det blev igår. Först var det middag med paj+sallad och sen en supergod äppelcheesecake. Blev dessutom en hel del vin! Har inte festat med de här tjejerna på jättelänge så det var superskoj! De är alltid lika roliga! Efter födelsedagskalaset blev det utgång med drinkar och högtalardans! Det slog mig hur sjukt varmt det alltid är på alla uteställen, mindre trevligt då alla är helt lökiga och det luktar sådär gott. Undrar om det är en grej för att man ska bli törstig och köpa mer eller för att de är för snåla för att installera AC. Inte vet jag men nåt borde göras åt den här viktiga frågan!

Bakåtspya

Kom nyss hem från min bror, hans fru fyller år idag så jag var där och åt lite tårta. Supermumsig tårta med hallon och maräng i, kan det bli bättre?! Kom att jag var tvungen att baka klart mitt surdegsbröd. Skulle plocka ner bunken från hyllan ovandför kylen när jag som i slow motion såg hur den vickade. Och den tre dagar sura sörjan föll ner över mitt ansikte. Eftersom jag var på väg att göra något nej ljud med munnen så var den öppen och smeten rann ner rätt i munnen! Usch vad vidrigt, det var som en spya som åkte åt fel håll! Tack och lov lyckades jag rädda det nytvättade håret och kjolen som jag ska ha på mig ikväll. Men det känns fortfarande som om jag luktar vinägerspya! Bluä!

Nu ska jag göra mig i ordning och locka håret! Ska bli skoj att gå ut ikväll! Fick guldkort till ett av uteställena här i stan idag så jag kanske får användning av det! ;)

Ha en bra kväll!

Big Love

image47

Oh såg att Big Love ska börjas sändas på ettan, onsdag kl 22. Jag har hela första säsongen på dvd och fullkomligt älskar den här skruvade serien. Den handlar om en polygamist familj i USA. Det sjuka är att de får det att verka normalt... vilket jag själv inte tycker att det är. Men kolla in serien på onsdag och döm själva! Jag får vänta tills de släpper säsong 2 på dvd i Sverige, har sett delar av den på Canal + men inte hela, men jag tycker nog att säsong 1 är bättre.

Lördag

God morgon allihop!
Imorse när jag vaknade och reste mig upp så såg jag att det var huuuur mycket folk som helst utanför brandstationen som ligger mitt emot. Det var en så absurd syn så att jag trodde jag fortfarande sov eller nåt. Tog en stund innan jag kopplade att de förmodligen har öppet hus eller nåt sånt idag. Men det såg så sjukt ut eftersom det alltid brukar vara helt tomt där och nu ringlade en säkert 20 meter lång kö ut sig där. Tycker ändå att det är skoj att folk har ett sånt intresse. Detta var över en timme sen och det är fortfarande massor av folk där och polisbilar som blinkar och grejer! Jag har varit lite bekymrad över huruvida de har slutat använda den där stången när det är utryckning eller inte. Kanske ska gå ner och kolla! ;)

Nä idag ska det städas och så ska jag baka klart mitt supernyttiga surdegsbröd. Får se hur det blir, degen luktar riktigt illa i alla fall. Men det blir kanske gott. Gjorde ett gäng med bullar igår så nu ska familjen fyllas nästa helg!


image46

Friday night

Jaha, saker blir inte alltid som man har tänkt sig. Min brorsdotter hörde aldrig av sig, så nu får jag sitta hemma i min ensamhet eftersom jag tackat nej till galej för att hon skulle komma hit. Ja ja, sånt är livet. Ska ju göra en hel massa imorgon kväll så det är kanske bra att jag tar det lugnt ikväll. Då jag är världens baktant passar jag på att baka bullar till min kommande födelsedag så att jag har något att bjuda på. Älskar kanelbullar, tyvärr!

Ska nog passa på att kolla på nån av alla filmer jag fick hem för några veckor sen. Michael Clayton ska vara bra, får ta och kolla på den. Åh by the way, fick hem mina skor idag som jag köpte på tradera, de såg precis ut som på bilden nedan och de satt perfekt! Det gjorde hela min eftermiddag ha ha. Ska nog ha dem på mig imorgon på födelsedagsmiddagen. Får se hur bekväma de är efter ett tag så det kanske blir skobyte under kvällen.

Fredag

Vaknade av mig själv kl 9 imorse, kors i taket, det är inte något som händer varje dag. Har passat på att sova lite extra den här veckan, nästa vecka blir det tidiga mornar med tentaplugg. Har översättningstenta nästa lördag, på min födelsedag och allt! Men födelsedagar känns mindre och mindre viktiga ju äldre man blir tycker jag.

Så var det fredag igen. Hade sett fram emot en lugn helg men icke. Ikväll kommer min brorsdotter (börjar bli värsta ungdomsgården hemma hos mig =) ). Hon ska stanna till imorgon, då ska vi fira hennes mamma som fyller år. Sen på kvällen ska jag på en födelsedagsmiddag och sen mötas upp med Sanna, puh, hur ska jag hinna?!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen smörja in mig med BUS, är galet blek och jag har inte tid att sola på ett tag.

(Sjukt bra låt - enjoy!)


Ha en bra dag!

Dirty Sexy Money

image45


precis ätit en kräftsallad, oj så gott det är med kräftor. Brukar nästan aldrig äta det förrutom på hösten när det vankas kräftskiva, men det ska det bli ändring på.

Ikväll börjar serien Dirty Sexy Money på kanal 5. Verkar vara en serie i min smak men det återstår att se. Har köpt en massa god frukt och jordgubbar som jag ska äta till. Är dock sjukt sugen på pop corn men jag ska försöka stå emot! =)

Vad gör ni ikväll?!

Torsdag

image42


Kom precis hem efter att ha handlat mat med min mor. Vi åkte även runt och letade växter till min lägenhet men jag kan verkligen inte hitta några som jag vill ha. Är jättepetig med sånt. Igår kväll kollade jag i alla fall klart på La vie en rose. Den var jättebra, även om det har tagit mig en vecka att kolla klart. Jag förstår verkligen att Marion Cotillard som spelar Edith Piaf vann en Oscar för rollen, hon spelar superbra! Önskar verkligen att jag kunde franska, det är ett så vackert språk. Men det finns tid till att lära sig det också, språk kan man aldrig kunna för många! Jag har försökt att kolla på Sex and the City dubbat till franska med jag lärde mig inget konstigt nog. =)

Från det ena till det andra måste jag tipsa om världens godaste vinägrett som min kompis tipsade mig om, Druvans pesto vinägrett, så sjukt god, passar till alla sallader! Try it!

image44

Nya skor

Jag har precis bestämt för att inte shoppa annat än man nästa månad. Jag får inte göra av med ett öre på saker. På grund av detta så kom jag på att det gäller att spendera de stackars få kronor jag har kvar den här månaden. Hämtade ut ett paket från H&M på posten idag (ska visserligen betalas nästa månad men ändå). Sedan köpte jag ett par röda pumps på en tradera auktion. Kunde inte låta bli. De blev mina för 140 pix. Men nu är det sluthandlat! Får se hur länge jag kan hålla mig. Måste verkligen lära mig att hålla i pengar!

Mitt nya nyttiga liv går bra än så länge. Har tränat en timme idag och till middag åt jag GI-nuggets. Supermumsigt med sesamfrön istället för ströbröd och fullkornsbulgur istället för ris! Ska mumsa i mig en soya-yoghurt-hallon-glass till top model om en stund.

image41
(Mina nya skor)

Aktieutdelning

Oj vad jag har sovit det senaste dygnet. Behövde verkligen det. Inte kollade jag klart på filmen igår heller. Jag bara somnar, helt värdelöst! Anyways, har varit helt deprimerad för att studiemedlet alltid är slut innan halva månaden har gått. Den här gången gick det fortare än vanligt. Loggade in på min internetbank imorse med en klump i magen - den visade att jag hade dubbelt så mycket pengar som sist. Jag trodde att min snälla mamma hade varit i farten men icke, jag hade fått utdelning från mina aktier! Hur perfekt kan det bli?! Nu kan jag träffa söta Sanna i helgen över "drinks". Vi har inte träffats på evigheter eftersom hon bor i London men nu kommer hon hem över helgen!

Ska ge mig på att baka surdegsbröd nu. Det ska tydligen vara jättenyttigt men det tar sisådär 3-5 dagar att bli klart men det kan det ju vara värt. Jag har börjat mitt nyttiga liv idag med omelett, tomat och kalkon, så mumsigt! Nu jäklar ska jag skärpa mig! Sånt hitte på att det har kommit snö igen, hatar att gå ut och gå när det är blött på marken! Får väl plocka fram pilatesbollen inne. Har nästan fått in balansen nu! =)


Vad gör ni idag?!

Mindre pigg

Lyckades sova hela 2.5 timme på eftermiddagen. Jag är dock fortfarande helt slut. Vaknade upp en timme innan jag skulle till jobbet och såg att den snöade utanför fönstret(?). Vad är det som händer, det är apil för tusan. Jag hade lagt undan mina stövlar men det var bara att plocka fram dem igen. Jobbet var jättesegt, var dyngsur när jag kom dit och eftersom jag inte är så pigg så hade jag ingen ork till att hitta på saker.

Nu ska jag krypa ner i sängen och försöka bli klar La vie en rose för en gångs skull. Somnar ju alltid.

Go natt på er!

Vila

Tanken var att jag skulle gå på en föreläsning nu på eftermiddagen men jag känner mig fortfarande hängig så jag struntar nog i det. Kom nyss hem, var till Arlanda och vände, sen åkte jag och lille mamsen till MAX och åt, så bra gick det med min nya nyttiga vecka! Men imorgon blir det annat, då ska jag skärpa mig. Jag tror att felet är att man alltid ska börja med nya saker på måndagar men visst kan jag lika gärna börja imorgon onsdag!

Kollade på andra avsnittet av Cashmere Mafia igår. Jag tycker inte riktigt att det händer något, men än tänker jag inte ge upp minsann. Ska ge det ett par avsnitt till.

Nu ska jag kolla på nya The Hills avsnitt och vila en stund, ska jobba 18-20 ikväll.

Arlanda

Ska åka till Arlanda fram och tillbaka idag. Min bror och hans sambo ska ju åka till Malaysia så jag ska köra dem. De kan nog vara några av de klantigaste som finns. De har sagt att de ska åka på onsdag hela tiden men så kollade de biljetterna i söndags och upptäckte att det visst var på tisdag dvs idag som de skulle åka. Haha.

Sen ska jag till skolan och efter det blir det jobb i några timmar!

Ha en bra tisdag!

Önskelista

image40
Eftersom jag fyller år om tolv dagar så har jag knåpat ihop en önskelista. Ifall någon känner att de vill köpa något så är det helt ok. Det är bara att välja från listan!

Har precis tryckt i mig kycklingsallad, mums! Har legat i soffan och läst ett par timmar också och nu känner jag mig lite piggare!

Förkylning på gång?

Tanken var att jag skulle plugga järnet hela dagen idag men helt plötsligt kände jag mig lite yr och illamående, precis som jag alltid gör innan jag blir sjuk. Vaknade dessutom med världens basröst idag som vägrar att ge med sig. Ska nog strunta i promenixandet idag och krypa ner i soffan, läsa en (skol)bok och lyssna på den fantastiska Pete du Pont´s version av Green Day´s Basket Case. Sjukt bra, den har gått på repeat här hela eftermiddagen! =)

Måndag

Vad trött jag blir. Va jättetrött imorse men jag var ju tvungen att gå på 45minuters föreläsningen eftersom vi måste ha 80% närvaro och jag har redan missat en, eller två (?) gånger redan. Tror ni att de tog närvaro idag?! Icke! Så jag hade lika gärna kunnat ligga kvar hemma och sovit de extra timmarna jag hade behövt. Får se det som att jag hinner med mer idag eftersom jag gick upp tidigt!

Fick min Dior necessär idag på posten, som jag vann i Nattas tävling! Jättesöt!

Nu ska jag plugga en stund. Har massor att ta tag i!

Ha en bra dag!

God natt!

Nu är jag helt slut. Har verkligen varit en intensiv helg. Efter att min syster och mina tre syskonbarn åkt hem var det dags för tvätt och plugg. Eftersom jag inte trodde att jag hade någon föreläsning imorgon så hade jag inte förberett just det så det var bara att fixa. Så nu har jag pluggat klart för idag i alla fall.

God natt

Söndagsmys

Oj vad mycket vi hann med igår. Shopping, lunch med toast och falafelwraps, långpromenad, två fimer och tacopajmiddag! Vi hyrde Supersugen och Underbara älskade. Supersugen var ju sådär bra men jag kan vara lite för gammal för såna filmer. Underbara älskade var bra i alla fall.

Idag har vi ätit världens frukost med frallor och grönsaker... mmmmumsigt! Snart kommer min syster över och ska hämta min systerdotter så vi har bakat en kladdkaka så vi kan fika lite.

Man kan säga att jag har spenderat helgen med att äta en massa gott! Haha! Blir sallad hela veckan nu!

Lördag

Kom hem ganska sent igår men jag är ändå uppe med tuppen! Ska strax gå och möta min systerdotter som kommer med tåget!

Det var verkligen trevligt igår! Min bror hade gjort en supermumsig kycklinggryta. Min pavlovamaräng var helt platt när jag kom fram. Luften hade gått ur totalt så den fluffiga marängtårtan blev en platt sörjig fruktgegga! Men det smakade mums i alla fall! Prova den nya Xidern, spring. Den var söt kan man säga. Jag är nog ingen cidermänniska. Ska nog hålla mig till vin!

Ha en bra dag!

Pavlova

Har städat och plockat hela förmiddagen! Min 14-åriga systerdotter kommer hit imorgon och nog vill jag framstå som ett gott föredöme och ha lite rent hemma i alla fall. Det är bra när folk kommer över för då har jag en anledning till att storstäda! Ska dammsuga och skura sen är det klart!

Ikväll ska jag som jag nämnde igår till min bror och mini-fira hans sambo. Hon vet inte att jag ska komma så jag blir en liten födelsedagssurprise! Hon får ingen riktig present "bara" en flaska rosévin och lite blommor av mig och min andra bror och hans fru. Jag håller dessutom på att baka en Pavlova tårta som vi ska äta till efterrätt. Har aldrig gjort det tidigare men det verkar inte så svårt.

Kom nyss på när jag plockade i min klädkammare att jag inte har någon aning om vad jag ska ha på mig!! Hjälp! Får försöka komma på nåt! Usch! Har massor med kläder men ändå aldrig något att ha på mig! Suck!

Vad gör ni ikväll?!

Nyklippt

Åh vad skönt det var att få klippa av en bit av det slitna håret. Försökte ta en bild på den "nya" frisyren som ser ungefär ut som tidigare. Det blev en snedlugg i alla fall. Kom på att jag trivs bäst med det. Min frisör som är alldeles nyligen hemkommen från sin asienresa var brun som pepparkaka! Jag såg blekare ut än vanligt, om detta nu är möjligt. På tal om det var jag och handlade med min mamma igår. Hon tittade på mina händer och sa "Oj, vad fint nagellack du har! Men gud så bleka dina händer ser ut!" Tack mamma! Haha, jag är så sjukt blek just nu! Men det är väl inte hela världen!

PM starten gick jättebra! Vi kom överens om ett syfte på arbetet och hur vi ska lägga upp allt. Det känns bra. Ska bara sätta igång, sen brukar det flyta på.

Imorgon är det fredag! Jippi! Ska äta middag, dricka champagne och bacardidrinkar hos bror! Mmm me like! Ska fira hans sambo som fyller år nästa vecka men de åker till Malaysia då, stackars dem! =)

Nu ska jag kolla klart på La vie en rose, somnade när jag kollade på den sist. Inte för att den var dålig utan för att jag var sömnig!

Ha en mysig kväll!

Brunch?!

Tog lite sovmorgon idag. Känns dock som att jag gör det var och varannan dag men det gäller att passa på medans man pluggar! Sen när jag det är dags att jobba då är det slut på sånt! Det värsta med att sova länge är om man ska äta frukost eller lunch. Orkar inte med resten av dagen på bara frukost men lunch känns så mäktigt! *pling* Dagens i-landsproblem.

Nu har de i alla fall bytt lås på min lägenhet. Huvudnyckeln till alla lägenheter har varit på vift nån månad, det har varit lite läskigt men nu är det bytt!

Läste att H&M ska göra ett nytt samarbete med en designer! Den här gången är det Rei Kawakubo från Comme des Garcons som ska designa kläder för H&M. Efter att ha kollat in hennes tidigare kollektioner så känns det som att det blir bra mycket skojigare än vad många av de andra "gästdesignernas" H&Mkläder har varit. 

image38
                              (Bild lånad från Aftonbladet.se) 

Nattinatt

Oj så rörigt det var här då! Bilder som ligger huller om buller och tappade kommentarsfunktioner... Ja ja... Sånt händer. Nu ska jag kolla på tv en stund innan det är dags att sova! Imorgon ska ju klippa mig, yay äntligen! Sen ska jag sätta igång med teambuildingplanen!

Go natt!

TV junkie eller...

I måndags visades första avsnittet av Cashmere Mafia i Sverige. Jag har väntat länge då det ska vara lite som Sex and the City som jag verkligen älskar. Vet inte riktigt om jag gillade det eller inte. Visst påminde det lite om SATC men utan det personliga, det vill säga sexet ;). Ska ge det några avsnitt, det kanske blir bättre. Har hört att tv3 även har köpt avsnitt av Lipstick Jungle, även den serien ska påminna om SATC. Det återstår att se. Jag är inte så förtjust i Brooke Shield. Frågan är om jag behöver fler serier att följa? Snart kommer nya avsnitt av Desperate Housewives på femman. Hur ska jag hinna med?! Så många serier så lite tid! image36image37


Tävling

image35

Jag deltar i en tävling som pågår hos Maria på bloggen Fashion, Fame and Everything in Between. Där kan man vinna ett av dessa tre makeup-kit från EasyLooks. Det är superlätt att delta, läs mer om tävlingen här.

Frisyrtrubbel!

Imorgon är det äntligen dags! Då ska jag klippa mig! Brukar alltid klippa mig var 6e-8e vecka men nu har min kompis som klipper mig varit ute och rest ett par månader. Jag hade tänkt att jag skulle gå till någon annan frisör under tiden men det blev som aldrig av. Har gått så lång tid att jag skäms för mina slitna toppar! Oh well, nu är hon tillbaka och håret ska fixas imorgon! Vet dock inte vad jag ska göra med min lugg. Försöker låta håret växa ut på längden men vill göra nåt skoj med luggen. Ska jag ha den rak eller sned?! Vet inte vilken jag gillar bäst!

image33image34

Vatten över huvudet?!

Den senaste tiden har jag verkligen kännt mig helt slut. Insåg idag att jag måste lära mig att säga nej ibland. Och framför allt att inte ta på mig nya saker som jag inte alls hinner med. Nämnde tidigare att jag skulle börja jobba ideellt på en tjejjour men jag var tvungen att tacka nej. Har fyra tentor här framöver samt ett PM som ska skrivas. Ett PM som ska bygga på den kurslitteratur som jag inte ens har börjat läsa än. Hur ska detta gå?!

Igår var jag hos studievägledaren för att försöka reda ut min framtid. Jag hade innan jag gick dit som plan att få en examen så att jag kan undervisa i engelska och företagsekonomi. Något som skulle vara lättare sagt än gjort visade det sig. För att göra en lång historia kort så måste jag läsa klart företagsekonomin på ett annat universitet/högskola där jag kan genomföra min verksamhetsförlagda utbildning. Detta skulle betyda att jag skulle vara tvungen att flytta för en termin. Då skulle jag hitta bostad där, hyra ut min lägenhet här hemma och sen i slutändan är det inte ens säkert att jag skulle få tillgodoräkna mig de poängen! Meck? Skoja inte! Ska nog hoppa av igen, flytta någon annanstans och jobba istället!

Oj va långt och krångligt det blev. Tänk er att det är kortversionen av vad som pågår i min hjärna just nu +1000 saker till! Nu ska jag krypa ner i min fantastiska säng och kolla på en av alla de filmer jag fick förra veckan men som jag inte har hunnit kolla på!

Go natt allihop!

Tisdag

Sådär ja, då var blogg.se igång igen.

Har inte hänt så mycket sen i lördags. Försov mig för första gången i mitt liv igår. Missade förmiddagens föreläsningar. Har varit i skolan hela dagen idag. Fick ta det hemska beslutet att inte gå på Kate Nash på lördag. Har tyvärr inte tid till det. Ska sätta igång med PM i min teambuildingkurs på torsdag. Ska bli skoj men lite jobbigt!

Ha en bra solig dag!!!
RSS 2.0