Var är männen

Jag läser ganska många bloggar varje dag. Jag gillar de här så kallade "cupcakebloggarna" lite extra mycket. Ni vet de som får livet att verka fantastiskt, smärtfritt och fint hela tiden. Det är ganska långt ifrån min och säkert deras egen verklighet och därav min fascination.

Hur som helst. Jag har nyligen skrivit om huruvida man bör lägga upp bilder på sina barn, eller inte, på sociala forum. Det slog mig nyligen att många, framförallt kvinnliga bloggare, ofta har med sina barn på bild, men aldrig sin partner. Hur kommer det sig? Är det viktigare att hålla sin partner anonym än sitt barn?

Här är min egen alldeles anonyma sambo. ;)

Glad påsk

Blommor - en dyr historia

Igår införskaffade vi lite våriga blommor till hemmet. Jag kände mig inspirerad av en massa fina bilder jag sett på våriga och påskiga uppsättningar. Videung tänkte jag, det är ju fint. Plockade åt mig två kvistar och kollade på priset. 70(!) kronor?!?! På riktigt? För två ynka kvistar vide skulle jag behöva punga ut med 70 kronor. Nej tack!

Vi åkte vidare till nästa blomsterbutik. Ranunkel, tänkte jag. Det har jag sett att flera har. Det känns vårigt. Ta tre betala för två, kanon! Eller jaha, ok. En bukett med tre blommor i kostar visst 100 kronor. Så, nio blommor för ensast(?) 200 kronor. Va fan! Blomindustrin måste vara en miljonindustri värd att satsa på.

Vi kom hem med några påskliljor, krokus och kryddor.

Pappor kan också

Idag var vi och tog den fruktade 3-månaderssprutan. Dottern satt så glatt i pappans knä och kikade förundrat på sköterskan. Nålen stack igenom huden i det lilla knubblåret, ingen reaktion. Sköterskan började spruta, då kom det, gallskriket. Usch, vad jobbigt det var. Men att inte ta vaccin är inget alternativ för oss. Vet att det finns andra som inte vill ge det till sina barn men, som sagt, inget alternativ för oss.
 
Hur som helst. Nästa spruta togs/gavs även denna under gallskrik. När sprutorna var klara säger vår BVC-sköterska: "Så ja, ska mamma ta över och trösta." Eeeh va? Dottern satt utmärkt i pappans knä. Ja, hon var ledsen och skrek men det var ju enbart på grund av sprutorna. Varför tro/anta att mamma kan trösta så mycket bättre än pappa? Ibland är det tvärtom hemma hos oss. Tyvärr är vi som är mammor ibland "bara" mjölkkossor så här i början. Vi luktar mjölk och jag känner ibland att lilla E har svårt att komma till ro hos mig. Hon vet ju att hon kan få amma, vilket är något av det bästa hon vet.
 
Anyhow, jag blev väldigt irriterad på att jag som mamma ska vara så mycket bättre att vara hos när man är ledsen, än det är hos pappa. Jag valde att inte svara men tog inte dottern heller. Jag försökte hjälpa till att trösta men tog inte över.Lilla E har det minst lika bra i pappas famn!
 
Nu är det lite febrigt och hängigt här men det går över...

Alldeles för mycket fritid

Slängde ihop ett gäng citron-, blåbärs-, vinbärs-, halloncupcakes med fluffig marängfrosting. Nu till den stora frågan, vem tusan ska äta upp dem?

All you need is love

Vi har nu gått från att söva barnet på 10 minuter på kvällarna till att det tar två timmar. Argh! Kvällarna bara blåser förbi. Men, efter imorgon är sambon ledig i hela två veckor. Det ska bli så himla fint att hinna ta långa promenader, styra upp hemmet och plocka upp samtliga kartonger som stått packade sedan flytten i november. Allt som vi inte hinner annars.

Främmande famn

Vår lilltussa älskar att mysa och sover helst en varm famn. Hon bryr sig inte så väldigt mycket hos vem men är lite känslig för ovana famnar. Hon trivs bäst hos någon som har barnvana eller bara håller henne stadigt.

Igår var vi på kalas hos min brorson som fyllde tonåring. Det var första gången lilla E var med på storkalas. Självklart skulle det kramas, klappas och hållas i. Vi som föräldrar tänkte oss inte för utan lämnade glatt över henne till nya famnar. Idag har vi fått betala för det... Våran annars så glada tjej har varit gnällig, skrikig och allmänt orolig. Enda gången jag har kunnat släppa henne var när vi var ute på promenad och hon låg i vagnen. Annars har det varit totalkört.

Oh well. Nästa gång kanske vi tänker till. Det är nog med intryck att komma till en ny plats och höra nya röster. Nästa gång sker det ur mammas eller pappas famn.

Torsdagslista

När vaknade du imorse?
 
Dottern tyckte att 6.00 var en bra tid för familjen att vakna.
 
Vad var det första du tänkte när du vaknade?
Nej, nej, nej. Jag behöver sova liiite till.
 
 
Nu passar det att sova...
 
Har du ringt nån imorse, vem och vad sa ni?
Jag ringde min mamma och frågade om hon ville komma över. Hon ville det.
 
Vilket humör är du på?
Glad men ganska trött (som sagt, 6.00).
 
Har du ont någonstans?
De stackars sönderammade bröstvårtorna som aldrig hinner återhämta sig.
 
Om du fick välja vad som helst att äta just nu, vad är du då sugen på?
Har nyligen ätit lunch men, en mjukglass i solen skulle sitta fin fint.
 
Vad köpte du när du drog ditt kort senast?
Tvättmaskin och torktumlare. Tog emot att trycka godkänn med så många nollor. 
 
Vilken var den första hemsidan du gick in på på internet?
Facebook, Aftonbladet och sen lokaltidningen. Gäller att hålla sig uppdaterad på alla plan.
 
Vad ska du göra ikväll?
Äta middag men sambon, tvätta, duscha och natta barn. Lyxlivet kallar.
 
Slarvtofsen måste bort!
 
Vilken är den första låten du sätter på idag?
White Nights med Oh Land. Pepp!
 
Vad tycker du om din blogg?
Vi börjar hitta tillbaka till varandra efter ett långt uppehåll och stora förändringar i mitt liv.
 
Vad gjorde du för exakt en vecka sedan, den här tidpunkten?
Förmodligen samma som nu, ammade barn och kollade tv.
 
Tror du att du kommer få en komplimang idag, för vad?
Inte helt otroligt med min fina sambo som är generös med komplimanger.
 
När fotade något senast, och vad?
 
Lilla E nyss, när hon sov. Hon är söt att jag ibland måste stanna upp för att inse att hon är på riktigt.
 
Har du gjort av med pengar idag, på vad?
Njae, fick lägga till installation av torktumlaren för att vi hade ett annat uttag. Har ju inte betalat än.
 
Om du sträcker ut ditt ben rakt ut, vad snuddar du vid då?
Soffbordet.
 
Vad har du på dig idag?
Amningslinne, kofta, trasiga leggings (de hela är nedspydda) och kjol.
 
 
Lista Niotillfem
 
 
 

Finjacka

Alltså, den här barnjackan från Lindex. Jag dör söthetsdöden. Dock inte så funktionell på en liten pluttistjej! 
 

I totally agree

Såg precis det här klippet från gårdagens Efter Tio. För det första tycker jag att det är fantastiskt hur Annas första reaktion när hennes lilla tjej gråter är att ta fram bröstet, live-tv eller inte, barnets behov går först. Jag vet precis hur det är, det är därför jag inte är helt bekväm med att gå ut bland folk hur som helst än, för att jag inte är redo att dra fram tutten i tid och otid. Jag beundrar verkligen de som gör det, varför inte. Att amma är något av det mest naturliga som finns. Går man på en badstrand ser man mer bröst än om en kvinna ammar sitt barn.
 
Anyhow, det jag reagerade mest på i klippet är hur människor väljer att exponera sina barn i bloggar, på Facebook och Instagram. Jag tycker att man ska göra det som känns rätt men jag själv och min sambo har valt att inte lägga upp foton på Lilla E. Sambon är en av få som varken har Facebook eller Instagram och känner därför att han inte skulle ha någon som helst kontroll om det cirkulerade bilder på vårt barn. Jag vill bara inte. Lilla E kan inte bestämma om hon vill synas eller inte så därför låter vi bli. Jag har för mig, det var så förr, att både Facebook och Instagram äger rättigheterna till samtliga bilder. Det betyder alltså att bilden på mitt barn skulle kunna dyka upp var som helst, sålt av någon annan. 
 
Det mest spännande är att vi fått be alla som besökt oss sedan vi fick barn att inte lägga upp bilder på henne. Vissa har skrattat och sagt "Ha ha, nej, eller hur." tills de har förstått att vi inte skojat. Andra har sagt "Eeeh, nähä, varför inte?" och så har vi varit med om de som lagt ut bild utan att fråga. Det är vårt barn, vi bestämmer, oavsett om det verkar helgalet så är det vårat val.
 
Är det så konstigt?

Oj oj oj

Nu händer det grejer! Lilla E ligger i babygymmet medan jag fixar lite i hemmet. Hon "pratar" på som vanligt. Jag tittar dit och där är den, leksaken i handen. Stora tjejen har tagit tag i den själv och viftar runt med sina okoordinerade rörelser. Yay!

Grattis på internationella kvinnodagen


“In 1921, early suffragettes often donned a bathing suit and ate pizza in large groups to annoy men…it was a custom at the time”
 
Via niotillfem som i sin tur via got a girl crush

Oh well

Tanken var att vi skulle till öppna förskolan idag för första gången men jag har ingen lust alls. Det tar emot lite när vi aldrig har varit där tidigare... Nästa vecka så.

Istället hänger vi i soffan och kollar Girls, min lilla tjej och jag.

Why?!

 
På riktigt?!

Ropa inte hej...

Jag skulle aldrig ha sagt det högt. Nu vägrar lillskrutt sova i sin vagn. Trots att hon är supertrött och alldeles rödögd. Nä, vid tutten ska det sovas! Inte blir det mycket gjort för mamman.

Följ min blogg med Bloglovin

 <a href="http://www.bloglovin.com/blog/510935/?claim=dskrrrrehgr">Följ min blogg med Bloglovin</a>

Jo här sover vi

Jag har belönats med en fantastiskt fin och trött dotter. Jag har nu fått sova åtta timmar, två nätter i rad. Lyxigt värre! Mitt lilla hjärtegull har vaknat, ätit och sen somnat om en stund till.

Jag har läst att man kan börja sätta rutiner för barn vid tre månader. Nu närmar vi oss och jag har insett att jag inte vet hur, var och när vi ska göra saker. Fram till nu har vi enbart gått på känsla. Hon har ätit när hon har verkat hungrig och fått sova när hon har varit sömnig. Hur tusan ska vi göra nu? Är det tokigt att försöka styra eller mår lilla E bäst av att jag bestämmer när och hur vi gör saker?

Det nya nu är i alla fall att hon sover ensam på dagen, inte i mitt knä! Det är toppen att ha uteplats där vi kan ställa ut vagnen under middagslurerna!

Gaaah!

Det är fantastiskt med garage på vintern. Inte lika fantastiskt när garagedörren har frusit igen när sambon har bråttom till jobbet...

In med våren

Äntligen har jag tagit mig i kragen och inhandlat lite blomster till hemmet. Favoriten hortensia och lite påskliljor.

Satte även några lökar idag sisådär 3-4 månader för sent. Får se om de tar sig eller om krukorna förblir tomma.

Lördagsmys

Idag packade vi in hela familjen i den lilla rosa bilen och begav oss till storebror med familj. Där bjöds det på grillad korv, en stor favorit. Under gårdagskvällen slängde jag ihop lite monkey bread medan dottern skrek sig tokig! Det är inte hennes grej att få sitta någon annanstans än i famnen hos någon. Spelar inte någon roll hos vem, bara det är en varm famn. Anyhooo bullen var väldigt uppskattad av den två-årige brorsonen. "Mmm god, mer tack."

Bra dag helt enkelt.

princessanna

kontakt: princessannablogg@hotmail.com

RSS 2.0