Nu är jag trött...

Jag vet att det är ganska dålig uppdatering här i bloggen. Just nu är det mycket som pågår i mitt liv. Försöker hitta tid till mig själv men det är svårt. Känner vissa dagar att jag har tagit mig vatten över huvud men... jag måste bara strukturera upp saker och ting, framförallt lära mig att säga nej! Jag kan inte vara med på allt jämt, det finns det inte tid till... tyvärr! Min doktor frågade om jag inte ville sjukskriva mig i alla fall, mitt svar kom snabbt, nej! Jag har tagit på mig mycket men jag ska genomföra det, har man sagt att man ska göra något, då gör man det. Ska dock bli bättre på att hitta tid till att göra saker och umgås med människor som får mig att må bra. Men det viktigaste av allt, jag måste ha tid för mig själv, utan måsten, för att hinna ifatt.

Jisses vad djupt det blev... så kan det bli efter en 12 timmars arbetsdag. Nu ska jag sova, imorgon är det fredag, tack och lov!

Onsdag

Gick inte till skolan idag. Jag hade tid på vårdcentralen halvt tolv och föreläsningen slutade tolv så jag sov istället. Nu är det operation att bli frisk som gäller. Har sköljt näsan med en sån sprutgrej idag, inte så trevligt, kom ut en massa gojs. Uack!

Fick en ny medicin av min doktor idag och hypokondriker som jag är slänger jag mig direkt på bipackssedeln, eller vad det heter och läser om eventuella biverkningar. Tyckte en grej var lustig, om man får nån sorts chock och blir medvetslös ska man ringa 112... hur hade de tänkt att det skulle gå till egentligen? Man kan även få onormal produktion av bröstmjölk eller konstant och smärtsam erektion... ska bli spännande...

Nu ska jag dricka massor med c-vitaminbrus!!

Vad är det för en dag..?

Idag är inte bara dagen då jag hade en jättebra och spännande matteföreläsning. Det är inte bara dagen då jag träffade bästa Sanna, åt thailunch med henne, hennes kompis och kompisens lilla 9 månaders bebis (supersöt liten tjej). Det är inte bara dagen då jag struntade i eftermiddagsföreläsningen på grund av feber.

Nej, för idag är det minsann min partner in crime Isabels födelsedag! Jag kunde tyvärr inte vara med och fira med henne i helgen på grund av förkylning och tentaskrivande, men.... I will make it up!


Grattis på födelsedagen Sweetie!

Inte igen...

Igår gick jag till skolan, kände mig lite hängig men jag bet ihop. Vid lunch sa min klasskompis åt mig att jag såg så trött och risig ut att jag fick gå hem. Gick förbi apoteket och köpte bihåleinflammationstabletter. Så fort jag kom hem la mig under en hög med filtar, höll på att frysa ihjäl = feber...igen. Sov hela eftermiddagen och låg i sängen igen vid åtta på kvällen. Mår inge vidare idag heller men jag har en obligatorisk föreläsning, den första föreläsningen på den här kursen dessutom så jag måste verkligen gå. Annas måste jag gå på den nästa termin... ska äta lunch med Sanna idag eftersom vi inte träffades igår, sen går jag nog hem och sover. Vill inte vara sjuk längre, det är så j-la tröstlöst!

Måndag

God morgon!

Lyssnade på min ljudbok igår innan jag somnade och den börjar bli så himla sorglig..! Usch och fy! Men väldigt bra bok måste jag säga.

Idag ska jag vara iväg hela dagen och träffa Sanna x2 i två omgångar, ha ha. Först, efter att jag har lämnat in hemtentan (mycket viktigt) ska jag sitta och komma på modeuppslag tillsammans med en Sanna. Sen ska jag iväg och fika med en annan Sanna! =)

Får se hur det blir med yogan idag, är sjukt täppt i näsan och det blir ju lite meckigt då eftersom man andas enbart genom näsan, hm.

Nästan färdig

Nu är jag så gott som klar. Ska få tentan igenomläst bara sen så ska den skickas in. Det tog verkligen hela helgen att få den klar. Jag känner mig ändå inte helt nöjd. Men men, hade jag inte blivit sjuk hade jag varit klar för länge sen. Men det är ju sånt som man inte kan planera, tyvärr.

Fick ett litet besök tidigare idag av storasyster, systerdotter och systerson. Mycket trevligt! Det förtärdes kladdkaka, bullar, te och cola. Vi kollade på Bee Movie en stund som faktiskt är en himla skojig film. Sen åkte de hem och tog en hylla/bänk med sig.

Nu har jag fått en massa plats i klädkammaren igen efter att bänken försvann så jag ska passa på att göra en ordentlig rensning/sortering. Håller på att inventera alla skor. Ska fota alla par så att jag kan sätta bilderna på skokartongerna, är ett himlans letande annars. Tänkte passa på att räkna dem också, har aldrig gjort det förrut.

Imorgon har jag ingen skola, nästa kurs börjar först på tisdag, så jag ska på ett möte angående "modereportaget" som jag ska skriva. Sen ska jag träffa Sanna som bor i London. Jag tror inte vi har setts på... 10 månader! Det är länge med tanke på att vi träffades nästan en gång i veckan när jag bodde i London. Så det ska bli jätteskoj!

En lördag i pluggandets tecken

Idag går jag heeelt emot mina principer.. jag pluggar en lördag! Burkar försöka hålla lördagar helt lediga från skolgrejer men idag har jag inget val. Måste plugga som en tok för att bli klar. Igår läste jag och skrev hela dagen. Tog en kort paus under kvällen, åkte till en vän och åt middag. Spelade Guitar Hero för första gången någonsin, jag var inte allt för dålig eller jo, först var jag det men efter ett tag kom jag in i det. Det blev dock en tidig kväll eftersom hon skull upp tidigt för att åka och prova brudklänning och jag var tvungen att plugga hela dagen idag. Jag börjar närma mig slutet på litteraturpresentationen men har hela diskussionen kvar, den får nog vänta till imorgon, det är det som tar mest tid!

Ja ja, nu ska jag ge mig in i böckerna igen för att försöka förstå mig på Dewey, Vygotskij, Montessori och resten av gänget... lättare sagt än gjort! =)

Hoppas ni har en skön lördag!

T.G.I.F

Idag är det fredag, igen. Och löningsfredag dessutom, yay! Om man nu kan kalla studiemedel löning, men det kan man väl ändå. Känner mig lite piggare idag men fortfarande långt ifrån bra. Ska försöka plugga lite idag så jag blir klar med den satans hemtentan. Tänkte försöka ge mig ut på en liten utflykt också. Ska bland annat åka iväg och köpa tyg. Hittade ett blått sammetstyg igår som skulle bli en jättefin kjol!

Hoppas ni får en bra fredag!




Puss och tack för alla "krya på dig" hälsningar, de hjälper ska ni veta!

Ingen bra början på dagen

Visst var det väl förra veckan jag skrev att allt flöt på och en massa skojiga saker hände. Jag har lärt mig i livets hårda skola att med framgångar kommer motgångar. Nu har det börjat gå nedåt igen. Jag är fortfarande supersjuk med lite mindre än halva hemtentan kvar att göra och inte så mycket tid. Fick ett meddelande imorse, halloweenfesten som jag sett fram emot skitlänge är inställd. Så här sitter jag med en dominatrixinspirerad klänning + en svart lång peruk och ingen fest att gå på. Får väl spara outfiten till ett annat tillfälle.

Har försökt kontakta mitt jobb sen igår för att sjukanmäla mig men det är ingen där som svarar. Pratade in meddelande där jag sa att jag är sjuk och att de skulle ringa tillbaka så att jag vet att det är medvetna om att jag inte dyker upp idag. Vad mer kan jag göra? Suck!

Kände mig aningens positiv trots allt imorse och fick för mig att ta fram ett par jeans och prova. De gick inte på.... idag heller... De går kanske på nästa vecka när jag har varit sjuk lite till! Det gäller att se ljuset i de mörka stunderna!

Ibland är frågan hjälpen

Fick ett samtal tidigare idag.

Jag (väsande): Jag är fortfarande sjuk.
M: Finns det nåt jag kan göra för dig?
Jag: Skriva klart min PMa kanske...?
M: Nåt förrutom det?
Jag: Nej, men tack för att du frågar. Det hjälper!

Nu: Min sjätte kopp te för dagen + What happens in Vegas

Sluta förstööööra

Måste tipsa om TI and Rihannas låt Live Your Life, riktigt bra låt. Tyvärr så är hela Dragostea din tei grejen förstörd för mig efter att ha sett den galna tysken flippa ut totalt till den låten. Så fort jag hör "maya hiii" så tänker jag på honom. Kolla in själva! =)



Not voiced what so ever

Idag är det onsdag... mitten av veckan och jag har inte kommit nån vart i mitt hemtentaskrivande. Börjar känna lätt panik! Varför skulle jag bli sjuk nu för? Ska sätta mig nu en stund och bara skriva en hel massa. Det värsta är att vi ska opponera på varandra imorgon igen, just nu ser det ut som att det får bli skriftligt för min del eftersom jag inte har någon röst kvar alls. Den har tagit semester. Det kan jag i och för sig förstå eftersom den jobbar på rätt så bra annars.

Nej, nu får det vara slubloggat för en stund, måste ta tag i pluggandet!

Sjukare än sjukast

Imorse vaknade jag vid 6 av att lungorna tjöt, halsen gjorde ont och näsan rann. Jag som trodde att jag hade åkt på en snabbförkylning, icke då. Eftersom lägenheten ska besiktigas idag ville jag inte stanna hemma så jag flydde ut till mamma och pappa. Jisses vad härligt det är att vara sjuk med andra runt omkring sig. Jag har fått färdiglagad mat och blivit allmänt ompysslad. Ska dock snart hem igen, proppa mig full med alvedon och försöka plugga lite. Har en hel massa att ta igen eftersom jag är sjuk, suck. Vet inte hur jag ska hinna bli klar till måndagmorgon. Det löser sig väl antar jag, på något sätt.

Måndag

Jisses vad trött jag är, fortfarande. Hostar så sjukt mycket så det blir ingen yoga för mig idag. Vill inte träna när kroppen inte känns helt ok. Ska ligga hemma och kurera mig istället. Blir nog en tidig kväll, skulle behöva en god natts sömn.

Det gick jättebra idag på vårdcentralen, ska dit igen om en vecka när de har svar på alla prover. De tömde mig på en hel massa blod så jag hoppas det visar vad som ligger bakom mina besvär. Fick dock en så länge medicin att ta vid behov.

Efter VC gick jag hem, hämtade grejer och begav mig till skolan. Fick inte så värst mycket gjort så imorgon ska jag gå dit tidigare på morgonen för jag vet av erfarenhet att den mest effektiva tiden är 8-12. Efter lunch blir det aldrig något speciellt vettigt gjort.

Nu ska jag äta lite pastagratäng och kolla på Desperate Housewives!

Ciao

Zzz

God morgon!

Idag är jag uppe med tuppen. Har sovit skitdåligt, har hostat sönder mina lungor inatt. Men nu ska jag iväg till vårdcentralen och sen ska jag till skolan och försöka plugga lite. Suck, hoppas jag inte somnar!

90210 spinoff

Jädrans, jag tänkte kolla in nya 90210. Har kollat igenom alla avsnitt som släppts nu och jag hatar att erkänna men jag är totalt hooked! Ännu en serie att följa, så mycket tv så lite tid, hur ska det här gå?

Hur tänker du nu..?

Pratade med en klasskompis på msn tidigare. Vi ska sitta allihop och stötta varandra i tentaskrivandet nästa vecka. Jag berättade att jag måste vila rösten eftersom jag har nån skit på stämbanden. Det enda hon svarade på det var: "Nämen, då kanske vi får något gjort". Jag undrar hur hon tänkte då?

Jo men visst kan jag prata

Jag gillar hur folk ringer upp mig för att höra om jag verkligen har någon röst, ha ha. Nu är de väl förhoppningsvis inte bara därför de ringer men alla har kommenterat att de faktiskt hör vad jag säger. Så, nej, jag är inte stum, bara lite hes. Har legat vaken halva natten och hostat sönder mina lungor, suck! Känner hur folk på närliggande balkonger är ute och röker, jag njuter av lukten, om jag tar ett endaste bloss just nu kvävs jag nog.

Jag undrar om man kan överdosera te? Jag vet att man dör om man dricker typ 150 (eller är det 250?) koppar kaffe. Är det någon som hört nån siffra när det gäller te?

Lite sämre än bra

Nu har jag gjort absolut ingenting i en hel dag och känner mig inte så värst mycket piggare. Rösten har sakta men säkert kommit tillbaka fast jag låter som att jag är i målbrottet. Har spenderat dagen i soffan och kollat på en hel drös med Desperate Housewivesavsnitt + en massa strunt som har varit på tv. Har lyssnat på fantastiska Melissa Horn (tack Isabel för tipset) hela kvällen. Hon har fantastisk röst.

Nu ska jag lägga mig i sängen och lyssna på "Är det någon där" av Marian Keyes på ljudbok. Har lyssnat på den några kvällar i rad nu men jag bara somnar...

Hör ni mig?

Hej hej hallå!

Igår kväll låg jag hemma och kollade på film (Amelie från Montmartre och Bee Movie) när jag kände hur det började klia i halsen. Vaknade imorse helt utan röst. Smart som jag är ringde jag upp min mamma som trodde att jag skojade med henne. Men jag fick verkligen inte fram nån röst. Nu är det lite bättre men jag känner mig inte någe pigg. Är raspig på rösten och halsen gör lite ont. Så nu ska jag göra te och sen ska jag bädda ner mig själv med ett gäng kurslitteratur.

Ha en bra lördag!

En bra postdag

Igår var sista dagen med föreläsningar i den kurs jag läser nu. Tanken var att det skulle vara en 9-16 dag men så var icke fallet! vi höll på till lunch sen satt jag och pratade med några innan vi tog en sväng på stan och kollade skor. Vi kunde ganska snabbt konstatera att Eskilstuna inte är några bra stad att shoppa skor i, det finns ju inga bra skoaffärer. (Detta struntade dock K i då han hävdade att han visst ska gå i sina låga Converse hela vintern, jag säger, lycka till!).

Eftersom jag har varit så trött på sista tiden tog jag en rejäl sovmorgon (känns som att jag gör det jämt). När jag precis kommit upp och satt och datrade lite hörde jag hur posten trillade in. Jag tycker det är så himla spännande innan man vet vad man fått. Idag var en bra postdag! =) Jag fick en officiell inbjudan till Halloweenfesten, så himla skoj! Jag tycker att det skickas för lite festinbjudningar via post, mer av sånt! Sen fick jag en del till min Halloweenutstyrsel som kommer bli så himla bra! Vill dock inte visa ännu.... Till sist fick jag hem två hyrfilmer vilket är toppen eftersom jag ska ha en lugn plugghelg, men jag vill ju ha nåt annat att göra på kvällarna.

Nu ska det förtäras lunch!


Just ja, ja, Isabel jag har klippt lugg. Det finns bild på det bland vimmelbilder från förra helgen. ;)

Det ni...

God morgon!

Jobbade hela kvällen igår så när jag kom hem mös jag i soffan innan det var dags att sova. Idag är det sista föreläsningsdagen i den här kursen. Känns skönt men lite stressande. Visst har jag kommit igång med skrivandet på hemtentan/PMan men jag känner inte riktigt att jag har stenkoll på litteraturen, får ta tag i det i helgen, skoj!

Idag har jag provat nåt nytt. Förra veckan klippte jag mig ju och då klippte jag av luggen. Imorse kände jag inte för att tvätta hela håret men luggen kändes inte så fräsch. Så jag satte upp allt annat hår och tvättade bara luggen lite snabbt över handfatet, fiffigt (och säkert jättespännande att läsa om)!


Nu ska jag leta efter mitt paraply och ge mig av!


Ciao

Varning! Läskig bild!

Idag har jag haft en mysdag. Har varit supertrött hela dagen så det enda jag har gjort är att shoppa med min mamma. Ska iväg och jobba om lite mer än en timme så att jag gör lite nytta i alla fall.

Nu är det bestämt att jag ska skriva ett modeinslag i kårens tidning, får se vad det kommer att handla om. Ska fundera ut nåt bra.

Idag känns min fot mycket bättre men den ser allt för läskig ut, svullen och alldeles gul/lila/grön.



Yeah, vilken dag!

Jisses vilken dag det har varit. Hade examinationsseminarium i skolan som jag spikade. Känns otroligt skönt. Nu är det "bara" en massiv hemtenta i form av en PMa kvar sen är kursen avklarad. Innan jag begav mig till skolan var jag förbi min pappas jobb för att få hjälp med att formulera ett mail till en arbetsgivare som jag haft en konflikt med en tid. Detta mail resulterade i en ursäkt och i att jag fick rätt. Tackar tackar, skam den som ger sig. Jag tror många är vana vid att folk inte orkar "bråka" eller ifrågasätta, men de gav sig på fel person, jag ger mig inte i första taget.

Eftersom jag fått frågan om att skriva ett modeinslag i vår kårtidning belönade jag mig med att köpa brittiska Elle och Harper's Bazaar, behöver lite inspration! Vad kan man skriva om som är aktuellt nu?

This is Paris calling

Eftermiddagen har varit ganska händelserik. Man behöver inte alltid förflytta sig från soffan för att saker ska hända, ha ha! Först och främst fick jag ett erbjudande om att sitta med i en nämnd (genom mitt parti). Tyvärr kan jag inte det eftersom jag är anställd där så att det skulle bli lite av en intressekonflikt eftersom jag skulle bli min egen arbetsgivare, krångligt!

Satt och kollade på The Hills där de i dagens avsnitt är i Paris när jag helt plötsligt får ett telefonsamtal från... Paris. Vad är oddsen? Blev erbjuden ett par dagars arbete, dock i Sverige, men men, man kan inte få allt här i världen. Hade ju gärna åkt till Paris, men vem hade inte det?

Start spreading the news...

Idag är det tänkt att jag ska råplugga men jag kan liksom inte hitta motivationen. Ska ta tag i det... snart! Ska få det gjort innan det är yogadags. Ska gå på det även fast foten fortfarande gör lite ont. Jag kan säkert göra det mesta ändå. Ska höra med min yogainstruktör om jag kan göra några andra ställningar för att inte lägga för mycket kroppstyngd på fossingen.

Igår fick jag lov att inse en sak... det blir nog inget New York över nyår. Jag är jätteledsen för det men, vad kan man göra? För det första så har jag inte fått några datum då jag kan åka och biljettpriserna går uppåt. För det andra så är det inte säkert att min kompis bor kvar där då. De kanske får åka hem till England igen på grund av finanskrisen. Ja ja, funderar på att köpa en platt-tv till mig själv i julklapp istället eftersom jag har sparat ihop en massa pengar.

Nu så..

Nu så gick det äntligen att logga in. Var kanske tur att det inte gick tidigare eftersom jag fick en hel del pluggande gjort. Har som sagt suttit med skolarbete ända sen jag kom hem från jobbet! Men nu är det ivägskickat efter mycket om och men. Har varit på väg att maila in det flera gånger men så har jag upptäckt nya "krav" för att bli godkänd i instruktionerna. Jag trodde inte att det här var så seriöst men det verkar det som att det ska vara. Nu har jag i alla fall fått med allt, tror jag. Jag har ju så svårt att släppa såna där saker, även fast det är inskickat och jag inte kan göra något åt det så har jag megaångest!

Ja ja, imorgon har jag ingen föreläsning så jag ska sitta hemma och plugga, ska förbereda mig inför tisdagens seminarium. Foten känns lite bättre så jag kanske kan ta mig ut en sväng och gå lite också, vill inte ha ont på yogan bara.


Såhär har min dag sett ut och så kommer mina närmaste två veckor att se ut

Sunday Morning

God morgon!

Nu ska jag ge mig iväg och jobba ett par timmar. Måste gå hemifrån lite tidigare eftersom foten fortfarande är lite öm. Det kommer att ta lite längre tid än vanligt att gå. Sen när jag kommer hem mååååste jag plugga! Usch! =/ Ute är det jättefint väder, perfekt väder för en långpromenad men men.

Stackars mig

Eftersom det var fest igår och jag ska jobba imorgon så har jag tagit en lugn kväll! Har i och för sig inte varit sådär hyperaktiv under dagen heller. Foten gör fortfarande galet ont, men jag kan konstatera att inget är brutet eftersom jag kan vifta på tårna! Har legat med den i högläge hela dagen, får försöka göra det inatt också så att svullnaden går ner. Jag har försökt få lite sympatier från folk idag men det har inte lyckats.. det är ju inte så ovanligt att jag stukar foten direkt så alla säger bara att de inte är ett dugg förvånade. Jag får tycka synd om mig själv helt enkelt, ha ha!


Såhär jättesynd om mig är det!

Jag = klantskalle

Så var det lördag... jag sov nästan mitt längsta idag, gick upp strax före två! Å andra sidan kom jag inte hem förrän halv fyra igår natt. Mycket trevlig kväll igår som började med middag hemma hos mig följt av utgång. Var och lyssnade på några band, ett mycket bra, ett liiite mindre bra och ett kasst men med gaaaalet snygg sångare, ha ha! Det blev en kanonkväll med massor av öl och trevligt sällskap! Imorse vaknade jag dock upp av att foten dunkade! Kom på att jag klev ordentligt snett igår natt så nu sitter jag med en inlindad fot med en tennisbollsgigantisk fotknöl! Mindre trevligt, jag som hade tänkt ta med min nya stegmätare ut på en långpromenad idag, så blir det inte kan jag lova!

Nu ska jag fortsätta göra ingenting! Ha en bra lördag!

Freeeeeedag

Idag är det fredag, jippi! Hade en trååååkig föreläsning på förmiddagen, innehållet är sjukt spännande men föreläsaren var sådär inspirerande. Efter skolan blev det kinamatslunch sen gick jag på stan en timme tills det var dags för klippning. Så himla skönt att få håret fixar. Dock blev det lite kortare än vad jag hade tänkt mig eftersom det slits så mycket av alla blekningar! Men det är skönt nu när det ser lite fräscht ut.

Nu ska jag plocka i ordning, hoppa in i duschen och laga lite mat till mina vänner som kommer förbi. Senare ska en kille som jag pluggar med och hans, jag citerar "estetiskt tilltalande band" spela. =) Ska förbi och kolla på det och dricka en massa öl!

Hoppas ni får en bra fredagskväll!

Torsdag

Idag har jag en sån riktig slödag. Gick upp vid åtta imorse för att ringa vårdcentralen. Somnade om sen ett par timmar. Jag är så trött just nu, skulle kunna sova hur mycket som helst. Men det går väl över, har kanske att göra med att det börjar bli mörkare ute.

Nu har jag precis varit och handlat lite mat till helgen och för nästa vecka. Hämtade ut två paket på posten också. Det ena var en stegmätare och i det andra låg mina två toppar från Avanna.

Imorse såg jag i tidningen att jobbet som chef för barn- och utbildningsförvaltningen är ledigt här i stan. Kanske ska skicka in en ansökan. Ska ta ett snack med min far och se om han inte kan fixa det åt mig, ha ha! Tänk om världen var så enkel, vissa verkar dock tro att det är så det fungerar.

London Baby - No More

Kom på att idag är det ett år sen jag spenderade min sista natt i London. Imorgon bitti är det ett år sen jag flyttade hem till Sverige igen. Jag kommer aldrig glömma det sista dygnet. Jag var svinsjuk, hade jättehög feber och var snorig. Jag fick inte plats med alla mina saker i väskorna, de var verkligen sprängfulla och så jag fick lämna alla necessärgrejer. Jag hade ångest för att jag skulle åka hem samtidigt som jag längtade så att det gjorde ont. Allt var verkligen upp och ner. Tanken var ju att jag skulle stanna till juni i år. Men jag ångrar inte en sekund att jag flyttade hem tidigare. Jag ångrar inte heller att jag flyttade dit från början. Tiden där hjälpte mig att komma underfund med vad jag vill med mitt liv och vad jag inte vill. Månaderna som följde i Sverige var dock ganska tunga. Jag hade egentligen ingen plan B. Hade sökt en del "nanny"jobb här hemma men det blev inget av dem. Jag bestämde mig ganska snabbt för att börja läsa till lärare, men det kunde jag inte börja med förrän i januari. Så det enda jag gjorde i tre månader var att läsa min 25% distanskurs och snylta på mina föräldrar. Jag kan tacka Gudarna för att jag har helt fantastiska föräldrar som lät mig flytta hem igen tills jag kom på vad jag skulle göra. Jag kan lova att det inte var lätt för dem eller för mig. Det är svårt att flytta hem igen som "vuxen" när man är van att bo och bara tänka på sig själv. Men det gick, och det gick bra.

Det känns som att hela den här historien är så himla långt bort, nästan som att det inte är jag som har gått igenom det. Ha ha, jisses vad långt inlägget blev! =)

Nu ska jag sova, det är ju trots allt en ny dag i morgon.

Vikten av att lägga sig i tid

Hej hej hallå!

Imorse vaknade jag av att klockan ringde, problemet var att det var min "extraklocka" som ringde. Den jag sätter ifall jag skulle försova mig. Jag insåg att jag hade tio minuter på mig innan jag var tvungen att gå för att hinna med tåget, inte så bra. Tack o lov kunde jag låna pappas bil så att jag kom i tid. Det var en jättebra föreläsning och mobbning. Dock drack jag en te alldeles för snabbt precis i början så att jag höll på att kräkas, men det gick över.

Jag skulle ju gå på ett möte nu på eftermiddagen men jag känner att jag inte har någon lust. Eftersom det inte är något måste så struntar jag i det. Ibland får man prioritera bort saker. Jag ska iväg och jobba om en och en halv timme. Ska försöka plugga lite innan dess.

Back to Uni

Det var skoj att vara tillbaka i skolan men jisses vad det tar på krafterna. Jag satt ju uppe ganska sent igår för att förbereda min redovisning. När jag kommer till skolan visade det sig att vi skulle sitta i våra grupper och diskutera, visst var det skönt att det inte blev en jättegrej men lite surt eftersom jag hade förberett mig. Fick reda på att vi ska börja skriva på vår examination och skicka in utkastet på söndag(!) för att vi ska kunna opponera på det nästa tisdag, härligt med framförhållning, suck! Vet inte alls hur jag ska hinna med det den här veckan. Imorgon har jag mobbingföreläsning i Västerås, ska ta tåget supertidigt. Sen ska jag tillbaka till Eskilsuna för att gå på ett möte eftersom jag har ansökt om att bli studentambassadör. Efter det mötet ska jag springa iväg och jobba några timmar, En riktigt lång och intensiv dag! Är nog bäst att jag försöker sova lite, måste gå upp vid 6 för att hinna med tåget!

Tisdag

Gooood morgon!

Idag är det tidig uppgång, igen. Det börjar kännas lite lättare att gå upp tidigt, hade sovmorgon i lördags men annars så är det klockan sju som gäller. Tror att kroppen vänjer sig vid att vakna vid en viss tid.

Måste säga att jag tror yogan hjälper mig att släppa på spänningar i kroppen. Hade sjukt ont i axeln när jag skulle sova igår, idag känner jag inget av det onda alls. Träningsvärken kommer kanske krypande under dagen, men det får den gärna göra.

Idag är det skola hela dagen. Jag skrev i ordning några stödord så att jag kan prata om min VFU vecka inför klassen. Känns som en flummig uppgift... men men, får se vad det blir av det. Nu ska jag ge mig iväg, ska förbi min "partnerskola" (haha, det ordet blir aldrig detsamma) och hämta min studentbok innan jag ska till högskolan.

Ha en bra dag!

Natti

Jädrans vad jobbig yogan var idag. Jag höll på att svettas ihjäl och man ska ju bara andas genom näsan för att inte släppa ut värmen och energin. Det är lättare sagt än gjort när man är helt slutkörd och står vänd upp och ner. Jag gillar hur yogainstruktören säger att vissa ställningar ä dynamiska, jag förstod inte riktigt vad hon menade tidigare men nu har jag lärt mig att dynamisk = svinjobbig! Jag älskar att yoga eftersom jag har lärt mig att titta inåt och sluta tänka medans jag går in i ett flöde (vinyasa). Det är fantastisk skönt!

Efter en skitdag rent ut sagt kände jag att jag förtjänade en lyxig middag så det blev kycklingfilé och kantarellsås, yum! Nu ska jag kolla klart på CSI, bädda rent i sängen och ta en lång varm dusch innan det är dags att sova. Imorgon har jag heldag i skolan, suck!

Ny tee

Oh, jag glömde, köpte en superfin t-shirt ur Lindex "Pink collection" idag, 20% av det man betalar går direkt till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Den här är designad av superduktiga Anna Larsson. Jag har även beställt två toppar från henne, längtar tills de kommer!

Är det tisdag snart?

Idag är ingen bra dag. Jag känner mig inte alls nå pigg. Har ont i nacken, huvudet och mår illa. Hoppas på att det släpper under yogan. Jag har i alla fall tvättat lite, skrivit klart skolgrejen till imorgon (måste förbereda en muntlig grej också) och så har jag tvättat mina fönster på utsidan, de var så grymt skitiga så det såg ut som en konstant dimma utanför. Det var lite läskigt bara eftersom jag bor på fjärde våningen, det är bra högt tycker jag. Oh well, nu är det gjort, känns skönt.

Ska nog ta mig en tupplur innan det är dags att byta om och ge sig iväg!

Vill inte...

Jag var tvungen att åka och handla idag. När jag började tänka på att göra mig i ordning kom det över mig, panikångesten. Ibland slår det bara till. Jag brukar försöka vänta ut det och göra saker som jag egentligen inte gillar, bara för att komma över det. Men idag fungerade det inte, jag stog till och med i ytterkläder redo för att åka, men det gick inte. Jag ville bara lägga mig ner och gråta. Tack och lov så har jag en mamma som förstår och som följde med mig. Det är så konstigt för vissa situationer klarar jag utan problem medans andra blir jätteprojekt. Det kan vara svårt att förklara för någon som inte förstår, det kan låta överdrivet och som en bortförklaring, som att jag använder mig av detta för att slippa ur vissa situationer. Tro mig, om jag kunde slippa panikattackerna så skulle jag gärna göra det! Men vissa saker får man lära sig att leva med.

Fix och trix måndag

God morgon!

Idag var jag tvungen att gå upp tidigt eftersom jag skulle åka och lämna min studentbok i skolan jag var i förra veckan. Det bästa med att gå upp tidigt är att man hinner med så himla mycket. Jag har en hel del att fixa idag. Ska åka och handla om en liten stund, sen har jag tvättid, ska plugga en massa till imorgon, sortera papper etc. Tråkiga grejer men det är skönt när det är gjort.

Kroppkakorna igår blev fantastiskt goda! Det är inte så himla klurigt men mamma fick stå brevid och guida mig! =) Blev ett par stycken över till matlåda imorgon, yay!

En helt (inte så) vanlig söndag

Igår kväll kollade jag på en dokumentär om Ron Jeremy, ni vet den välutrustade porrstjärnan. En sjukt bekräftelsesökande människa. Blir kanske så när nån är van vid att få uppmärksamhet för sina "kvaliteter", vad vet jag om det...

Imorse gick jag upp vid åtta för att köra min far till bussen som ska ta honom ut till havs. Var supertrött så jag åkte hem, kollade på Latjolajban (det enda som visas så tidigt en söndagsmorgon) en stund innan jag somnade om. Vaknade och vågade knappt kolla på klockan, var jätterädd att jag hade sovit bort hela dagen. Kikade ut på köksklockan och såg att den var tre(!). Jag fick panik, kollade igen och insåg att den var kvart över tolv. Tur att jag har lite svårt att skilja på visarna!

Nu ska jag städa lite, sen ska jag åka ut till min mamma. Jag har tagit upp fläsk ur frysen och kokt potatis så jag ska överraska henne med att göra några kroppkakor! Blev så himla sugen på det! Jag har aldrig gjort det själv förrut men jag har ju sett mamma göra dem minst hundra gånger, hur svårt kan det vara? Det återstår att se!

Stjärnor på is

Eftersom jag har en lugn kväll blir det mycket tv. Kollade in stjärnor på is. Jag brukar ju inte alls gilla såna program men jag tyckte inte alls att det var så tokigt. Tycker dock att det blir lite segt när det är så många deltagare, det tar sån tid och de hinner ju knappt göra nånting. Men visst är det så att det ställs högre krav på de kvinnliga deltagarna. Det måste ju va grymt mycket svårare att lyftas än att lyfta upp någon. Eller... är det tvärtom kanske..? Måste ändå säga att mina favoriter är Carolina Gynning och Carina Berg, tycker de är grymt härliga! De är ju egentligen helt omaka men det blir ändå så bra!

 

Nu är det höst på riktigt

Jag har haft en riktig mysdag idag. Har inte alls städat upp eller gjort något annat vettigt heller. Bakade några bullar dock. =) Visst känns det väl att hösten är här nu. Kan lova att jag kände av det förra veckan när jag var tvungen att gå upp vid 6 på mornarna och det var ca 5 grader ute. Det är nästan dags att plocka fram vinterkappan snart. Jag tycker att det är lite mysigt när det blir mörkt om kvällarna så att man kan tända lite ljus och mysa upp sig i soffan!




Äntligen Lördag

Så var det lördag, jisses vad skönt! Tog en rejäl sovmorgon idag. Ska försöka städa och plocka idag eftersom hela min lägenhet är ett stort kaos! =/

Idag är det ju "kanelbullens dag". Jag undrar vem som kommer på alla såna dagar... undrar om de blundar och pekar i kalendern för att bestämma när det ska vara. Mycket märkligt tycker jag! Men nu när det ändp är idag ska jag nog ta och unna mig en bulle, kanske till och med ska baka litegrann för att fylla frysen.

Sista dagen på första veckan

Idag var sista dagen på VFUn för den här gången. Jag kände mig lite osäker då jag inte tycker att jag riktigt har visat att jag faktiskt vill bli lärare. Men jag fick jättebra omdöme av min handledare så det känns superbra.

Nu ska jag och min brorsdotter köpa lite pizza och kolla tv, kommer garantera somna tidigt ikväll!

Allvarligt...

Suck vad trött jag blir! En massa folk började skriva till mig på msn att det skickades konstiga meddelanden från "mig". Virus så klart, suck! Men nu har jag fixat så det ska väl vara lugnt.

Idag var näst sista dagen på min partnerskola för den här veckan. Jag gick lite tidigare eftersom det inte fanns några lektioner att gå på. Tänkte gå förbi Monki en snabbis så jag tog en annorlunda väg hem. Plötsligt ser jag en figur en bit bort som jag känner igen... min lilla mamma. Så vi tog en snabb sväng i några affärer, sen skjutsade hon hem mig (eftersom det är så himla långt ;) ). När jag kom hem var jag så slut att jag somnade direkt. Vaknade igen efter någon timme så jag har hunnit äta, gå ut med soporna och boka tvättid, har heeeelt slut på kläder och det fanns ingen tid förrän på måndag. Får väl gå runt smutsig i helgen =).

Nu ska jag kolla på Heroes innan det är dags att sova. Vill vara utvilad sista praktikdagen. Ska bli spännande att se vad jag får för omdöme av min handledare.

Blötare än blötast

Idag har jag faktiskt gjort lite nytta på VFUn. Va i en klass som läser om Australien på engelskan. Eftersom jag har varit där kunde jag ge dem lite tips på vad de kan skriva om och vad man gör där. Sen var det bara IT på eftermiddagen, då var jag mindre aktiv! På väg hem spöregnade det verkligen. Jag var så dyngsur när jag kom hem att alla kläder, inklusive underkläderna gick att vrida ur. Hoppas jag inte blir förkyld!

Nu ska jag baka pizza, yum!
RSS 2.0