"Are you really swedish?"

Måste bara berätta en jätterolig grej. Linns sambo/fästman är från Irland så det blir ju en hel del prat på engelska. Han pluggar på nåt engelskttalande program så det kom en del av hans studybuddies också. Jag pratade med en kille som var från Nigeria/Kanada/England (fråga mig inte). Jag berättade att jag är född inte så långt från Borlänge (Falun) då sa han "stopp, vänta, är du född i Sverige?!" Jag förstod inte vad han menade riktigt men då hade han fattat det som att jag var från England. Lite senare kom en kompis till Linn och frågade mig på engelska hur jag känner Linn. Jag började skratta och svarade på svenska att vi har pluggat ihop Skellefteå, ha ha. Han blev lite generad kan jag lova.

Första advent

Nu är jag hemma igen. Har haft en kanonhelg verkligen! Blir absolut fler svängar till kära Linn i Borlänge. Vi firade henne med buller och bång igår kväll. Blev en massa vin och utgång på det. Vi var på nåt ställe där jag beställde strawberry daiquiris i baren. Det borde ha ringt en klocka när bartendern frågade om jag vill ha dem som shottar(?). Fick nåt lakrits/hallon sötsliskigt som absolut inte var någon daiquiri. Jag blev skitsur och gick till en annan bartender och fick nya drinkar, de hade tydligen inga jordgubbar så den första var helt enkelt ute och cyklade. Men men, kvällen var inte förstörd för det.

Idag hade vi en typisk bakisdag med pizza och cola. Sen skjutsade Linns kompis mig till tåget. Hoppade av i Kvicksund och åt älgstek med mamma och pappa. Nu ska jag sätta mig och planera min vecka lite. Har föreläsningar 9-16 måndag, tisdag och onsdag. På onsdag ska jag dessutom ha muntligt föredrag som ska filmas, suck!

I'm off

Väskan är packad, ipoden och mobilen ligger och laddar. Jag har ätit en brakbbrunch med ägg och bacon för att hålla mig mätt hela eftermiddagen. Tåget går om en timme så jag ska fixa det sista innan jag ger mig av. Yay, jag är superexcited! Undrar om det är snö i dalarna? Ska kanske packa ner en varm tröja....


Ha en bra lördag!

Tentapömsig

Så blev det fredagskväll. Var så sjukt trött imorse att jag tog lite sovmorgon innan jag gick till skolan och pluggade det sista inför tentan. För att lugna nerverna lite tog jag och en klasskompis en shoppingsväng på stan. Jag skulle köpa present till Linn (vilket jag gjorde) och sen bara agera moraliskt stöd och smakråd. Hm, har jag någonsin gått runt i affärer utan att köpa nåt? Hittade en klänning på Lindex, tyckte den var billig. Kom fram till kassan och skulle betala och då visade det sig att det var halva priset så man kan säga att jag fick den nästan gratis. Efter gick vi och tentade, det gick skit, men men, så går det ibland.

Imorgon bär det av till Borlänge, yay! Hade tänkt att packa lite ikväll men det har jag inte orkat, har suttit och spelat Donkey Kong på mitt gamla Nintendo 64 hela kvällen. Får gå upp lite tidigare imorgon, det viktigaste att få med är ju ändå visakort, leg, mobil, vin och ciggisar, sen klarar jag mig! ;)

I Love Your Blog

Fick denna utmärkelse av min syster yster som har en fantastisk blogg med massvis av hennes foton och historier om hennes härligt galna kids.



Nu ska jag ge utmärkelsen vidare till bloggar jag läser ofta och gillar av olika anledningar.

Reglerna:
1. De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
2. Länka till den bloggen du fick den ifrån.
3. Ge den vidare till sju andra bloggare & länka till deras sidor.
4. Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

De bloggar jag har valt att ge utmärkelsen till:
1. Malin, har en blogg där man kan följa hennes vardag och bröllopsplanering (där jag för övrigt ska vara brudtärna)
2. Camilla, bloggar om sitt galna omkringresande liv
3. Malin, en fantastiskt bra dalkulla som bloggar om sitt Stockholmsliv
4. Anna, en rolig Kalixtjej vars blogg jag har halkat in på och gillar skarpt
5. Anna, fantastiskt kreativ och inspirerande blogg, lämnar alltid sidan med ett stort leende på läpparna
6. Sanna, min kära vän som bloggar om sitt liv som blivande spaterapeut
7. PiteAnna, söta Anna skriver om sitt liv som nybliven mamma

Många Anna blev det, det är något med namnet som gör dem så bra  ;)

Helgplaner - bokade

Bokat tåg idag för helgens strapatser, jag ska till mitt födelselandskap. Dalarna, here I come! =)

En helt vanlig torsdag

Hej hej hallå!

Var i skolan på förmiddagen, vi skulle jobba i tvärgrupper, skoj tänkte jag. Men så blev det inte. Hamnade i en grupp med ett gäng som inte hade koll på nåt. De hade inte läst nån litteratur och pratade om annat fast folk försökte jobba. Suck! Jag skulle på möte vid halv ett men det fanns ingen chans att jag skulle hinna (det var inställt fick jag veta senare) så jag tog en lunch + fika sen gick jag hem. Har suttit och tentapluggat hela eftermiddagen, börjar få koll på läget nu.

Idag kom Kåranen ut som jag har skrivit i, yay! Det känns jättekonstigt att läsa nåt som jag har skrivit i en tidning, men roligt är det! =)




Glömde ju visa bilder på tröjan och den andra grejen jag köpte igår...



Införskaffade Guitar Hero igår. Det finns bara ett ytte pytte problem... jag har ingen konsoll så jag kan inte spela det än, ha ha. Ska dock köp Nintendo Wii efter jul och efter tv-inköp, sen kan jag spela! =)

Lill-lördag

Imorse visade termometern plusgrader så jag klädde mig inte så varmt och jäklar vad jag frös, vinden var iskall. Fick stå och vänta ute på K en stund eftersom jag var tidig. Hade gått upp extra tidigt för att kolla på min bästa I som var på 6an två gånger i timmen under morgonen. Jag blir lika imponerad och stolt varje gång jag ser henne på tv eller hör henne på radio, det är nästan lite overkligt.

Pluggandet gick bra men jag har fortfarande lite att göra, måste tentaplugga resten av veckan så det får ske i början av nästa vecka. På eftermiddagen idag åkte jag och shoppade lite med min mor, köpte en riktigt rolig grej som jag tyvärr inte kan använda än. Kan visa lite senare. Hämtade även ut ett paket på posten.

Nu ska jag iväg och jobba lite så att jag har råd att finansiera all shopping! =)

"All I want for christmas..."

Nu har jag skickat efter den första julklappen för i år. Kan inte skriva vad det är eller till vem eftersom jag vet att personen i fråga brukar titta in här ibland. Dock kan jag på begäran visa upp min önskelista.


Oj, va suddig den blev, oh well...

Jag vill jag vill jag vill

Ska jag åka på ett oplanerat födelsedagsfirande i helgen...? Det är ju trots allt en jämn födelsedag, dock två timmar bort... jag vill men.. ska jag?

Att ta tag i sig själv

God dagens!
Idag har jag haft en riktig uppstrukturerar dag! Har sett till att jag fått alla böcker till kursen jag läser nu (såhär en månad in i kursen), jag har hämtat ut hemtentan som gick mindre bra, planerat pluggdejt med K imorgon för att fixa till den underkända hemtentan, planerat ytterligare tentapluggdejter med resten av gruppen och bett om andras gamla engelskatentor som jag kan kika på inför senare omtenta i engelska. Känns skönt att ta tag i saker, det har varit lite motigt ett tag men nu jäklar ska jag skärpa mig de sista veckorna, no more rest.

Som belöning unnade jag mig en mindre shoppingrunda på stan, blev en sväng till gina och monki, sen fick det vara nog, det ska ju inhandlas julklappar snart. Strax ska jag iväg och jobba några timmar, har ingen lust men det brukar gå bra.

Ciao!

Tentavecka

Satte klockan på 9 imorse så att jag skulle komma upp i tid och plugga hela dagen. Snoozade i två timmar, kunde verkligen inte ta mig upp. Kan bero på att jag låg och snorade halva natten, måste vara allergisk mot nåt hemma eller så beror det på att det är så sjukt dammigt här.

Oh well, ska ta tag i mig själv och plugga lite läs- och skrivinlärning så att jag klarar tentan på fredag! Har inte ens alla böcker än, men det löser sig, det gör det (nästan) alltid.

Söndag

Så var helgen slut. I fredags drack jag vin och spelade kort med vänner i Kvicksund. Var lite seg på dagen så jag tänkte gå hem hyffsat tidigt. Kom hem till mamma och pappa fem på morgonen, hoppsan. Så kan det gå, tiden går fort när man har roligt! Jag och I halkade oss hemåt i snön medan hon sjöng Mamma Mu sånger för mig så att jag var tvungen att stanna hela tiden för att hämta andan mitt i allt skrattande. Det var en sjukt trevlig kväll!

Igår gjorde jag ingenting vettigt. Låg hemma i soffan, spelade lite tv-spel och somnade tidigt. Idag har jag tvättat och pluggat lite, det har varit en typisk söndag. Hääärligt!

Freeeedag

Idag skulle jag åka och handla en sväng med min mamma, fem timmar senare kom jag hem, ha ha. Köpte en hel massa mat och en ny ljudbok eftersom jag har lyssnat klart på "Är det någon där". Köpte "Låt den rätte komma in", köpte boken för inte så länge sen men jag har ingen tid att läsa så jag köpte den på CD också. Efter åkte jag med ut till Kvicksund för att hämta mitt gamla Nintendo 64, är så sjukt sugen på att spela lite Donkey Kong. Pratade med M tidigare och hon ville ha en tv-spelskväll imorgon. När vi var yngre satt vi varenda lediga stund och spelade Donkey Kong.

Ikväll ser det ut som att det blir kortspel och vindrickande i Kvicksund, like in the old days.

Vad vill jag ha i julklapp?

Min mamma bad mig idag om en julönskelista så jag sitter och försöker knåpa ihop en. Vet inte alls vad jag önskar mig. Jag brukar se saker i affärer och säga "det vill jag ha i julklapp" men sen har jag glömt det efter några minuter (dagens i-landsproblem i kubik). Jag har allt som jag behöver, jag har tak över huvudet och mat på bordet. Men, visst är det väl tråkigt att få luft i en kartong, så enbart därför ska jag försöka komma på lite saker. ;)

Sista dagen för den här gången...

Idag hade jag mitt samtal med min handledare. Jag visste ju att det inte skulle vara några problem men jag kände mig ändå lite nervös, man vet ju aldrig. Tänk om hon skulle säga "vi vill inte ha dig tillbaka, du kommer aldrig att bli en bra lärare"... Men så sa hon verkligen inte. Jag hade fått fylla i min studentbok (som för övrigt får flytta ner i bankvalvet nu) hur jag hade uppfyllt de flummiga kriterier högskolan har, sen diskuterade vi utifrån det. Som sagt gick det kanonbra. Hon tyckte att jag kunde gå hem för dagen så jag gick hem redan vid ett. Ska dock tillbaka om mindre än en timme men jag fick lite tid till att mysa hemma i soffan.

Jag ser det snöar

God eftermiddag!

Idag gjorde jag näst sista dagen på vfun för den här terminen. Jag vill vara kvar, vill inte plugga mer, vill vara färdig. Det är ju hur kul som helst mest hela tiden att vara lärare. Men, jag har ju några år kvar.

Satt och rättade ett läxförhör åt en elev när jag såg ut genom fönstret och såg att det snöade för fullt. Jädrans vad det snöade! Usch, måste snart ge mig ut igen och jobba.

"Är du ny här?"

Jag förstår inte, tisdagar är mina tröttaste dagar. Jag kunde nästan inte komma upp imorse, låg och snoozade så pass länge att jag blev minisen. Egentligen inte sen alls men jag är sån person som gillar att vara ute i tid. Åkte hem på lunchen och åt och där... på hallmattan låg min Sex and the City the Movie Limited Edition, yay! Jag kollade lite medan jag åt. Sen fick jag skynda mig tillbaka till skolan. Där hände något som gjorde min dag. Jag skulle vara med på en engelskalektion med min gamla mentor. Jag satte mig längst bak i klassrummet vid en bänk. Alla elever kikade nyfiket på mig och helt plötsligt kommer det fram en tjej och säger: "Hej, är du ny i vår klass?". Jag kan tillägga att det är elever som går första året på gymnasiet, de är alltså 16 år. Ha ha ha, jag sa att jag är lärarstudent, hon skämdes men jag tackade så hemskt mycket för komplimangen! Det är härligt att jag ser sju år yngre ut än vad jag är!

En bra måndag

Idag känns allt så himla mycket bättre. Har varit på VFU hela dagen och det har varit fantastiskt roligt. Jag gör inte så mycket men jag trivs jättebra. Tror att det är för att jag känner mig lite mer varm i kläderna och det klart att det blir roligare och bättre när man känner sig bekväm. Ser ut som  att det blir en 12 timmars dag på torsdag och sen ledig fredag det skulle bara vara för härligt!

Idag när jag kom hem skulle jag vila ögonen en stund innan jag började plugga, vaknade tre timmar senare, hoppsan. Oh well, shit happens! Får ta igen det nån annan dag. Imorgon blir en lång dag eftersom det är konferens på eftermiddagen, på onsdag ska jag jobba hela kvällen och på torsdag kommer jag som sagt hem sent så jag får se när jag kan få tid att tentaplugga.

Nä, nu ska jag kolla på CSI sen ska jag sova!

Tråksöndag

Idag är en sån skitsöndag full med ångest och vemod och då är jag inte ens bakfull, kanske beror på det. Men, jag ska försöka ta tag i lite grejer så kanske det släpper. Om inte annat så är det en ny dag imorgon.

Lördag

Igår när jag kom hem var jag så trött att jag somnade direkt. La mig på soffan och skulle kolla på tv, det enda jag minns är "previous on the hills..." sen måste jag ha somnat, ha ha. Höll i en egen lektion på min vfu, det var superskoj!

I förmiddags var jag på hem- och hushållsmässa, fanns en massa trevliga montrar men det jag fick med mig därifrån var fem chokladbitar. =) Ikväll skulle jag ha haft guitarhero/singstar kväll med mina klasskompisar men det är inställt så jag ska passa på att ta det lugnt. Ska jobba imorgon så det är väl lika bra, så att det inte blir som förra helgen. Det var dock galet skoj men kanske inte så smart.

Hoppas ni får en bra lördag!

Var är solen?

Så var det bara en dag kvar på den här veckans vfu. Har inte gjort så himla mycket i skolan idag, blir så vissa dagar. Fick dock bekräftat att det inte bara är jag som tycker att hon den otrevliga (som jag skrev om sist, ska leta länk) är konstig, ha ha. Vet inte hur mycket jag kan skriva om det men... ja ja.

Tanken var att jag skulle ha pluggat den här veckan eftersom jag har massor som ska vara klart inom en snar framtid, men det har inte blivit av än. Får ta tag i det, någon annan dag. Orkar inte idag, jag blir så trött när det är mörkt hela tiden! Usch! Jag vill ha, jag MÅSTE ha solljus snart!

Tröttare än tröttast

Jädrans vilken lång dag det blev idag. Var i skolan före åtta imorse och kom hem strax före fem. Förrutom en 40 minuters lunch så har det varit full rulle. Fick vara med på en massa grejer idag som stödengelska och utvecklingssamtal. Mycket skoj!

Men nu är jag supertrött. Ska äta, vila och sen försöka ta mig ut på en promenad. Hade tänkt att vara uppe till tolv inatt för att köpa nåt ur Commes des Garcons H&Mkollektion men jag har kollat igenom kläderna på hemsidan och de är på tok för dyra för att vara H&Mkläder. Hittade ett par fina grejer men jag kan nog göra roligare saker för ca 3000 kronor. It just won't happen!

Tisdag

När jag vaknade imorse kände jag mig inte pigg så jag valde att stanna hemma från VFUn. Har tagit det lugnt hela dagen så nu känner jag mig piggare. Har sån sjuk halsbränna hela tiden numer, slutar med att jag kräks... inte så bra. Tror att jag har fått tillbaka min magkatarr. Skulle inte förvåna mig eftersom jag har så mycket att göra med skolan, vfu, jobb och att skriva i kårtidningen. Skulle behöva en lugn helg men den är redan fullspäckad. That's life!

Nu ska jag sluta klaga och sova!

Kram och go natt

Måndag

Idag har jag kännt mig så sjukt bortkommen. Min handledare var inte på plats så hon hade mailat alla andra lärare och bett att någon skulle "ta hand" om mig. Det fungerade inte så bra. Jag bad att få följa med några under ett par lektioner, det är inga problem när jag väl frågar men de frågar inte mig heller. Ja ja, det är bara imorgon också sen är hon tillbaka så att det blir lite ordning igen.

Idag yogade jag för första gången på fyra veckor. Satan vad jobbigt det var. Det var första gången vi körde intensivt i 60 minuter, tro mig, det är mycket för stackars otränade muskler. Och nu är det uppehåll i två veckor, så himla typiskt!

Fars dag

Go kväll mina vänner!

Vilken lång dag det blev idag. Jag borde lära mig att jag inte kan bara gå ut och ta ett glas vin. Insåg detta när jag helt plöstligt stod på ett fullt dansgolv med en Redbullvodka i handen. Inte bra! Så idag har jag mått sådär bra kan jag säga. Åkte ut till Kvicksund där det firades fars dag med en söndagsstek och tårta. Pappa fick Kentboxen av mig och mamma. Efter maten och bror + familj hade åkt hem slumrade jag en stund på soffan. Sen blev det bio, bjöd pappa på nya Bondfilmen, den var helt ok.

Nästa vecka är det VFU = långa dagar.

Grattis igen världens bästa pappa på fars dag!

No no no no no

Jag vet en person som inte vill gå upp och jobba imorgon.... Läs, festa som att det inte finns någon morgondag...

Lördag

Städningen av lägenheten har fortsatt idag. Men det är skönt när det är klart. Jag har en fullspäckad månad framför mig och då är det skönt att lägenheten är i ordning. Var på stan en sväng med I också och fikade lite. Ikväll blir det vinpimplande, dock inte för mycket eftersom jag ska jobba imorgon. Det är inte bara skoj att jobba söndagar kan jag lova!

Ha en bra lördagskväll!

Sortering

Vilken fredagskväll det blev. Jag har dammsugit, städat upp i köket, organiserat klädkammaren och sorterat mina "viktiga papper". När jag först flyttade hemifrån för ett antal år sen var jag sjukt duktig på att hålla koll på alla papper. Dock har jag tappat det på vägen. Öppnar kuverten och lägger det åt sidan. Jag betalar alltid allt i tid men sen vet jag inte var räkningarna och andra papper tar vägen. Därför bestämde jag mig för att ordna upp det.

Nu ska jag snart sova. Ska på stan en sväng med I imorgon, hon ska leta farsdagspresent. Jag är klar med det sen låååångt tillbaka. Ungefär. Klar är jag i alla fall. Jag valde mellan två grejer till papsen men kunde inte bestämma mig så han får båda. Vad det är kan jag inte skriva eftersom jag vet att han kikar in här ibland.

Fredagslyx

Just ja, min mami och papi kom hem från Egypten igår kväll så jag fick mina tax freegrejer som jag hade beställt. Inga billiga grejer men det kostar att ligga på topp. =)


Ha ha min mobilkamera är verkligen inte bra!

Tentaångest

Hej hej hallå!

Så var det äntligen fredag. Jag har varit och tentat på eftermiddagen. Blir alltid så sjukt nervös inför tentor. Även om jag inte tog den här seriöst då den bara var på 1,5hp så mådde jag fysiskt dåligt innan. Jag var klar efter en kvart. De har förlängt tiden från en halvtimme till en timme som man måste sitta kvar. Det blev kaos efter att den timmen hade gått eftersom precis alla redan var klara. Det kändes som att det hade gått skitbra fram tills jag började prata med de andra om den, jag vet att man inte ska göra det men det är svårt att låta bli. Så vi får se hur det går, är inte hela världen om jag får göra om den eftersom den inte är så stor.

Nu ska jag ha VFU i två veckor så det blir inge högskola under den tiden, det känns ganska skönt. Känns som att jag behöver komma bort från skolan ett tag för att få tillbaka min inspiration, har tappat den totalt nu. Men jag vet att den kommer tillbaka.


Ikväll blir det en lugn tv-kväll, imorgon ska jag ut och dricka vin!

What's up with this?

Jag brukar verkligen älska MTV's EMA, men jag tycker så här 40 minuter in att det är skit i år. Det känns så sjukt amerikanskt, med amerikaner för amerikaner....! Hoppas det blir bättre annars byter jag nog kanal...!

Nu börjar det...




Torsdag

Så var det torsdag redan. Tenta imorgon sen har jag VFU i två veckor framöver. Vet att jag tänkte sist jag var där att det skulle dröja så länge innan jag skulle tillbaka, nu är jag där. Men det ska bli skoj.

Fick även min andra artikel till tidningen godkänd, fasiken jag kanske ska byta karriärsbana...igen! ;) Nä, inte en gång till, nu får det vara nog. Det är synd att vi lever så kort tid att man inte hinner med så många olika saker. Jag kan tänka mig minst fem saker som jag skulle kunna plugga till och sen jobba med. Men det finns det ingen tid till.

Nu ska jag packa ihop mina grejer och åka till Kvicksund för att plugga.

I'm on a roll

Som jag skrev i förra inlägget fick jag jättepositiv respons på min artikel. Fick senare reda på att jag kommer få mycket mer utrymme nästa gång. Då ska jag göra ett modeinslag med en massa bilder!! Ska ta reda på när tidningen ska komma ut så att jag vet vad det ska handla om.

Var så superpeppad att jag frågade en annan "medskribent" som jag vet har mycket att göra om hon ville ha hjälp. Så nu har jag skrivit ännu en artikel, dock om studentbostäder, inte lika inspirerande men ändå skoj. Skrev ihop den nu ikväll så vi får se vad de tycker om den. Men det är kul när folk tycker att det man gör är bra, det ger en rejäl självförtroendeboost. Det känns som att det är på väg att vända igen.

Imorgon är det tentapluggande som gäller hela dagen. Funderar på att isolera mig ute i Kvicksund, där kan jag plugga ostört eftersom ingen är hemma. Kan även passa på att tvätta lite. ;)

Anna, the writer...

Jisses vad glad jag är just nu. Jag mailade iväg modegrejen som var en "nätshoppingguide". Hade ju inte så mycket tid på mig så det blev inga bilder men det skulle de fixa till med hjälp av pressbilder. Fick tillbaka av tjejen som är ansvarig för den delen som tyckte att jag hade skrivit jättebra och att jag gärna får fortsätta skriva om mode för dem i fortsättningen. Så nästa gång blir det nog mycket mer bilder. Har redan bokat en kompis som modell, måste bara hitta kläder och tema. Är svårt eftersom det inte är så mycket utrymme, finns inte plats för så mycket. Får fundera ut nåt.... men yay vad glad jag är.

Onsdag

Har varit i skolan hela förmiddagen idag. Vi gick igenom vad vi ska tänka på under de kommande två veckornas vfu. Efter det åkte jag ut till Kvicksund för att plocka in posten. När jag kom hem var jag alldeles slut. Var uppe lite väl sent igår för att följa Filip och Fredriks valvaka. Somnade innan röstsiffrorna började trilla in så det första jag gjorde när jag vaknade imorse var att kolla texttv vem som vann. Tycker att det är helt fantastiskt att det var högre valdeltagande än vad det brukar vara i USA. I Sverige hade vi senast runt 80% vilket är mycket bra. Jag tycker att det är sjukt viktigt att gå och rösta. Blir sur när folk som inte röstar klagar på samhället, hur kan man klaga när man inte har varit med och försökt påverka?

Från det ena till det andra låg det en överraskning på hallmattan när jag kom hem. En av mina favoritfilmer Att göra en pudel. Får kolla på den när jag kommer hem från jobbet ikväll. Nu ska jag skriva klart min modeartikel sen ska jag plugga lite matteinlärning innan det är dags att gå och jobba.


Anna - the fashionista - not!

Håller på för fullt att skriva på min modeartikel till högskolans tidning. Det känns sådär just nu, har inte alls lagt ner mycket tid på det. Men det får bli vad det blir, ska skicka in den imorgon till tjejen som är ansvarig för den delen. Hon kan ju säga att det är skit och stryka alltihop. Känns som att det kvittar just nu.

Ska ta en lång varm dusch, sen ska jag krypa ner i sängen, äta en gigantor cookie och kolla på Desperate Housewives.

Tisdag

Jag stannade hemma idag, hoppade över föreläsningen och insåg... världen gick inte under bara för att jag missade en grej. Har pluggat lite matteinlärning som jag ska tenta på fredag. Det är skönt ibland att inte göra så mycket, jag har inte ens satt på mig kläder, springer fortfarande runt i mina PJ's. Så nu sitter jag uppkrupen i soffan i pyjamas, läser matte och bleker tänderna med en sån skena. Undrar om blekmedlet är farligt att svälja för det läcker ut en hel massa hela tiden..? Hoppas inte, kanske får vitare magsäck.

Jag ska då aldrig bli bilmekaniker

Jag är helt slut. Fick hjälp av bror att byta till vinterdäck på mammas bil. Det var dock dåligt lufttryck i däcken så jag pumpade "för hand" ända tills pumpen gick sönder, f-n, j-la, skit! Jag var så sjukt förbannad! Slutade med att jag åkte till en mack med för lite luft i däcken.

Vaknade på soffan för en timme sen. Har fortfarande inte gjort min uppgift till skolan. Får se om jag går imorgon och improviserar eller om jag väntar tills på onsdag. Känner mig helt matt i kroppen och i huvudet. Kanske ska stanna hemma och plugga till tentan som är på fredag, istället.

Mycket på en gång

Ibland undrar jag hur lång tid det ska ta att vänja sig vid en livsstil. Jag har pluggat i tre år snart (-en termin när jag bodde i London), fortfarande tycker jag att det är svårt att hänga med ibland. Speciellt nu i början av en kurs, jag lär mig aldrig att man inte mjukstartar på högskolan utan kör igång full fart direkt. Eftersom jag var sjuk förra veckan missade jag två föreläsningar. Fick papper av klasskompisar med instruktioner, de glömde dock säga när sakerna skulle vara klara så till imorgon ska jag redovisa ett föreläsningsunderlag. Får skriva ihop nåt under kväll, jisses! Vet inte ens vad jag ska skriva/prata om. Funderar på att prata om relevansen av yrkesförberedande utbildningar på gymnasiet kontra samhällets krav.

Idag efter föreläsningen kom en tjej som jag pluggar ihop med/umgås lite med och frågade om jag kunde följa med henne och köpa byxor. Hon hade fått blod på sina... jaså tänkte jag, en liten olycka. Så var det inte, hennes buss på morgonen hade kört på en kvinna, så det var där blodet kom ifrån. Stackarn, hon var nedstämd hela förmiddagen men jag ville inte säga nåt för man vet aldrig vad det kan vara. Nu förstår jag varför, hon var chockad. Såna saker får mig att inse hur snabbt livet kan ta slut...

Söndag

Imorse var första gången på länge som jag vaknade av att klockan ringde, men jag kände mig inte alldeles utmattad. Det var rätt så skönt att gå upp. Jobbade några timmar mitt på dagen. Tjejen som jag jobbar med hade tjatat i flera dagar om att jag skulle komma och imorse vaknade hon jättetidigt, man kan tro att jag är jultomten! =)

Var supertrött dock när jag kom hem så jag vilade en stund innan jag fortsatte med min skodokumentation. Nu är jag klar. Har fotat alla skor så att jag kan sätta bilderna på skokartongerna sådär flashigt. Jag har dock en hel del skor kvar hos mina föräldrar som jag ska ta hit nån dag. Räknade skorna som jag har här.... 51 par. Jag skulle alltså kunna ha olika skor på mig varje dag i nästan två månader. Och så finns det människor som går barfota i världen, det är så att jag får lite ångest.


Lördag

Gårdagen var låååång, jobbade från 7.30 på morgonen. Var helt slut på kvällen så det blev Idol, sen somnade jag. Idag har jag haft en seg dag. Ha sån sjuk huvudvärk och mår illa så jag har bara slöat. Ska ha en lugn kväll eftersom jag ska jobba imorgon igen. Tänkte kanske kolla på The Grudge eller nåt, har inte sett den eftersom jag inte alls gillar läskiga filmer men... det är ju Alla Helgona idag så jag får göra ett undantag.

Hoppas ni får en bra lördag!

RSS 2.0