I'm good

Som ett fantastiskt slut på det här året klarade jag min hemtenta! Shit vad det känns bra!

Gott nytt år!

Nu ger jag mig av. Stockholm, here I come!



Gott nytt år allihop!!

Jag vill sova

Nä, nu får det allt vara slut med de här vakna nätterna! Nog för att jag sover halva dagarna men snart ska jag tillbaka till verkligheten då är det tidiga mornar som gäller. Eller tidigare i alla fall. Har kollat in schemat för våren och det verkar som att vi har cirka två föreläsningar i veckan. Men sen ska det ju pluggas all övrig tid.

Imorgon är sista dagen på det här året. Förra året vid den här tiden längtade jag bara att 2007 skulle vara över men nu känns det lite vemodigt måste jag säga. Förra året väntade ju en nystart och jag ville sätta igång på en gång. Under det året hade jag ju flyttat hem från Skellefteå, skaffat lägenhet här i stan, flyttat ut ur samma lägenhet, flyttade till London, flyttade hem från London, bosatte mig hos mor och far ett tag innan jag till slut köpte lägenhet. Det här året har det ju inte hänt så himla mycket men ändå massor. Jag har ett helt annat flyt än jag har haft på många år. Jag har de tre närmaste åren planerade så det kommer nog inte bli så stor förändring. Men å andra sidan, jag tar på mig nya saker, människor kommer och går så nog händer det grejer.

Nu ska jag gå och sova så att jag kommer upp i tid och hinner med tåget imorgon eftermiddag, piffad och klar!

Go natt mina vänner och er som jag inte känner!

Spooky man

Såg ni förresten gubben med lika många ögon som det var dagar kvar på året igår? Jag var skiträdd för den gubben när jag var liten. Såg framför mig hur han hade hundratals ögon i hela ansiktet. Matte var inte min starka sida då! ;)

1 dag kvar...

Har precis varit och inhandlat strumpbyxor till imorgon kväll. Kommer säkert bli svinkallt och jag tycker inte om att frysa! Sprang på Mimmi på HM, jag var tvungen att klappa på hennes mage. Jag klappade massor, älskar bebismagar. Den var inte så stor men en lite kula fanns där allt!

Precis när jag skulle åka ringde Isabel och sa att nyårsfesten imorgon är inställd. Mitt hjärta stod stilla några sekunder och jag kunde känna besvikelsen skölja över mig. Men så försökte jag tänka positivt att jag ändå får fira med mina vänner. Sen skrattade hon och sa att hon skojade, puh! Så, imorgon bär det av till stockholm. Ska packa ikväll så att jag kan sova lite extra länge imorgon så att jag orkar festa hela natten! Det är ett måste på nyår! Mitt längsta nyårsfirande pågick i 24 timmar. Det var nyår 04/05 i Sydney! Vi firade tolvslaget i parken vid opera huset. Sedan åkte vi tillbaka till Coogee där vi "bodde" (sov på ett golv) klättrade upp på några klippor vid havet, lyssnade på the Verve och såg på årets första soluppgång. Sen klättrade vi ner och hoppade i vattnet med kläderna på! Sjukt roligt! I år skulle jag ha firat i New York, men så blev det inte. Solna går bra det också! Var mycket trevligt förra året!

Tråk

Just nu händer det tametusan ingenting hos mig! Låter nog bloggen vila till efter nyår när det finns något skoj att rapportera!

Ha en kanon nyårsafton!!

Nu är glada julen slut slut slut....

Jodå jag lever. Hade sån sjuk huvudvärk hela dagen och kvällen igår så jag låg på sofflocket konstant och försökte bli lite pigg. Tror det beror på att jag slappnar av, då hänger inte huvudet med riktigt och det gör ont! Var och handlade en snabbis igår och fick ännu en gång veta att mitt kort inte fungerar, argh! Ringde direkt när jag kom hem till banken och skällde! Ska gå och se om bankomaten vill spotta ut lite pengar annars ser det inte så ljust ut.... Hur tusan klarar man sig utan sitt visakort? Var får man pengar ifrån då? Banken tyckte visst att det var mitt problem, dags att byta bank kanske?

Anyways, idag ska jag kanske börja plugga.... eller inte. En dag till ledigt förtjänar jag! Ska till Malin och baka kräftstjärtspizza ikväll! När jag var där i förrgår hade hennes karl köpt guitar hero till ps3. Stackarn fick spela i en halvtimme innan vi kom och tog över. Jag måste snart skaffa mig ett liv, börjar bli en tv-spelstönt! Det blir bra när skolan börjar på riktigt igen så att jag inte har tid att guitar heroea! =)

Annandagen

Snabb uppdatering! Har precis varit ute hos Isabels föräldrar och gosat med deras gudomligt söta hundvalp! Åh, varför ska jag vara allergisk. Jag vill också ha en puppy! Nu ska jag springa ner och bli upphämtad av Malin och hennes karl. Blir lite mysig middag ikväll, med en massa vin! =)

Ha en fortsatt trevlig julhelg!

Juldagen

Varje år tänker jag, nu är vi bara vuxna så det blir inte så många julklappar. Ändå är det proppat under granen. I år var det många stooora paket! Paketet som jag skrev om hur jag fick släpa hem från posten var alla säsonger av 24 som min käre far fick av mig och mamma. Kartongen var verkligen gigantisk! Mamma hade önskat sig ett par tofflor från Ica Maxi men jag tyckte minsann att hon var värd ett par ordentliga så jag köpte ett par rosa fårskinnstofflor som hon nu myser runt i.

Vad fick då jag av tomten?
TV (av migsjälvtomten=) )
Nintendo Wii (samma tomte som ovan)
Soda Streamer
Smyckesträd
Symaskin
Fickspegel
Tablettask med en ilsk hund på
Choklad
Temuggar
Varmvattensgrej med stickad strumpa över så jag slipper frysa
Biobiljett
Kopparformar

Tror det var allt. Men det är inte så illa ändå. Fick många stora paket från min önskelista! Jag är mycket nöjd och tacksam! Tycker det roligaste med julen är att se hur andra reagerar när de öppnar paketen som jag har köpt! Det blev många fullträffar i år!

Nu är jag hemma igen, i en ren och städad lägenhet. Blir ingen utgång ikväll, tänker ligga hemma, spela guitar hero och mysa! När jag går ut gör jag det för att träffa mina vänner och det kan jag göra vilken annan kväll som helst och inte ikväll när alla andra är ute!

Happy Christmas

Idag är det självaste julafton! Snön trillar ner just nu.... häääärligt! Jag har dock ingen julkänsla alls men, det är kanske dags att vänja sig vid att det inte kommer kännas som när man var yngre. Det är ju mysigt ändå, men på ett helt annat sätt. Nu längtar jag efter köttbullar och på att alla ska öppna paketen som jag har köpt. Det är det bästa med hela julen! =)

God jul allesammans!!

Da'n före da'n

Igår kväll kom Isabel förbi med en julklapp till mig. Eftersom jag inte hade köpt nåt fick jag skämmas lite men jag blev väldigt glad i alla fall! Fick två jättefina temuggar så vi kunde dricka te med stil! Blev dock inte sent eftersom hon ska åka med sin familj och hämta en liten hundvalp idag... aaaaw! Jag ska få gosa med den på annandagen!

I natt kunde jag inte sova (för ovanlighetens skull) så jag provade min nyårsoutfit och plockade fram olika julklänningar! Ska packa en väska strax innan jag ska ner och handla lite och hämta ut ett paket. Har städat hemma så nu är lägenheten tip top, passar bra eftersom jag inte kommer vara hemma på några dagar, ha ha.


Ciao for now

Christmas tour

Nu har jag varit igång sen tidigt imorse. Har varit iväg i 8(!) timmar. Först bar det av till plantagen för att köpa lite julblommor till mormor, morfar och farmor. Där hittade jag en bord som skulle passa perfekt på min balkong! Just nu trängs en krogstol och ett glasbord där ute men jag vill inte att det ska vara så trångt så nytt bord blev det. Sen åkte vi till mormor där vi åt hemmafiskad öring, eller röding... eller nån annan sorts fisk, gott var det i alla fall. Sen fikade vi en stund innan vi åkte igen. Denna gång bar det av till farmor där vi fikade, igen. Lika bra att töja ut magsäcken så att jag får plats med all julmat! Jag, mamma och farmor var en sväng på coop där jag hittade en hallbänk som de haft på coop här i stan. Men när jag skulle köpa den här var den slut så jag köpte den nu istället. Efter det åkte vi till mina systrar med julklappar till kidsen. Vi svängde även förbi Media Markt där jag köpte en liten julklapp. Bilen var fullare när vi åkte hem trots att vi droppat av alla julklappar så det blev inget granköp som planerat. Får köpa en imorgon istället. Måste även köpa de sista julklapparna imorgon. Vet vad jag ska ha så det ska väl gå smidigt, förhoppningsvis!

Nu blir det mat sen kommer Isabel förbi på lite te!

Vänthallen på flygplatsen...



Igår kväll kollade jag på en av mina absoluta favoritfilmer, alla tider, Love Actually. Den är så fantastiskt mysig att jag blir alldeles varm när jag kollar på den!

I början och i slutet handlar det om möten på flygplatser. Det får mig alltid att tänka på när jag jobbade på flygplatsen i Melbourne. Två förmiddagar i veckan jobbade jag vid utrikesmöteshallen. Det var så härligt men gjorde samtidigt så illa till mods eftersom jag saknade min familj och vänner. Jag fick se möten mellan människor varje dag. Jag kommer aldrig glömma en kvinna med sina två små barn som väntade på barnens pappa. När han kom ut fullkomligt slängde sig barnen över honom. Han la sig ner på golvet och barnen pussade och kramade på honom i flera minuter. Det var sån lycka att jag blev alldeles tårögd! Dagen innan julafton fick jag för en gångs skull åka till flygplatsen för att möta några. Mina föräldrar som jag inte hade sett på tre månader kom, vi la oss inte på golvet men många hårda kramar blev det. Äntligen var det min tur att möta nån och inte bara se andra mötas och gråta av lycka. Sen den tiden får jag alltid en klump i magen av flygplatsscener, en klump av lycka!



Min favoritjulsång alla tider!!

Secret Santa

Glömde berätta om paketöppningen i fredags. Vi körde secret santa men vi visste inte vem vi köpte till utan vi lottade på plats. Jag fick en CD med Det är Kärlek, blev riktigt nöjd!! De andra fick trisslotter (dock utan vinst), fälgkors, pimpelspö, mina vänner bok och jag hade med mig boken 1001 filmer du ska se innan du dör. Alla var mycket nöjda över sina julklappar, förrutom Tette som var lite skeptisk till pimpelspöt hon fick! =)

Helgen som varit...

Vilken myshelg det blev. I fredags var det som sagt singstar och vin med mina klasskompisar, sjukt trevligt! Glömde dock att ta bilder trots att jag hade kamera med mig... Sanna, jag hoppas du har några bra! Igår skulle jag på fest men var så seg att jag stannade hemma och kollade film hela kvällen! Kollade på Harry Potter, har bara läst första boken och sett den filmen men sen har det inte blivit av att se fler. Förrän nu...

Idag har jag varit i Kvicksund och firat pappa lite med stek och tårta, inte tillsammans dock.

Måste bara säga stort grattis till Karin som har fått ett litet flickebarn, Selma! =) Så himla konstigt när kompisar runt omkring börjar skaffa smått... i juni är det dags för nästa!!

Friday

Gosh vad jag är trött heeela tiden numer. Måste vara vädret! Nu har jag i alla fall julshoppat hela förmiddagen med mamma och brorsdotter så det är klart, så gott som. Ska sätta mig och slå in min secret santa julklapp nu och hitta på nåt fyndigt rim. Jag brukar vara grym på att rimma men jag måste bara hitta lite inspiration!

Ikväll blir det singstar och vin, yay!

Torsdag

Idag är en sån dag som hade gjort detsamma om den inte hade funnits. Sov alldeles för länge och för mycket så mitt huvud är tungt och segt! Skulle kunna sova resten av dagen känns det som! Men det ska jag inte. Har börjat städa lite, sjukt tråkigt men det måste göras. Försöker ta ett rum i taget. Badrummet igår och stora rummet idag... Får se hur länge jag står ut innan jag gör något annat, ovettigare!

Funnen

Jag reste mig upp och där låg den, hyresavin. Det är så att man blir religiös! =)

Anna = Klantigast

Nu har jag sovit heeela eftermiddagen, så himla skönt! Har städat i ordning litegrann. Skulle sätta mig och betala räkningar (januari blir ingen kul månad) och insåg att jag har slarvat bort hyresavin, satan! Måste leta igenom hela lägenheten som en galning!! Jag får räkningen per kvartal så det är januari-mars som är borta! Klanigt värre! Men den ligger nog här nånstans i röran! Har ju ca två veckor på mig så det ska vara lugnt!

I måndags fick jag julblomma från ett av mina jobb och idag fick jag en biobiljett av det andra, mycket trevligt tycker jag. Mer julklappar åt folket! Vet inte riktigt hur det ser ut i år med sånt med tanke på lågkonjukturen... Får ni julklappar från jobbet?

Det är ingen vanlig dag....

....för det är världens bästa pappas födelsedag! Grattis papi!!

Tom onsdag

Aaaah vad det är skönt att vara klar med hemtentan!! Var förbi skolan och lämnade in den och hämtade ut två gamla tentor! Klarade omtentan jag gjorde härom veckan, så himla skönt!!! Nu är jag helt klar med förra kursen! Ska se till att klara allt i den här också nu, I'm on fire! =)

Annars händer det inte så mycket skoj! Ska försöka städa och plocka lite idag. Min lägenhet ser ut som ett helvete, skulle vara skönt att ha lite rent och fint under julen. Men, först ska jag vila lite! =)

Ni skulle se den andra...

Vad hände med kvällen? Jag satte igång och skrev på hemtentan så fort jag hade slutat vara ilsk. Skrev en hel massa, kände mig inte riktigt klar men vi fick bara skriva 4-5 sidor och min blev ganska precis 5. Helt plötsligt var klockan sju, jag fattade ingenting. Nu är tentan ivägskickad i alla fall. Ska lämna in papperskopia imorgon bitti!

Tänkte visa bilder på min stackars hand (i brist på annat skoj). Jag fick världens bandage av sköterskan eftersom det blödde ganska mycket. Hon måste ha stuckit svindjupt eftersom min han numer är gul/blå/lila/svart. Syns inte så jättebra på bilden men det ser ut som att jag har slagits. Har kört den hela dagen "du ska se den andra killen..." haha. Hade jag varit vänsterhänt så hade det kanske kunnat vara så på riktigt! Men men, man blir kanske alltid så blå. Jag är ju titulerad "vårdbiträde" på ett av mina jobb så jag borde veta, men det gör jag inte. Jag har ingen delegering så jag får inte spruta in på folk!

Bloody Tuesday

Hej hej hallå!

Idag är det ju tisdag, min minst bra dag på veckan. Vet inte varför jag inte gillar tisdagar, men så är det. Inatt fick jag i alla fall sova en hel massa timmar, guuuud så skönt! Har orkat med hela skoldagen utan att sitta som en fågelholk. Dock blev jag skitförbannad på eftermiddagen. Vi blev indelade i tvärgrupper. I min grupp var vi tre killar och två tjejer. Vi skulle lägga upp ett tema med inriktning hållbar utveckling. Två av killarna i min grupp ignorerade precis allt jag sa. De lyssnade inte på ett enda ord. Jag tog på mig att skriva från början och jag vet inte om de tyckte jag skulle var en tyst, passiv sekreterare, vilket inte alls är jag. Jag blev så j-la förbannad att jag var på väg att gå därifrån. Slutade med att jag höll käften helt enkelt, varför prata när ingen lyssnar? Det är inte ok att inte lyssna på folk som försöker säga vad de tycker. Bara för att jag är tjej, ung och blond kan jag ha vettiga saker att säga. De kom dessutom med liknande förslag som jag hade sagt innan och då var de helt plötsligt bra! Satan vad arg jag blir på sånt!

Nu ska jag använda mig av all ilsk energi och skriva klart hemtentan som ska lämnas in ikväll! 

1-års jubileum

Idag blev en låååång dag. Har varit så sjukt trött hela dagen. Var bara kvar i Västerås till lunch, eller egentligen efter lunch. Åt lite kinesmongolbuffé först innan det bar av hemåt. Kände att jag inte var så pigg eftersom jag bara åt en portion mat och en liten friterad banan med glass. Det hör inte till vanligheterna! Men, man kan inte vara på topp än. Åkte hem till de jag jobbar hos och lämnade julklappar och fick en jättefin julblomma.

Idag är det ett år sen jag fyllde i de sista papprena, gjorde en monsteröverföring och fick nycklarna till min lägenhet. Jisses vad fort tiden går! Slog mig häromdagen hur mysigt jag har fått det. Eftersom det är så dyrt med möbler har jag fått köpa på mig vartefter. Hade ju lite möbler sen tidigare men det var mest IKEAgrejer. IKEA i all ära men det är inte så kul att ha ett hem som ser precis ut som i katalogen. Men nu är säng, soffa, tv, hallhyllor och en massa mer saker uppdaterade. Det enda som jag inte köpt något helt nytt till är köket. Där duger mitt IKEAmatbord minsann.

Efter att ha varit rastlös och flyttat runt de senaste 4½ åren känner jag att jag är hemma nu... Min lägenhet är min borg! =)

Trööööött

Go' morgon!

Inatt har jag fått hela fyra timmars sömn... suck! Ja ja, det är bara bita ihop och köra! Ska åka till Västerås om en liten stund. Förstår inte hur jag ska orka läsa där i hela tre terminer, på heltid. Nu har vi bara vissa föreläsningar där, det är jobbigt nog. Förstå när jag ska åka nästan varje dag, jag kommer ju gå under!! Tur att jag inte är ensam, eller jo förresten. När jag läser engelska på c-nivå vet jag ingen annan som läser eftersom jag racar på lite snabbare än alla andra. Har ju några pluggår på bakfickan.

Nu blev det mycket pladder om ingenting!!

Ha en bra dag!

Sliten

Idag har jag varit helt färdig. Inte så konstigt kanske, fick ju inte så mycket sömn inatt. Skulle ha jobbat men jag mådde inte bra. Har tagit ännu en dos kortison, ska göra det i två dagar till. Åt middag hos mamma och pappa. De tyckte jag såg trötter ut. Jag kollade mig i spegeln och såg att jag såg ut som en knarkad panda, världen mörka ringar inte bara under ögonen utan runt hela. Men men, borde gå och sova lite. Har föreläsning hela dagen i Västerås imorgon. Får se hur jag mår, ska åka dit på förmiddagen i alla fall. På kvällen ska jag hem till de jag jobbar för. De hade tydligen köpt en tack för i år julblomma till mig och jag har köpt julklappar till kidsen. Eftersom jag inte kunde komma idag bestämde vi att jag ska gå dit imorgon en stund istället. Sen blir det hem och tokplugga klart den näst sista hemtentan för den här terminen. Vill så gärna klara den!!! Nästa ska inte vara klart förrän i januari så den får jag jobba på i jul. Ska sätta igång med mina artiklar till Kåranen också så fort skolan ha lugnat ner sig lite. Måste sätta mig och kika på accessoarer och annat småplock som kan kännas hett i vår. Men det är ett senare projekt!

Natti mina vänner och er som jag inte känner!

Mig kan man inte släppa iväg hur som helst

Ooooh, saker och ting blir aldrig som man tänkt sig. Efter att jag skrev det förra inlägget började det klia i halsen, jag fick svårt att andas och prickar över hela händerna och armarna. Jag hade tidigare under kvällen ätit snittar som hade valnöt på sig, jag plockade bort den men det hjälpte tydligen inte. Jag fick panik, mitt i paniken ringde Malin. Hon fixade direkt så att hon och hennes karl fick skjuts. De kom och plockade upp mig och sen bar det av till akuten. Väl där inne svischades jag in i ett rum direkt. De lyssnade på lungorna och kollade pulsen som var ovanligt hög. Sjuksystern och doktorn bytte en blick som jag inte direkt kunde tyda, men det var inget positivt. Vips hade jag en sån kanylnål i handen, som gjorde lite ont! Jag fick kortison och sen vänta.... och vänta.... Tur att Malin var med hela tiden, hon satt och höll krampaktigt i mitt ben, kanske trodde hon att om jag skulle dö så kunde hon hålla fast mig. Hon gick för att hämta sin karl som satt i väntrummet. Vi var alla tre lite smålulliga, uttråkade (jag, prickig och svårandad) så vi gjorde det enda man kan göra på ett akutrum, utforska alla instrument. Vi lyssnade på varandras hjärtan i stetoskop, dr Tååååbias kollade Malins hals med en sån träspatel och kollade blodtryck. I rummet fanns det en lustig 3 decimeters metallpinne med en öppning i änden. Vi försökte klura ut vad de var bra för. Jag var helt övertygad om att det är för att testa klamydia i urinröret på killar, det var ingen annan. Sen kom jag på att det var lite konstigt att de hade urinrörsklamydiatestarpinnar i ett akutrum....

Efter en och en halvtimme fick jag åka hem med mediciner i påsar och ett jättebandage på handen där kanylen suttit. Idag mår jag bra men är lite trött eftersom det inte blev så många timmars sömn inatt. Ska försöka plugga några timmar.

Ännu en lördagsnatt

Gah, nykter kväll, kan det finnas sådana? Blev ingen sådan iaf.... drack alldeles för mycket vin, och så bjöds det på shots, livsfarligt! Fick hålla mig i min väns karl för att ta mig ner på stan, det var så sjukt halt!! På torget mötte jag en annan väns karl, mycket strul ledde mig hemåt, tack och lov. Ska ju faktiskt jobba imorgon, ser inte fram emot det men det går nog bra, det brukar det göra. Alla andra gick ut, men jag hade lovat mig själv att inte slösa pengar på utgång, och det höll jag.

Lördag

Har haft så sjukt svårt att komma igång idag. Har legat i soffan och segat heeela dagen. Tänkte till och med stanna hemma men jag lyckades övertala min svägerska att följa med på kvällens festligheter så nu finns ingen återvändo. Jag ska dock vara nykter eftersom jag ska upp och jobba imorgon och sen plugga när jag kommer hem. Men det blir nog trevligt ändå. Hade tänkt ha en jättefin klänning på mig men den gick inte igen över boobisarna, satan, de måste ha växt ännu mer. Det är som att de aldrig slutar växa, det får vara nog snart annars kommer jag bli sjukt puckelryggig.

Nä, nu måste jag faktiskt ta tag i mig själv och göra mig i ordning. Ibland är det bara så segt!



Ha en bra lördag!

Tråk

Igår kväll satt jag och pysslade med den här listan men det gick inte att publicera den då så... here we go.


Det är inte så roligt att vara sjuk, hittade denna lista hos Anna (annabanan.blogg.se, går inte att länka) att fördriva tiden med.

Tre saker som skrämmer mig:
    * Tanken på att mina nära och kära inte alltid kommer finnas
    * Övernaturliga ting
    * Naturkatastrofer

Tre personer som får mig att skratta:
    * När Isabel sjunger Mamma Mu sånger skrattar jag så att jag gråter
    * Linn  
    * Pappa Rudolf i Sune

Tre saker jag älskar:
    * Min familj
    * Mina vänner
    * Att leva som att det inte fanns någon morgondag

Tre saker jag hatar:
    * Ekonomibekymmer
    * Förutfattade meningar
    * Orättvisor


Tre saker jag inte förstår:
    * Karlar
    * Såna Crocstofflor
    * Hur man kan tycka att broccoli är gott

Tre saker som finns på mitt skrivbord: 
Äger inget skrivbord för tillfället, men saker där datorn + skolgrejer befinner sig
    * Bärbar telefon
    * Fjärrkontroll
    * Datorn

Tre saker jag gör just nu:
    * Äter glass
    * Kollar på Idolfinalen
    * Pluggångestar, har inte alls gjort så mycket som jag borde idag

Tre saker jag vill göra innan jag dör:
    * Besöka alla världsdelar (har två kvar)
    * Vara ekonomiskt oberoende
    * Känna mig nöjd med det jag gör

Tre saker jag kan göra:
    * Jag är grym på att skämma bort människor i min närhet
    * Baka riktigt goda grejer 
    * Shoppa som ingen annan

Tre saker jag tycker att du ska lyssna på:
   * Mig, när jag säger något vettigt, det hände en gång ;)
   * Massor med musik
   * Magkänslan

Tre saker jag skulle vilja lära mig:
    * Att säga nej
    * Springa långt utan att hjärtat och lungorna håller på att explodera
    * Avsluta påbörjade projekt

Tre favoriträtter:
    * Kroppkakor
    * Älg i alla dess former
    * Grillad hummer

Sötaste reklamen just nu

Finns det något annat land än Sverige där man kan ha en reklam som den här? Förstå om den skulle visas i USA till exempel, ha ha. Skulle ju aldrig funka. Jag älskar den, den är så himla söt.


Dö förkylning, döööö

Varför ska alla bli sjuka för? Ikväll skulle bli guitar hero world tour klassmys men nu är många inklusive jag själv sjuka så det blir inget! Jätteskönt på ett sätt men jättetråkigt ändå. Jag får vila lite till och förhoppningsvis bli lite piggare. Funderar på om jag ska springa ner till Lidl och köpa mig lite gotti till Idolfinalen ikväll...! Låter som en plan,men en jobbig plan.

Pimpad julegran

Nu har jag slagit in lite julklappar och pimpat upp min julgran ännu mer! =) Rosa, lila, guld och glitter ska det vara!

Pluggeripluggplugg

Det märks att jag är hemma och sjuk med den fina tanken att jag ska plugga. Blir många inlägg idag men det är kanske bara trevligt. Jag har faktiskt hunnit plugga en hel del. Hemtentan ska vara på 4-5 sidor och med idag har jag 6 dagar på mig så planen var en sida per dag. Idag har skrivit nästan två så nu får jag kväll med gott samvete! När jag väl sätter igång så säger det bara svisch så har jag fått ihop en hel del. Eftersom jag är ganska omotiverad just nu försöker jag med att skriva en halvtimme och sen ta en halvtimmes paus, det verkar fungera riktigt bra!

Det går bra nästan jämt...


Tips, Lägg inte ägg på varandra i kylskåpsdörren!

Min prima ballerina till systerdotter

Kan inte låta bli att lägga upp filmen på min systerdotters första tävling i disco. Hon är så grymt duktig. Jag är så imponerad över hur de för det första orkar, ha ha. Jag blir anfådd att av titta på dem. Sen hur de inte krockar med varandra... Jag är superstolt, hon har alltid varit en prima ballerina! =)



Trötter - inte så mycket längre

Nu har jag nog gjort mitt årsbästa, i sovning! =) Sov hela 14 timmar inatt! Fick lov att preparera mig för att kunna somna men jisses vad jag sov. Känner mig dock lika förkyld idag men inte alls lika slutkörd som jag har känt mig de senaste veckorna. Nu kanske jag kan få lite gjort idag. Har en hel del att plugga. Men jag känner mig inte så stressad, tänkte stanna hemma imorgon också och det ger mig en hel dag till.

Jag skrev ju igår om hur jag inte fick dvdn att funka i den nya tvn. Man kan kalla mig något technical challenged.... jag hade inte tryckt i sladden ordentligt... hrmpf, klantig är mitt fjärdenamn!

Slut på kontot

När man lever som student har man aldrig bra med pengar. De är nästan slut redan innan man har nått den 10e varje månad. I december får vi dessutom ännu mindre pengar eftersom terminen slutar i mitten av januari. Det betyder alltså att jag borde snåla den här månaden. Alla som känner mig vet att jag inte kan hålla i mina pengar. Det är därför jag utöver skolan jobbar på två jobb, för att få det att gå runt.

Den här månaden har blivit lite väl slösaktig och då är vi knappt halvvägs. I måndags länsade jag mitt sparkonto och köpte en ny tv. Har haft den förra sen jag var 11-12 år, så det var på tiden. Blev en samsung 40 tumare, jag är mycket nöjd!







De här skorna fast i rött har jag kikat på hur många gånger om helst men inte tyckt att jag har haft råd. Kom på idén idag när mina föräldrar frågade vad jag ville ha i namnsdagspresent att jag kunde få en sko av dem och betala för den andra själv, ha ha. Jag sprang in och provade de röda, de satt perfekt. Tjejen i kassan gick in på lagret för att hämta ett par, då såg jag de lila. Jag provade dem också och blev kär direkt. Drog mitt kort, det funkade inte fast jag visste att jag hade pengar på det. Blev lite svettig, drog kortet igen, funkade inte. Gick ut i bilen där mamma väntade, hon provade sitt kort, funkade inte. Slutade med att jag fick springa ut och plocka ut pengar. Var helt slut innan jag fick mina kära skor.

Köpte även ett tyllkjol till min nyårsoutfit, hittar ingen bra bild så ni får nog vänta till efter nyår! =)

Sådär ja

Det tog inte så många dagar, vaknade upp med snorig näsa och röd hals idag! Suck, jag vill inte vara förkyld nu! Jag har inte tid att vara sjuk. Varför blir jag alltid det när det är dags att skriva hemtenta? Jag som försökt proppa i mig c-vitamin den senaste tiden, det har tydligen inte funkat! Så nu ska jag försöka friska mig med leverpastejsmackor och julmust, en oslagbar kombination.

Måste försöka få in dvdn i min nya tv, det vill liksom inte fungera. Jag som fick hem min favoritjulkalender efter Sunes Jul, Jul i Kapernaum idag så jag vill kunna kolla på den...

Happy freakin' namesday to me

Imorse hade jag stängt av båda mina väckarklockor som jag har i andra halvan av sängen. Vaknade av att min "sista minuten klocka" ringde. Det är tur att jag har en sån eftersom det händer lite då och då att jag inte vaknar av de andra två. Fick stressläsa inför dagens föreläsning innan jag sprang iväg. Har varit helt slut precis hela dagen och inte hängt med alls, hissen har inte gått ändå upp! Råkar dessutom ha en lärare som är så röd att om det kom in en tjur i rummet skulle han ligga illa till. Tycker inte att det är professionellt att "färga" studenter/elever. Men det är ju bara min åsikt...

Nu ska jag slänga i mig lite kokt kyckling och ris (gott... eller inte) sen ska jag jobba några timmar!




(Tack för alla namnsdagsgrattningar =) )

Om jag kunde gråta... (av lycka)

Åååååh jag är så himla glad!!! Pratade precis med en nära vän som berättade att hon väntar en liten bebis!! Så himla mysigt! Hon lovade att jag kommer att få låna den så mycket jag vill, ha ha! Åh, jag längtar tills hon får en sån liten rund mage som man (läs jag) kan klappa på!!

"A Christmas Duel"

Denna fina bit går på repeat hemma hos mig just nu...


Man ska inte ropa hej...

Hej hej hallå!

Jag förstår inte vad det är för fel på mig, jag är så sjukt trött hela tiden men ändå kan jag inte sova på nätterna... suck! Har hamnat i en sån insomniaperiod som jag hamnar i lite då och då, det är skitjobbigt med tanke på att jag har en miljon saker att göra. Men men, det är väl bara att bita ihop, två veckor kvar bara, sen ska jag tusan ta ledigt i några dagar innan det är dags att börja skriva på nästa hemtenta som ska vara inne i början av januari.

Förra veckan berättade jag för några vänner hur jag äntligen har blivit av med min magkatarr, gissa vad fel jag hade. Man ska inte ropa hej.... har svid i magen hela tiden nu så det får bli kokt mat diet ett tag framöver. Ska sätta igång redan idag med kokt fisk och potatis, får se om magen mår lite bättre.

It's alive

Ja, jag lever. Har haft en helg full av allt och inget. Har inte gjort nåt speciellt men ändå varit upptagen mest hela tiden. Hade planerat att storstäda, men så blev det inte, suck!!

Anyways så sitter jag och pluggar nu. Skulle ha gjort det också i helgen men det har inte blivit av så jag får sitta idag och imorgon bitti för att skriva klart en sammanfattning till mina kurskamrater. Har bara cirka 110 sidor kvar (av 155), hääärligt! Ska sammanfatta klart första kapitlet innan jag får sova så har jag bara tre kvar imorgon.

Örat känns lite bättre nu. Hör fortfarande lite dovt bara men nu gör det inte så ont längre, puh! Däremot så åker jag väl på förkylning nu, jobbade idag med ett snorigt barn som pussade på mig och slickade mig i ansiktet flera gångar. Tvättade händerna säkert fem gånger under tre timmar! Ska dricka c-vitaminbrus innan jag lägger mig, får verkligen inte bli sjuk nu!!!!

Ny tv?

Såg på reklam på tv att de säljer den tv jag vill ha 1000 kronor billigare på elgiganten än i alla andra butiker. Yes tänkte jag, ny tv redan imorgon men... man ska inte ropa hej! Det var ju bara om man beställde på internet och då tillkommer ju frakt, suck! Då blir det inte så mycket billigare. Hittade dock samma tv ännu billigare inklusive frakt på en annan sida men jag vet inte. Vågar man köpa tv på internet? Sidan hade positiva betyg på prisjakt.nu men det känns ändå lite otryggt!

Hypokondriker - who? me?

Ibland tycker jag synd om vårdcentralen och sjukvårdsupplysningen som får ta hand om hypokondriker som mig. Imorse topsade jag öronen och råkade köra in topsen lite för långt i ena örat. Det knastrade lite och gjorde ont men jag tänkte inte så mycket mer på det. När jag kom hem och vilade kände jag hur det bultade av smärta i örat. Hörseln är också dålig på det örat, jag hör saker lite dovt bara. Hypokondrikern i mig tänkte "satan, jag har spräckt trumhinnan", så jag ringde sjukvårdsupplysningen. Tack och lov var det en jättetrevlig sköterska som frågade om jag hade fått ut hela topsen, (kom på nu att det hade varit skoj om jag hade sprungit runt hela dagen med en tops utstickande från örat, ha ha) men tack och lov fastnade den inte. Mitt i samtalet kom jag på att jag absolut inte vill ha någon doktor grävandes i mitt öra eftersom jag inte klarar av att folk tar i mina öron (när jag var liten drog en doktor ut ett fastvuxet rör ur min trumhinna utan bedövning). Så jag sa snabbt att jag nog i alla fall ska avakta till imorgon och se om det blir bättre. Hon lät lite tveksam men sa sen att jag ska ta hand om mig och vänta till imorgon.

Julbak

Go kväll!

Så sjukt irriterande, en klasskompis läste igenom min hemtenta och skickade kommentarer. Jag fixade till allt och kände mig riktigt nöjd. Tror ni att ändringarna sparades? Icke! Så jag fick göra om det igen, suck! Ja ja, nu är den inskickad i alla fall. Hoppas jag blir godkänd den här gången.

Under tiden som jag pluggade bakade jag lussekatter. Bakning är som terapi för mig. Så nu har jag ett 40-tal nybakade lusskissar.

4 december

Hej hej hallå!

Idag har jag varit och storhandlat, jisses vad mycket mat jag har hemma nu. Fick pressa in grejer i frysen. (Dagens i-landsproblem). Sen har jag ägnat hela eftermiddagen åt att plugga, har fixat till hemtentan som jag fick rest på, så nu jäklar ska den väl bli godkänd! Blev peppad när jag fick godkänt på mattetentan, jag är inte så dum i alla fall. Jag behöver klara grejer för att få upp självförtroendet! Nu är det bara två hemtentor kvar sen är det slut för den här terminen!!

3 december

Jisses vilken händelserik dag. Tog en lätt sovmorgon imorse. Gick sen och åt lunch med en klasskompis, pizzabuffé, yum. Sen gick vi till skolan där vi filmade våra muntliga framföranden, usch, det gick så sjukt dåligt men jag blev ändå godkänd, det är huvudsaken. Fick också reda på att jag klarat mattetentan jag hade för några veckor sedan, helt fantastiskt!!

Från föreläsningen fick jag springa på möte med resten av skribenterna på Kåranen. Jag fick återigen positiv respons på min förra artikel, känns skitskoj. De sa även att de hört andra som har läst den och gillat den. Jag suger åt mig! =)

Dags att julpynta?

Idag har jag pluggat ifatt en del. Har förberett stödord till mitt muntliga "framförande" imorgon. Ska till skolan tidigare och öva lite inför en klasskompis. Måste se till att jag håller tiden, det brukar vara det svåra men det ska nog gå bra.

Jag funderade idag på när det är dags att sätta upp julgranen. Ska nog göra det till helgen, kanske i tidigaste laget men eftersom all snö har regnat bort behöver jag känna lite julkänsla. Och vad är då bättre än en julgran med rosaglittriga renar och änglar? Får nog bli nu till helgen....

2 december

Imorse snoozade jag i över en timme innan jag insåg att det inte gick att gå upp, så jag struntade i det. Ibland får man ha såna dagar. Känner mig inte någe pigg alls. Tog en promenad ut i regnet för att hämta paket på posten, trodde det skulle vara nån liten låda eller så men det visade sig vara en gigantorkartong! Men den var inte så tung som tur var.


Orkar inte skriva mer just nu... ska dra filten över huvudet och vänta på att det ska bli imorgon.

Jag vill tillbaka

Suck vad trött jag blir på mig själv. Det visade sig att föreläsningen idag bara var fram till lunch (vilket var skönt eftersom den var mindre givande). Jag gick efter att ha varit skoshopparhjälp hem för att plugga. Vaknade av att mamma ringde halv sju, alltså den tid jag måste gå för att hinna till yogan. Eftersom jag inte var ombytt så skulle jag inte hinna så det blev ingen yoga för mig den här veckan heller. Men men, för försöka göra lite hemma i veckan så att jag inte tappar alla armmuskler jag har fått.

Har precis pratat med både Alan och Jen på sån facebookchat, jisses vad jag saknar London just nu. Skulle åka imorgon om tiden fanns. Efter att ha hört att både Linn och hennes Aidan funderar på att plugga utomlands är jag jäkligt sugen. Men, nä, jag vet inte. Kan vara för att allt känns lite allmänt tungt just nu. Jag har ju haft en förmåga att packa allt och dra så fort jag möter motgångar, så ska det inte bli den här gången!

Nu ska jag sova, har föreläsning nio till fyra imorgon och sen jobbar jag kvart i fem till halv nio. Lång dag alltså, behöver min skönhetssömn innan dess!

1 December

God morgon!

Jädrans vad jag inte är pepp på att gå till skolan idag. Är jättetrött! Jag funkar inte riktigt när jag inte har sovit ordentligt under en helg, skulle ta en klunk julmust direkt ur flaskan och hällde en massa över mig och min nya rena tröja, suck! Det var bara att slänga den i tvätten. Ibland blir jag bara för trött på mig själv.

Anyways, idag är det skola hela dagen sen är det dags för yoga igen, ska bli skönt!


Ha en bra måndag!
RSS 2.0