Ode to a Flat

Så, då var lägenheten såld, flyttfirma bokad och hemmet står nu nedpackat i kartonger. 
Jag känner mig otroligt sentimental och talar om för sambon varje dag att "Det här är sista fredagen/lördagen/söndag vi spenderar här". Jag ser fram emot vår flytt otroligt mycket samtidigt som det är lite vemodigt. Jag köpte den här lägenheten när jag precis flyttat hem från London. Det var min nystart, nu skulle jag ta tag i mig själv på riktigt och sluta flytta runt och leva i resväska. 
Under de fem år jag har bott här har det hänt otroligt mycket. Det har varit tufft många gånger men mest har det varit fint, väldigt fint!
 
 
 
Men, nu går vi vidare, till större ytor och längtar efter den lilla som förhoppningsvis dyker upp om inte allt för många veckor!
 
 
 

Inga barn får hamna utanför - Unicef

 

Något är fel. I Sverige är vi överens om att alla barn ska ha samma rättigheter. Ändå finns det barn som inte räknas in. Som ingen ser. Som hamnar utanför.  

Det kan börja i fattigdom, segregation, med en diagnos, med föräldrar som har problem eller att hjälpen ser så olika ut beroende på var man bor. Vissa får hjälp, andra inte. I värsta fall leder det till att barn inte klarar skolan. Därifrån kan vägen tillbaka vara väldigt lång.

Inga barn får hamna utanför. Om barnkonventionen vore svensk lag skulle det vara svårare för vuxna att glömma bort, att inte se, att inte ta ansvar. 

Jag har skrivit under på unicef.se/utanför. Gör det du också!

Har du en blogg? Hjälp UNICEF att uppmärksamma barnen som hamnar utanför. Besök unicef.se/sprid-budskapet/blogga-mot-socialt-utanförskap för att hämta material.

Wire

 

Balsamtest

Jag har varit Buzzador ett par år. Då får jag prova på och dela med mig av produkter.

Denna gång ska jag prova balsam från Dove.

Återkommer med betyg när jag har provat några gånger.

I Won!

Idag är en mycket fin dag!
 
 
Mäklaren fick bud direkt igår på visningen och det är fler intresserade som måste lösa lite bankbusiness innan de kan ge sig in i matchen. 
 
Fick spontanbesök av fina vännen och gudsonen under eftermiddagen. Mycket mys och många blöta pussar blev det.
 
Till råga på allt upptäckte jag att jag vunnit en tävling hos It's a house.
 
 
Den finaste tisdagen på mycket länge helt enkelt!!

Happy Monday

Sitter och väntar på mäklaren, det är dags för visning. Har städat och piffat hela dagen. Med många pauser så klart för att fogarna inte ska knaka allt för mycket!

Men nu vill jag bara ha detta gjort så att vi får packa ihop och göra oss flyttredo på riktigt!

Köpte finfina rosor som sprider en fantastisk doft i hela hemmet!! Det är väl det mest positiva med att vara i visartagen, hemmet är renare än aldrig förr och vi har snittblommor på bordet var och varannan dag.Picky Baby

Den lilla i magen har redan bestämd smak när det kommer till musik. Den kan vara precis blixt stilla, verka sovande när vi drar på Stones. Då blir det livat och hela magen vibrerar! Samma sak hände när Coldplay kom på tv idag, då skakades det rumpa inne i magen. Sambon försökte med 80-talssynt igår, det gick inte hem. När vi försöker sjunga och spela lite gitarr händer inget heller. Svårimpad bebis!

Peppen är total

Just nu har jag en extrem längtan efter jul. Blir ännu mer pepp och sugen när jag hittade följande klipp.
 
 

Sängmobiler

Idag fick vi hem bebis fina sängmobiler vi beställde i början av veckan. Och ja, vi köpte två. En till spjälsängen och en till korgen. Eftersom de mobiler vi fastnade för varken hade arm eller speldosa köpte jag en mobil billigt på tradera, med speldosa. Dock spelar den blinka lilla stjärna i superfart så vi får se om det verkar lugnande på lillskrutten. 
 
Pumpkin, Mjuk mobil med spegel
 
Pumpkin, Mobil, Blå/grön/brun
 
Båda mobilerna är av märket Pumpkin of Sweden och köpta på lekmer.se.
 
Vi passade på att köpa en matchande lampskärm. Det är så svårt att hålla sig när det kommer till bebisinköp. 
 
Pumpkin, Uggla, Lampskärm

Lilla magen...

...som helst och allt som oftast lutar åt höger!

Skafferitömning del III

Fortsätter att sysselsätta mig och samtidigt tömma köksskåpen på ingredienser. Har ju ett gäng färska kryddor också, som jag bara inte kan hålla liv i, sedan lägenhetsfotograferingen. Dagens projekt blev därför en focaccia med fetaost och basilika.

Smärtlindring

Igår var andra träffen på föräldragruppen. Det kändes mycket bättre än förra gången. Gruppen var dessutom betydligt mindre vilket gjorde det mer avslappnat. 
Vi diskuterade smärtlindring vilket har gjort mig sjuk ängslig! Jag har alltid varit öppen för all sorts lindring men nu är jag osäker. Tanken på epidural gör mig illamående. Jag hoppas för allt i världen att jag ska klara mig på lustgas och vilja. Jag kommer vara beredd att ta allt som behövs för att bebis ska komma ut så smidigt som möjligt men.... aj aj aj, jag vill inte få nåt inpillat i ryggraden!

Äta för två

Visst måste väl det här supetägget vara menat för en preggo som jag själv.

Föräldragrupp

I måndags var det dags för första träffen med vår föräldragrupp. Jag hade ett väldigt öppet sinne inför träffen. Min bror och hans sambo klickade väldigt bra med sin grupp och de umgås fortfarande, 2½ år senare. En nära vän till mig tyckte att gruppen var ok men det fanns inte några som de kände att de ville umgås mer med.
Så, hur var då vår grupp? Jag tror vi fick med oss nästan alla blivande föräldratyper.
 
De heliga - paret som under två timmar höll varandra i handen konstant. De såg på varandra med sån ömhet i blicken att jag nästan mådde lite dåligt. Då och då smög de in en liten puss. De berättade med ett litet fniss att de minsann köpt precis allt till det kommande mirakelbarnet och att BB-väskan redan står packad vid ytterdörren trots att det är två månader kvar.
 
De oförberedda - paret som såg livrädda och illamående ut så fort ordet förlossning kom på tal (vilket det gjorde ca en gång varannan minut). När barnmorskan sa ord som blod, slem, bristningar blev den blivande mamman blekare än ett hotellakan.
 
Den ensamma starka - hon som kom själv, var påläst och inte ett dugg rädd för vad som komma skall.
 
Kontrollföräldrarna utan koll - paret som inte visste något om något. De ville dock veta allt men hade ännu inte tagit reda på någonting. Den blivande mamman var neurotisk och stressad över att inte veta hur en förlossning går till.
 
De frågvisa - paret som ställde frågor om precis allt! När ska vi åka till förlossningen? Vilka sorters smärtlindring erbjuds? Hur hanterar vi bebis nacke? Hur gör man med fontanellen? Vad ska vi packa? Hur tar vi reda på vilka vi är som föräldrar?
 
Vita skräpet - paret som visste precis allt! De kunde inte förstå för allt i världen hur man inte kan ta reda på barnets kön. Det är ju viktigast i världen att veta det innan. Rosa eller blått kan verka livsavgörande! Hur kan man strunta i att göra 4D ultraljud? Hur ska man då förstå att det är på riktigt? Att gå hem och börja ta av föräldradagar är det bästa som hänt någonsin! Spara dem? Nej nej, det är som att få lite semester innan bebisen kommer.
 
De mysiga - paret som satt tillbakalutade. De skulle eventuellt få snitta ut sin bebis på bestämt datum. De verkade ha koll på det mesta och tillfreds med sin situation.
 
Vi - paret som känner sig ganska förberedda men inser att allt kan förändras beroende på hur förlossningen ter sig, barnets personlighet när h*n väl kommer ut etc. De som läser på om det mesta som går att läsas på om. De som struntar totalt i om det är en pojke eller flicka. De som tar det hela med ro helt enkelt (i alla fall sett utifrån ;) ). 
 
Undrar dock hur de andra skulle kategorisera oss...

Kuckelimuck

Jag tror att jag har hittat medicinen som ska friska mig. Det kan bara inte bli fel!

Höstpimpad ljusbricka

Jag har visat tidigare hur jag håller liv i mina snittblommor en stund till efter att de slokat i buketten.

Inför lägenhetsfotograferingen köpte jag en riktig höstbukett (som inte hamnade på bild, argh). Den införskaffades i förrgår och redan har några blommor börjat ge upp. De fick flytta till snapsglasen.

Livet sett ur en säng

Den jäkla förkylningen vill ju inte ge med sig! Som att mitt liv inte var ganska så urtråkigt innan med orörlig foglossningskropp. Just nu sover jag mest. Ska.bli.frisk.nu.
Den lilla i magen tycker jag är tråkigast i världen och försöker studsa liv i mig! Just nu fungerar det sådär.

Att fota en sjukstuga

Fan! Nu slog förkylningen till på riktigt! Känner mig extremt hängig och låg. Imorgon kommer fotografen hit, då ska hemmet vara på topp! Ska ta några välbehövliga krafttag ikväll sen får det vara bra! Imorgon ska jag sova!

Lördagsmys

Då både jag och sambon vaknade genomförkylda har dagen spenderats i sängen med Six Feet Under-maraton! That's it för idag!

Kanelbullens dag

Precis som vääääldigt många andra idag slängde jag ihop lite bullar. Tänkte spexa till dem lite med rosa pärlsocker vilket gjorde att de ser mer giftiga ut än spexiga! Oh well...

Skafferitömning Part II

När jag och sambon flyttade ihop bakade vi alltid bröd. Första halvåret som sambos köpte vi inte ens en enda liten limpskiva. Månaderna gick, vi blev bekväma och allmänt slöa. Nu jäklar tänker jag ta nya tag. När jag ändå är hemma kan jag gott slänga i lite grejer i kitchen aid:en några gånger i veckan.

Idag blev det tekakor efter Leilas recept ur A Piece of Cake. Jag slängde dock i lite dinkelmjöl för att fortsätta tömma skåpen!

Skafferitömning

Så här inför flytten är det dags att tömma skafferiet. Jag vill inte dra med mig alla gamla mjöler, strössel och annat men jag vill absolut inte slänga något heller så nu bakas det lite varje dag för att vi ska "bli av" med allt!

Idag blev det en början på strösselrensning.

Taco Dinner

Sambon slog på stort och slängde ihop en tacomiddag, på en tisdag! Helt galet!!

Magen...

...är ju värsta bästa avlastningsbordet!

Önskelista

Denna önskar jag mig, nu på en gång! Synd att jag inte är så rörlig att jag kan kila ner på stan och införskaffa en alldeles nu!

Blomkongen

Lägenheten är piffad inför kommande fotografering och visning. Hur fantastiskt fina snittblommorna än är så stank de något fruktansvärt så de åkte ut i kylan till de andra blommorna!

princessanna

kontakt: princessannablogg@hotmail.com

RSS 2.0