Gårdagens svacka

Igår var inte den bästa dagen att vara jag. Sambon proklamerade igår innan läggdags att han kände sig krasslig. Jag sa att han skulle ge tusan i att bli sjuk, det har vi inte tid med! Vem vaknade superhängig imorse? Känner mig väldigt opigg men trots detta väldigt redo att föda barn! Ska försöka få mig lite sömn under helgen tillsammans med en massa hallonbladste och färsk ananas.

Det här med att vara gravid

Jag tycker alltid att jag läst och hört att gravid kvinnor har ett glow över sig, att de ser sådär äckligt heliga ut. Jag trodde att det var något som hände när man blev befruktad, att hela kroppen skulle få något fint och lugnt över sig. Fel fel fel vill jag bara säga. Det klart att det är smått fantastiskt det här med att något så litet, nästan icke-existerande kan bli till en liten människa. Jag och sambon har diskuterat det faktum att vissa kallar det mirakel och ja, har man kämpat länge känns det nog som ett mirakel men för oss, nä så svårt var det inte! Väldigt enkelt gick det faktiskt. Hur som helst så måste jag säga att graviditeten i sig än så länge har varit något av ett helvete. Nu när jag tänker tillbaka på de gångna 38 veckorna så har jag haft ont, ondare än någonsin tidigare och då har jag inte ens fött än. Ja, smärta är övergående och jag VET att jag kommer att ha glömt allt så snart jag har mitt lilla troll i min famn. Just nu är bland det bästa jag vet andra som skakar på huvudet och grimaserar lite när de ser tillbaka på sina graviditeter. Det är så skönt att veta att jag inte är ensam. Alla gravida kvinnor mår inte toppen, känner sig som heliga Maria och att de är med om ett mirakel. Jag är sjukt less bara på alla bilder på gravidmagar på Facebook och Instagram tillsammans med ett leende, utsövt ansikte, print screens på samtliga graviditetsappar om hur långt gången man är tillsammans med små söta "Åh vad vi längtar", "Snart är du här hos oss" och "Mammas och pappas mirakel". Jag är less, jag vill föda barn nu, jag vill inte ha ont mer! 

Sorgliga bilder

Jag vet att alla mina foton här på bloggen ser så ledsna och sorgsna ut. De är för att de är tagna med min mindre bra mobilkamera. Vi har införskaffat en ny kamera men den ligger redo i bb-väskan. Plockar jag ut den nu kommer den bli kvar hemma så ni får nöja er med det lilla!

Vika lite stjärnor

Det bästa med att bo i hus och ha plats för ett stort köksbord är möjligheten att sprida ut sig på det stora bordet! Ikväll har jag papperspysslat en masse! Jag gav mig bland annat på att vika stjärnor. Många svordomar blev det innan fyra låg klara.

Googla "vika stjärnor" för beskrivning.

Kom igen då!

Nu är jag så gott som redo för bebis! BB-väskan är packad, alla kläder är tvättade, blöjor inhandlade, vagn+spjälsäng+korg färdigbäddade! På fredag ska jag börja sörpla hallonbladste, får se om det kan sätta igång magen!

Finaste korgen som jag fyndade på Blocket för ynka 200 riksdaler! Med lakan från HM Home, filt tradera och mobil Pumpkin of Sweden.

Fredagsmyyyys

Eftersom sambon ska jobba imorgon, argh, blev det tidigt fredagsmys idag. Till vår förtjusning upptäckte jag tidigare idag att På Spåret är tillbaka. Vi mumsade chokladfondue, muttrade över de svåra frågorna och hade riktigt mysigt! Gäller att passa på att ha lugnt vuxenmys nu innan bebis kommer!

It's a house adventskalender 2012

It's a house, ni vet bloggen där jag vann en superfin poster för inte allt för längesen, kommer att ha en adventskalender med finfina vinster. Redan nu kan man tävla om en stringhylla to die for!
 
Klicka på bilden för att komma till tävlingen.

Bullen i ugnen

Bebis höll med mig och bestämde sig för att igår var inte dagen att födas!

När jag först räknade ut att vi skulle få barn i december tänkte jag att det var halvt katastrof, vem vill fylla år i december? Nu när jag fått för mig att det snart kommer att ploppa ut ett barn känner jag att jag ju vill ha en decemberbebis. Vad är november för en tråkmånad att födas i? Det klart bebis ska ha födelsedag i självaste julmånaden! Men, det är väl lika bra att jag vänjer mig vid att inte ha någonting alls att säga till om!

Lussebullsbak

Idag har jag haft konstiga känningar i magen. Jag vill nog att bebis ska ligga kvar och jäsa i minst en vecka till, sen är jag redo! Så, för att lugna mig själv och tänka på något annat bestämde jag mig för att baka lussebullar att fylla frysen med.

Eftersom jag inte alls är förtjust i russin gjorde jag bullar med mandelmassa och pärlsocker. Jag provade dessutom att baka dem i muffinsplåtar. Första plåten gick toppen. I den andra var bullarna lite väl stora så att fyllningen rann över vilket gjorde att köket rökfylldes och brandvarnaren gick igång! Gaaah! Oh well, så länge bullarna blir goda!


Julkort Del 1

Jag varnade sambon på väg från bilen att jag hade plockat fram lite pyssel. När vi klev in hemma utbrast han "LITE pyssel? Hela bordet är ju fullt!!" Inte helt nöjd ha ha! Tur att jag hade "försorterat" så att undanplockandet gick i ett naffs!

Två julkort blev det i alla fall medan fina K lagade middag!

Sortering pågår

När sambon och jag packade ihop vår etta var till slut så less på att sortera saker i lådor att vi mest slängde ner allt lite här och var. Detta har resulterat i att en stor del av vår tid i nya hemmet går åt till att leta. Nu på eftermiddagen (efter en hel dags tupplurande) kände jag mig pysselsugen så jag har grävt i lådor och påsar och hittat en hel del av mina scrapbookinggrejer. Först ska jag sortera dem i fina lådor jag införskaffat sen ska det tillverkas julkort! Wehew!

Hormoner hormoner hormoner

Det här med att vara gravid alltså... Just nu är jag som en pubertetsstinn tonåring i kropp och sinne! Jag är sur, jag vrålgråter (vi pratar hyperventilering och flygande snor), jag har fått monsterfinnar såväl i ansiktet som på ryggen och jag luktar svett för första gången i mitt liv. Tänk om man kunde donera hormoner till bättre behövande. Jag skulle lätt låta någon stoppa in en kran och tappa ur mig lite. Och värre ska det bli säger de, när det är amningsdags. Just nu gråter jag för allt som inte går som det ska (vilket har varit lite väl mycket sista tiden), jag gråter när saker går bra av lättnad, jag gråter och blir arg på alla i min närhet när de inte gör "rätt" och jag gråter när de gör alldeles precis som önskat för att jag blir så glad och rörd. Hur ska det bli när jag har min fina lilla bebis i famnen? Tårarna kommer ju inte ha någon hejd! 
 
Nu ska jag nog låta några tårar rulla av tacksamhet för att jag kan bli och är gravid!

Homeparty

Under förmiddagen tog jag tag i mig själv och åkte på homeparty hos en kollega. Jag tycker att det är ganska mysigt att åka hem till någon annan, fika lite, titta på fina saker och shoppa lite. Denna gång var det "Zelected by Houze" som stod för försäljningen. Jag beställde bara två saker, men två ytterst fina saker.
 
 

Finaste K

Om det är något jag har lyckats med i livet så är det att hitta en fin karl! Jag har haft en ganska tuff graviditet och han har funnits där, lyssnat, masserat, tröstat, lagat mat, burit, släpat och allt annat de senaste åtta månaderna! Jag är så otroligt tacksam för allt han ställer upp på!
Han är utan tvekan mitt livs kärlek! Jag brukar försöka fixa små överraskningar till honom för att visa hur mycket han betyder! Idag får han något så klassiskt som blommor och choklad!!



Köksbordet från himlen

Äntligen är vårt köksbord + stolar här! Det kostade förvisso en månadslön men förhoppningsvis räcker det något längre! Jag kan säga redan nu att det är värt varenda krona.
För mig är det viktigt att ha ett köksbord med plats för många. Det ska vara en plats där man ska kunna sitta i timmar och prata, äta, lyssna på radio, fika osv. Jag tror att det är precis vad det här blir!

Nu så

Äntligen har vi internet här ute på "landsbygden", yay!!
 
Så, vad har hänt den senaste veckan?
Jo, mina fina rosa pärla (bilen, inget snuskigt) säckade ihop efter att ha bott ifrån stan i fyra dagar. Sambon kom upprusande i panik en morgon och sa att backen inte gick att lägga i. Fantastiskt när vi inte bor mitt i stan och kan föda barn lite när som helst nu. 
Jag ringde verkstaden som hade tid först idag, över en vecka senare. Jag har brutit ihop, gråtit och haft allmän superångest över hur vi ska klara oss utan bil. Nog för att vi har råd att köpa en ny men inte nu!! Projektet att sälja den gamla, leta på en ny etc. mitt i allt kändes som världens projekt. 
Igår kom bogseraren och körde bilen till verkstaden och idag ringde de och berättade att det var dåligt med kopplinsvätska och att den nu är påfylld.... that was it! Jag dog lite av lättnad! 
 
I lördags överraskade min närmaste familj och vänner med en babyshower! Jisses vad glad jag blev. Jag fick provsmaka barnmat och svara på frågor om nyfödde bebisar, med varierat resultat. Får nog läsa på lite till, ha ha. Jag/vi/bebis fick en blöjtårta, en massa fina småpresenter och det babygym jag har suktat efter men tyckt att det var lite väl dyrt! Fina fina vänner och familj!
Ska trolla fram lite bilder på sakerna.

Som en ballong

I lördags åkte jag, sambon, min mor och far till Ikea för att handla de sista möblerna till bebis rum. Redan på fredagskvällen såg jag att mina anklar var svullna. På lördagen satt mina UGGs trångt och mina händer såg ut som ett par uppblåsta plasthandskar! Mamma tyckte att min mun såg svullen ut också.
På grund av flytt och annan stress har min redan slitna och onda kropp bestämt sig för att svälla upp i oanade proportioner! Inte kul! Jag har därför bestämt att imorgon ska jag göra absolut ingenting!! Jag ska ladda upp med säsong 1 och 2 av Mad Men som jag köpte för några år sedan men som har blivit liggande, krypa upp i soffan och bara mysa en hel dag!!

Så får det bli!

Nyinflyttade utan uppkoppling

Vi är på plats i nya hemmet. Internet har dock inte kommit i ordning, därav den dåliga uppdateringen.

Läser och inspireras av jultidningar så länge. Snart är det dags att börja baka och pynta nyhemmet!

RSS 2.0