Lördag

Åh vad det var mysigt igår! Massa god mat och vin. Idag ska jag grilla för första gången i år! Älskar grillat. Fick inte så mycket av det förra sommaren i London. När de grillar så är det supertjocka hamburgare, konstiga korvar och en bit kött som alla ska dela på. Sådär gott. Idag blir det massor med kött, sallad och tzatsiki!!! Yum!

Den här helgen ska jag ta det superlugnt! Plugga, mysa och kolla film. Ska plugga i massor så att jag kan åka till Stockholm nästa helg och kolla på Kate Nash!

Ha en bra lördag!

Fredag

Var tvungen att gå upp tidigt idag för min snälla mamma hade tvättat min kjol som jag ska ha på mig ikväll och pappa lämnade av den här innan han åkte till jobbet imorse. Vid 10 var jag och fick manikyr, det var sådär bra. Tjejen som gjorde manikyren var inte så spännande. Hon satt i stort sett tyst, hon försökte ställa lite frågor som "pluggar du?", "Vad pluggar du"? Det slutade med att det var jag som frågade henne saker om hennes utbildning och grejer. Hon var en sån person som om jag frågade "Utbildade du dig i Stockholm"? så fick jag till svar "ja". Oj spännande! Ja ja, mina naglar blev röda och fina med lite stenar på en nagel.

Ikväll ska jag äta middag med hela släkten, eller inte hela men jag tror att 30 av oss ska fira mormor och morfars diamantbröllop! Tänk att ha varit i gift i 60 år(!) wow. Undrar om jag ens kommer att hinna med det i mitt liv, undrar om någon från min generation kommer uppleva det. Oh well..

Vad gör ni ikväll?!

Lååång dag

Nu har jag precis satt mig efter att ha varit igång hela dagen. Först var vi i Sala och köpte gardiner och en jättefin ask till te-påsar. Sen bar det av till IKEA, köpte bra mycket mindre än vad jag brukar. Hittade en jättebra bokhylla i alla fall.

Fick sms-avi under dagen att mitt shampo och inpackning hade kommit, yay! Hämtade ut det innan jag åkte hem. När jag kom hem låg det ännu en avi på hallmattan, suck! Det var bara att gå tillbaka och hämta ut det andra paketet innehållande en bunt filmer. Så nu ska jag kolla film hela kvällen!

Imorgon ska jag få manikyr och sen blir det fest till kvällen!

Torsdag

Go morron go morron! Så här tidigt har jag inte varit uppe på jättelänge. Kan fortfarande inte riktigt somna på nätterna. Men men, jag får försöka göra det bästa av det jag har, håret på ända och mörka ringar under ögonen! Yeah! ;)

Vaknade till när jag läste en artikel om en 25-årig man som kom till sjukhuset med sin ettåriga dotter som hade svåra brännskador. Han sa att hon hade bränt sig på i solen. Sedan sa han att han hade spillt varmt vatten på flickan. I själva verket hade han kört sina lilla dotter i mikron. Hur sjuk får man bli?! Jag blir så arg!

Nu ska jag i vilket fall som helst åka iväg till IKEA om en stund!

Ha en bra dag!

Insomnia

När jag kom hem förra hösten från England så drabbades jag av insomnia. Jag kunde verkligen inte sova. Min kropp och mitt psyke skrek efter sömn men det gick bara inte. Det tog mig flera månader att ta mig ur. Är rädd att jag har hamnat där igen. Jag har inte kunnat sova ordentligt på två nätter. Vet inte om det beror på att jag har sovit så mycket i helgen att min kropp är utvilad. Hoppas verkligen att det beror på det.

Kom nyss hem, fick gå tidigare från jobbet. Ska snart krypa upp i soffan och kolla på Grey's Anatomy.

Idag när jag var på väg hem från skolan gick jag in i en bokaffär. Fick ett bokköparinfall och köpte tre böcker som fanns kvar från bokrean. En av böckerna har jag funderat på att köpa ett tag, "1001 filmer du måste se innan du dör". Berättade det för min familj under påskhelgen. Jag ringde min mamma när jag kom hem och nämnde att jag äntligen hade köpt boken. Efter cirka en kvart ringer min telefon. Då är det min bror, han frågade vad jag hade gjort idag. Sedan sa han med en suck att jag kan gå och lämna tillbaka boken, han hade nämligen köpt den direkt efter att jag hade sagt att jag ville ha den. Han kommer inte vara hemma när jag fyller år så han tyckte det va jättebra att han i alla fall kunde köpa något litet och lämna som jag kan få då. Men eftersom jag köpte boken på rea så går det ju inte! Så jag kommer ha två likadana böcker! Haha! Får ha den ena som akutpresent!

Imorgon ska jag till IKEA weeee. Måste köpa en bokhylla eftersom min boksamling ökar stadigt när man pluggar!

Ha en bra kväll!

Onsdag

Puh, idag är det en sån mastodontdag när jag har massor att göra. Har i och för sig inga föreläsningar nu på morgonen men jag ska vara i skolan sen till fyra. Efter det ska jag jobba fram till 20.30 ikväll! Hinner i alla fall hem till Grey's, tur det =)

Ha en bra dag!

Slut på kontot... nästan...

Puh vilken eftermiddag det blev! Shoppade en hel massa som ni kan se på bilden. Hittade dock inte det shampo och balsam som jag vill ha så jag beställde det från eleven.se när jag kom hem. Jag har letat överallt efter bra utemöbler till min balkong. Den är inte så stor så jag vill ha ett litet klaffbord med två stolar till. De brukar alltid ha jättefina på Indiska så när jag var där och handlade griffeltavla och bokstöd så frågade jag om de skulle få in några i år. De skulle inte det till butiken i stan men när jag sa att jag var intresserad så sa expediten att hon skulle beställa in till mig så att jag skulle få titta på dem och bestämma mig. Det kallar jag service! Beställde även manikyrtid och klipptid. Känner att jag behöver bli lite vårfräsch. Kom på vad jag önskar mig i födelsedagspresent, en spa-resa!!! Vad skulle vara bättre efter en slitig vår?!


image32

Våffeldagen

Förra veclan fick jag ett sms av min mamma: "Nu har jag köpt järn åt dig så nu kan du våffla på tisdag." Hur sött är inte det?! Så ikväll blir det våfflor för hela slanten!

Men först ska jag ner en sväng på stan och sen till skolan för en eftermiddagsföreläsning. Orkade inte riktigt läsa igår så jag hoppas föreläsaren inte ställer några kluriga frågor på litteraturen. Vi är inte så många i min klass så det är lätt att känna sig utpekad.

Nu ska jag springa iväg!!!

Ha en bra dag!

Pengar imorgon

image31

Äntligen är det dags för pengar! Jag har verkligen inte haft pengar kvar på jättelänge! De tar alltid slut första veckan, sen får jag vänta tre veckor till nästa studiemedelsdag. Så imorron efter föreläsningen så blir det lite shopping av. Ska bland annat köpa lite hudvård från clinique, nytt shampo, hårinpackning. Funderar på att köpa en jättesöt hallonröd blus från Lindex. Min mormor och morfar firar diamantbröllop eller nåt sånt på fredag så vi ska äta på ett slott hela släkten. Funderar på att ha min hemmafixade svarta kjol, den röda blusen och ett par svarta pumps som jag köpte i London förra sommaren. Vet inte än...

På torsdag ska jag till IKEA och köpa en massa viktiga saker! Eller inte. Kommer alltid därifrån med en massa pryttlar som jag egentligen inte alls behöver.

Nu ska jag kolla klart på CSI!

Ciao

Mmm lasagne

Kom hem för en stund sen efter att ha fikat lite. Alltid skoj att träffa kompisar som jag inte har sett på ett tag! Känner dock hur magen kurrar. Håller på att knåpa ihop en lasagne, mums! Är verkligen jättehungrig! Ska äta sen ska jag faktiskt plugga lite. Har ju inte gjort något vettigt den här helgen så nu ska jag ta tag i mig själv igen!

God morgon

Usch jag har drömt en massa läskiga drömmar inatt. Vaknade strax före 6 första gången. Somnade om efter en stund och vaknade igen vid 10 av att jag storgrät. Kommer inte riktigt ihåg just nu vad jag drömde...

Nu ska jag strax iväg och fika lite. Kom på att det kanske inte är nåt som är öppet idag, det räknas väl som söndag eller i alla fall som dagen efter en röd dag, eller jag vet inte. Jag är jättedålig på att hålla reda på vilka helgdagar som är röda och inte.

Vad gör ni idag?!

Sovdags

Nu har det värsta sockerruset lagt sig. Ska krypa ner i sängen och kolla på Criminal Minds som börjar alldeles strax. Jag kollar verkligen på alla såna kriminalserier som jag orkar. CSI är dock bäst men Criminal Minds kan vara riktigt läskigt ibland. Jag vill verkligen tro att det inte finns så skruvade människor i verkligheten. När jag var liten bodde min familj granne med en polis och jag minns att han en gång sa att om folk visste vilka galningar som gick runt på gatorna så skulle de inte våga gå ut! Usch! Nu ska jag nog gå och låsa båda låsen till ytterdörren...

Natti!

Avokadomask

image29


Köpte en ansiktsmask med avokade förra veckan. Provade den idag och den var sådär bra måste jag säga. Jag gillar lermasker bra mycket bättre. Känner mig alldeles torr i ansiktet efter den här, inte bra alls.

Har ätit en hel massa godis och druckit massor av påskmust hela eftermiddagen så jag är alldeles hög på allt socker nu. Jag älskar påsk/julmust det är så himla gott! Nu ska jag i alla fall försöka komma ner på jorden och mysa upp mig i soffan! Imorgon ska jag fika med min kompis som är hemma och hälsar på. Har inte träffat henne på jättelänge så det ska bli skoj!

Redan rastlös

Jag är egentligen jättetrött men ändå jätterastlös. Har en förmåga att bli det när jag är lite dagen efter. Oftast så får jag städmani men inte idag. Vill göra nåt skoj men mindre ansträngande. Kanske till och med ska sätta mig och läsa nästa bok från min engelska litteratur kurs. Den ser helt ok ut så det ska jag nog göra!

Har suttit en stund nu och försökt komma på vad jag kan önska mig i födelsedagspresent, det är mindre än en månad kvar till jag fyller och jag har ingen aning. Jag har allt som jag behöver. Annars brukar jag inte ha några problem med att komma på i alla fall nån grej men inte den här gången. Puh vilket problem! ; )

Seg Söndag

Herrejisses jag sov fram till klockan ett idag. Det har nog inte hänt sen jag var 19 eller nåt. Jätteskoj kväll igår men det blev sent! Så idag blir det inte mycket gjort. Så ledig som jag har varit den här helgen har jag inte varit på superlänge. Vet dock att jag ha en massa som väntar på att bli gjort men det tänker jag skjuta upp till imorgon! =) Idag tänker jag göra absolut ingenting. Jag ska ligga på soffan hela dagen och kolla tv, hääärligt!

Påskutgång

Då var jag hemma igen. Har ätit en massa gor påskmat, påsktårta och alldeles för mycket godis. Kommer rulla fram ikväll men vad gör det.. Ska strax korka upp vinet, yay! Måste fortfarande plocka i ordning hemma. Jag är så himla slö, det blir verkligen aldrig gjort. Jag är sämst i världen på att bädda sängen. Jag tänker att jag ska ju ändå bädda upp till kvällen och då går det fortare om sängen inte är bäddad. =) Men idag måste det göras. Ska sortera min rena tvätt också! Sen blir det minsann fest! Vad gör ni ikväll?!

Glad Påsk

Hade världens slappar dag igår. Åt lax hos mina föräldrar sen åkte jag hem och kollade på film. Så skönt att inte göra något speciellt för en gång skull. Idag ska jag äta påsklunch sen blir det utgång till kvällen! Blir nog en liten förfest hemma hos mig. Måste städa undan lite innan dess dock! =/ Tänker alltid att jag ska städa men det blir liksom aldrig gjort!

Hoppas ni får en trevlig dag!

Lax i stora lass

Hua vilken kväll det blev igår. Jag och min kompis har en förmåga att inte alls kunna ta bara ett glas vin. Det hela slutade med en trevlig men kaotisk utekväll. Mycket bröllopsplaner eftersom hon ska gifta sig nästa sommar.

Nu blir jag strax hämtad av min mamma. Ska äta den traditionella långfredagslaxen hos mamsen och papsen! Mums!

Ciao

Time to catch up

Har kommit på mig själv med att ofta skriva mina rubriker på engelska men det är så mycket lättare att uttrycka sig än på svenska. Om någon stör sig så är det bara att säga till. Vet inte om jag kommer ändra på mig men då vet jag att det är störande! =)

Ska springa iväg strax och dricka lite vin. Är så sjukt trött men jag vet att jag kommer ångra mig om jag inte går. Det gör jag alltid när jag inte gör något på grund av trötthet. Sova kan man göra när man är död! Eller?! Tycker alltid att det är skoj att träffa vänner som jag inte har träffat på ett tag. Är spännande att se om man fortfarande har något att prata om eller om det blir en hel del pinsamma tystnader! Slutar oftast med att båda delar med sig av sina liv. Men visst älskar vi alla att prata om oss själva, mer eller mindre! ; ) Ha en trevlig kväll!!!

image28

Skoluniform eller inte?!

Äntligen är den här skolveckan slut! Testet gick dock jättebra. Vi bildade även debattlag för en kommande skoluppgift. Jag ska vara med och debattera om skoluniformer. Är det bra eller dåligt med skoluniform?! Vad tycker ni?! Det värsta var ändå en av de andra i gruppen. Vi har en kvinna i vår "klass" som är mer än jobbig kan jag lova. Kan berätta mer om henne en annan gång men så klart hamnade jag i samma grupp som henne, jag visste det. Här kommer bakslaget! =)

Efter skolan gick jag och köpte innehåll till mina föräldrars påskägg. Det blev en massa mumsiga ostar. Hittade jättemånga spännande. Köpte även lite kex och vindruvor. Det känns lite roligare än "bara" godis. Inhandlade en bit mörk choklad till mig själv! Älskar verkligen Anthon Bergs mörka med "nibs"!

ikväll är det inte omöjligt att jag ska träffa en "gammal" kompis och dricka lite vin, så värst gammal är hon dock inte men ni vet vad jag menar...

Ska först baka lite påskmuffins det vill säga vanliga muffins med rosa och gul frosting på! Ska baka i mina nya formar. Ska även knåpa ihop en limetårta tills på lördag, den ska nämligen stå i frysen i en massa timmar!

Sovmorgon

Åh vad det var skönt att sova till 9 idag. Börjar inte förrän 10.30, så himla skönt. Hade dock föredragit att vara ledig idag som de flesta verkar vara. Men nej, idag lägger de in ett deltest i kursen, ett listening test dessutom. Lätt att koncentrera sig när det är sista dagen på veckan och solen skiner ute - nej! Tänkte när jag vaknade att jag skulle dra på mig ett par ballerinor idag och se riktigt vårig ut. Sen såg jag på termometern som visade på -2! Fy, får bli stövlar ett tag till!

Vad gör ni idag?!

Time for bed

Dags att gå och sova lite. Sista dagen i skolan för den här veckan imorgon. Ska lägga mig i sängen och läsa det som ska vara läst till imorgon. Varför göra saker i tid när man kan skjuta upp det till sista sekund?! =)

Natti!

Vill se

Åh vad jag vill kunna se Hollyoaks. Fastnade för det totalt när jag bodde i London. Här visas bara gamla avsnitt på tv400 och den kanalen har inte ens jag! Dagens i-landsproblem jag vet men jag kan inte låta bli att sura lite för att jag inte kan följa denna skruvade serie! Det och Big Brother var vardagarnas höjdpunkter i England! Är det inte irriterande när man bor utomlands och fastnar för något som inte finns hemma?!

Dagens fynd

image25
Köpte denna klänning för endast 99:- idag. Färgen är dock inte riktigt samma. Den jag köpte är mer turkosfärgad. Kan ta kort och visa nån gång när jag känner mig lite mer solbränd och fräsch! Köpte även som jag tidigare nämnt muffinsformar från Design Torget. Älskar dessa med mönster, hur mycket skojigare blir det inte att baka?! =)  Skulle även ha köpt ett uppblåsbart fotbad men det fanns inte kvar, tusan också!


image26

Bra förebild

Jag försöker alltid vara en bra förebild för mina syskons döttrar. Jag försöker ta mig tid för dem så ofta jag kan. Ta en sväng på stan, en fika eller filmkvällar. Tyvärr har jag inte så jättemycket tid men jag tycker ändå att det är viktigt att de vet att jag finns där och att jag ser dem.

Nu har jag bestämt mig för att dela med mig av min tid till andra som behöver stöd. Har precis anmält mig att arbeta ideellt som "stödperson" åt unga tjejer. Att prata och chatta med dem om deras problem. Tycker att det är viktigt eftersom det är så många ungdomar idag som mår dåligt, som känner sig stressade och inte har någon som lyssnar. Jag har egentligen inte så mycket tid men tänk om alla hade den inställningen. Då skulle det inte finnas några hjälplinjer eller vad de kallas för! Jag tycker att fler borde ta sitt ansvar, det krävs så lite!

Västeråsshopping

Kom precis hem efter ännu en lång dag. Hade studievägledarinfo hela förmiddagen i Västerås. Blev upphämtad min mamma efter sen bar det av till stan för lite shopping. Köpte muffinsformar med mönster på Design Torget, klänning på Lindex och en film på Media Markt eller vad det heter. Fick ett våffeljärn av min mamma också så att jag kan äta våfflor på tisdag när det är våffeldagen - viktigt!

Ska försöka städa upp lite, min lägenhet är så sjukt stökig! Sen ska jag plugga lite en stund. Ska läsa på om Storbritanniens historia, lovely! =)

Jag vill inte ha mer snö

Vad är det som händer?! Jag har absolut inget emot snö, eller jo lite. Det blir så halt och isigt och det är svårt att gå överallt eftersom jag har en förmåga att ramla! Visst om snön hade kommit i vintras men nu? Jag trodde våren var här. Hade planerat att ta fram mina ballerinor förra helgen men det får nog vänta ett tag till!

Nu ska jag snart springa till tåget, ska som sagt till skolan i Västerås. Tycker inte om när vi måste åka dit. Först måste jag gå hemifrån till tåget (ca 20-25min) sen är tar det ungefär lika lång tid att gå till skolan från tågstationen.

Ha en trevlig dag!

Huvudvärk

Jag är så fantastiskt dålig på att dricka vatten. Detta resulterar i att jag får huvudvärk typ jämt. Usch! Nu spränger det i huvudet så det är dags att gå och sova! Måste upp monstertidigt imorgon också för att hinna med tåget!

Natti natti

Jag vann!!!

Åh jag är så glad. Kom precis hem från jobbet och såg att jag vann Dior necessären på Nathalie's blogg!!! Yay! Ibland känns som det som att det mesta går vägen, när kommer bakslaget?! Hoppas på aldrig! =)

Ska till skolan i Västerås imorgon. Ska passa på att ta en sväng på stan efteråt med min lilla mamma. Sen ska vi vara påskharar och dela ut påskägg. Känns så tråkigt med godis i äggen. Jag vill lägga annat i äggen i år. Men jag vet inte vad. Tips?! Min brorsdotter ska i alla fall få en Tokio Hotel CD som jag fick gratis av en kompis som jobbar på en stor radiostation, jag är själv inget jättefan av bandet vilket hon är! Jag har inte riktigt fatta TH hypen, är kanske, ve och fasa för gammal. Imorgon är det en månad kvar till min födelsedag. Något jag ser fram emot med skräckblandad förtjusning.

Rolig lapp

image24

I morse när jag skulle gå till skolan såg jag en lapp som hängde i entrén till min trappuppgång. På den stod det: Upphittade nycklar fås mot beskrivning. Och sen ett telefonnummer att ringa. Jag har lust att ringa upp och säga att jag har tappat min nycklar, de är grå, lite silverfärgade, har en pinne på med taggar och en rundare överdel med ett hål i! Det kan ju i alla fall inte vara vilka nycklar som helst!(?) Jag tyckte att det var fantastiskt skoj eftersom de flesta nycklar ser ganska lika ut!

Nu ska jag plugga en stund innan jag ska iväg och jobba!

Ciao så länge!

Tidig morgon

Så går det när man är sjuk i en dag. Då får man gå upp tidigare nästa för att hinna med. Ska iväg till skolan strax. Ska börja på en ny delkurs i eftermiddag, får se hur den är. Sedan är det jobb till kl 20 ikväll så det blir en lång tisdag. Tisdagar är alltid de värsta dagarna. Den här veckan är ytterligare en monstervecka, det är tur att fredag och måndag är röda dagar så att jag får lite extra tid att ta igen saker på.

Ha en bra dag!

Done and done

Då var jag klar med förberedandet inför morgondagen. Ska prata om författaren Alan Duff's politiska ståndpunkt, på engelska. Känns som att jag har hyffsad koll.

Ska kolla klart på CSI sen ska jag sova. De utreder ett mord på en restaurang där man inte kan se något. Har faktiskt ätit på en sån när jag bodde i Melbourne. Det var en annorlunda upplevelse, man ser verkligen ingenting, det är alldeles kolsvart. Ibland gick det att uppfatta kyparnas nattkikare men det var allt. Jag är alltid noga med mitt bordsskick men där gick det liksom inte. Det enda som gick var att äta med händerna, kladdigt värre! Jag kan dock absolut säga att får ni någon gång chansen att äta på en sån restaurang så gör det!

God natt!

Lite sjuk

Vaknade imorse och mådde superilla så jag har varit hemma idag. Missar inte så mycket, skulle haft en föreläsning på förmiddagen men men. Är alldeles matt i kroppen, vill bara mysa ihop mig i soffan och sova men jag har massor att göra den här veckan så det är lika bra att sätta igång!

Hemma igen

Då var jag hemma från Stockholm igen. Mycket trevlig fest igår! Har varit lite tung i huvudet hela dagen så jag unnade mig en pizza framför Nynne. Sjukt skojig film. Som en dansk Bridget Jones, fast bra mycket roligare och mer pricksäker. Rekommenderar den varmt! Ska ta en varm dusch och sen lägga mig i sängen och läsa en stund.Kommer slockna innan klockan 21.

Har ni haft en bra helg?!

Stockholm idag

Yay det är Lördag idag! Vilket betyder att jag ska åka till Stockholm om några timmar. Jag hatar dock att åka tåg, eller att resa överhuvudtaget! Skulle vilja ha ett par röda klackeskor som det räcker att slå ihop klackarna på så är man på plats! Ja ja... ska kanske inte klaga, tar ju inte så lång tid att åka till hufvudstaden härifrån.

Hoppas ni alla får en festlig lördag!!!

Slödag

Kom hem vid lunch från skolan och slocknade direkt. Har varit så mycket den hä veckan att luften bara gick ur mig. De ringde mig och berättade att jag hade fått det andra jobbet också men jag tackade nej. Har ju redan ett som jag trivs med. Ska fixa lite inför imorgon nu, som att måla naglarna och göra hårinpackning och grejer så det inte blir så stressigt imorgon.

Ha en trevlig kväll!

Fredag

Så var det fredag igen. Den här veckan har varit jobbig men den har gått otroligt snabbt! Imorgon åker jag till Stockholm för att gå på födelsedagskalas. Va ett tag sen nu jag var i Stockholm så det ska bli skoj! Ska försöka lägga alla måsten åt sidan för en gångs skull.

Nu måste jag spinga iväg till skolan!

Het debatt

Kollar på Debatt på tv där Blondinbella, Ebba von Sydow och Maria Wetterstrand m.fl. är med. De går hårt mot modebloggarna. Jag förstår tanken. Flera menar att det måste finnas viktigare saker för människor än shopping. Att uppmuntra unga tjejer till att fylla livet med annat än shopping. Visst kan man diskutera vårt konsumtionssamhälle till oändlighet. Måste ändå säga att jag imponeras av Ebba, hon ger ett väldigt intelligent intryck.

Oh well, orkar inte ge mig in i det där nu! Är alldeles slut. Avslutar dagen med fantastiska Paolo Nutini!




God natt på er!

Tänk själv!

Nu är jag alldeles slut. Lägger ibland energi på helt fel saker. Jag stör mig så mycket på människor som inte tänker själva, som aldrig kan ta några initiativ. Jag vet inte om det beror på att jag har blivit uppfostrad till att ta för mig. Ingenting i livet kommer gratis. Man måste kämpa för att ta sig någonstans. Ingen annan kommer att göra saker åt dig, det är upp till dig själv att ta ansvar! Är jag sur och grinig som inte låter andra "hänga på"? Eller det är ju det jag gör men jag har så svårt att säga till människor att göra sin del. Istället blir jag sur och snarstucken. Vad ska jag göra? Orkar inte dra lasset åt någon annan också, jag kämpar och sliter för att hinna med mitt eget!

Skönt att skriva av sig lite.... Men vad gör man i min situation?!

Min nya kjol!

Det här är lite av en dagens outfit men syftet är att visa kjolen som jag knåpade ihop härom kvällen. Mindre bra bild men jag kan nog vara en av världens sämsta fotografer, så det är bara att leva med! Nu, smoothielunch!
image23

Pension?!


image22


Kom precis hem efter att ha varit och handlat med min mamma. På hallgolvet låg dagens post. Bland annat det oranga kuvertet som vi alla vet betyder pensionspapper. Jag tycker det känns jättekonstigt att läsa min pensionsprognos nu. Jag har ju inte en börjat mitt yrkesverksamma liv än. Har väl ungefär 42 år kvar till pension!!! Men det klart att det känns tryggt att jag kommer att ha några få kronor när den dagen kommer! =)

Presenthjälp

Nu är det snart dags att sova. Ska plugga en stund till och kolla på CSI. Imorgon ska jag köpa present till lördagens födelsedagsbarn. Tänkte mig nåt i accessoarväg. Var kan man hitta fina accessoarer i en mindre stor stad utan att bli ruinerad? Jag brukar vara bra på att hitta sånt men då är det ju till mig själv... =)

Vad hände?!

Jag tycker egentligen inte om att klaga på folks kläder. Hellre annorlunda och originellt än mainstream. Men till och med jag har en gräns. Hur tänkte Lindsay när hon klädde på sig?!


image21

Nu blev det kväller

Intervjun imorse gick bra men jag ändrade uppfattning om jobbet så jag kommer nog fortsätta med det som jag har nu, trivs så himla bra. Får inte glömma bort skolan. Pluggar 125% så det tar sin lilla tid. Har knappt gjort något alls på min företagsekonomikurs som jag läser på distans. Skulle behöva en vecka för att läsa alla böcker, göra en inlämning och starta upp PM men den tiden finns tyvärr inte.

Kjolen som jag sydde igår blev jättebra. Var dock inte så enkelt fixat som jag hade trott. När jag sprättade bort den del jag inte vill ha kvar av tunikan lossnade en mudd från kjoldelen. Eftersom jag äger någon symaskin så fick sy för hand och det är ju lite meckigt, men bra blev det. Försökte hitta en bild på originalet på internet men jag hittade ingen så jag får ta en bild senare. Vill göra något av den mönstrade överdelen man jag vet inte vad. Någon som är kreativ och pysslig som vet något man kan göra?

Regnigt

image20
Usch vilket tråkväder det har varit hela veckan. Har dessutom tappat bort mitt fina Marilynparaply, ligger nog här någonstans men jag vet inte var. Så imorse innan intervjun kom pappa förbi med ett mastodont paraply så att jag verkligen inte blir blöt i håret. Även om det skyddar kroppen så lyckas jag alltid bli blöt om fötterna och skitig på benen. Kom fram till intervjun med lera på benen och hela stövlarna. Som tur var satt vi på var sin sida om ett skrivbord.

Nu ska jag strax iväg och jobba en liten stund. Vill helst av allt ligga kvar hemma och se på regnet genom fönstret.

Intervjubekymmer

Slocknade direkt igår kväll, var så himla trött. Nu ska jag i alla fall snart springa iväg på anställningsintervju. Har redan ett jobb men det här är något helt annat så jag vill ändå prova och se hur det går. Har alltid så svårt att bestämma mig hur jag ska klä mig, ha håret, parfym eller inte.... Det gäller ju att anpassa sig efter det jobb som man söker men det är inte alltid så lätt att veta innan. Puh, tror inte jag behöver oroa mig dock. Har kopierat mina gamla gymnasiebetyg, de ser nämligen imponerande ut ;) och så har jag kopierat betygen från mina avslutade ekonomikurser från LTU, lite orolig för att jag inte har läst tillräckligt... Nä nu ska jag sluta innan jag blir alldeles nervös...

Home sweet home

Äntligen hemma igen. Tandläkaren va superbra, han är engelsman så han frågade vilket språk vi skulle ta det på när jag berättade att jag läser engelska på högskolan. =) Jag vill dock gärna ha min tandinformation på svenska! Föreläsningarna susade förbi, det var riktigt skoj idag. Första dagen på jobbet gick också som smort. Undrar om allt kändes så bra för att jag va så trött och less imorse? Tror att det fungerar så, om jag tror att allt ska bli lite halvträligt så blir det bra, bättre än vad jag hade förväntat mig. Kan det bero på att jag har låga förväntningar? Men trötter är jag i alla fall nu.

Ska sy om en tunika som jag köpte billigt idag så att det blir en kjol, får se hur det går med det. Återkommer om detta....

Wake up call

Jag kan verkligen inte gå upp tidigt längre. När jag gick i gymnasiet gick jag upp tidigt varje dag men nu behöver jag ju inte göra det. Tidigast 7.30 ungefär en dag var 10e dag. Det kan vara ok om solen skiner men idag är det grått dimma och regn.

Nu ska jag göra mig redo för tandläkaren, tandtråda borsta och munskölja. Först ska jag dit och gapa sen är det jag som får betala en hel massa hundralappar för det. Konstigt system...!

Ha en bra dag!

Susstime

Det var den måndagen det... Nu ska jag lägga mig och läsa lite och sen sussa. Har en lååång dag imorgon. Ska vara hos tandläkaren kl8, sen är det skola 9-15 med literature och grammar, de absolut tyngsta kurserna. Sen ska jag skynda mig hem och andas en stund innan jag ska iväg och jobba första "dagen" mellan 16-18. I helgen blir det i alla fall Stockholm och fest. Skönt att ha något att se fram emot, veckan går så mycket fortare då. Eller vad säger ni?!

Natti

CSI och popcorn?

image18


Sitter med hårfärg i håret... svider lite, det är så himla starkt! Men vill man va fin... Ska skölja ur håret alldeles strax. Sen blir det CSI, såg sista avsnittet på förra säsongen förr hösten, när jag bodde i London. Det slutade så sjukt spännande och nu har jag fått vänta i flera månader på att se fortsättningen! Ska nog poppa ett lass med popcorn till. Har tagit mig igenom dagen utan att somna så det är jag värd!

Vill klippa mig nuuu!!!

Har precis ätit en massa hemmagjorda älgköttbullar med potatis och sås, mums! Blev alldeles trött och mätt. Ska sätta mig och göra lite nytta en stund. Måste skriva rent lite grejer som ska lämnas in under veckan. Ska försöka lägga ifrån mig böckerna i tid idag. Tänkte färga håret och måla naglarna innan jag går och lägger mig. Mitt hår ser alldeles för hemskt ut! Har inte gått så här länge utan klippning på flera år men min kompis som även är min frisör har fått för sig att åka ut och resa i Asien och kommer hem i början av april. Vill inte gå till nån annan, speciellt inte nu när jag har väntat så länge med att klippa av de sjukt slitna topparna. Skäms alltid massor när jag inte har skött mitt hår och frisören med lite halvoroad min frågar hur ofta jag gör inpackningar. Vill gärna slippa det så jag håller ut en månad till. Har håret i knut varenda dag så att det inte ska synas! =) Men ikväll blir det lite ny färg för att fixa till rufset lite!

image17

TÄVLING!



img503/8203/tlad3.png

Jag är med i Ellis tävling där jag kan vinna bamboo örhängen i hjärtform!
Elli blir sponsrad av Betties Galleria. Klicka här för att komma till ellinoraks
tävling! Lycka till!

Kinalunch

Så var jag hemma igen. Vill helst av allt krypa ner i soffan och kura ihop mig med min supermysiga tjocka filt! Men jag har en del att göra. Måste analysera en dikt som jag ska redovisa om imorgon. Jag är inte alls bra på dikter och förstå underliggande meningar.

Jag och min pappa hinner nästan aldrig träffas så vi brukar ha en lunch i veckan inbokad. Idag som 9 gånger av 10 blev det över en kinalunch. Mums! Jag älskar Kinamat!



Trött så trött

Åh vad jag vill krypa tillbaka ner i sängen. Är så himla trött idag. Satt uppe och läste till kl 1. Inte bra men jag har så himla mycket att göra så jag var faktiskt tvungen. Nu är det iväg till skolan. Har tack och lov bara föreläsningar fram till 12 idag. Sen ska jag hem och plugga stenhårt inför imorgon. Tisdagen ser jag verkligen inte fram emot. Sjuuukt lång dag. Mer om det senare!

Ha en bra dag!

Zzz...

Nu är jag så trött att ögonen snart bestämmer sig för att slå igen för idag. Har lite kvar att plugga innan jag är redo att sova. Hur ska jag orka med allt? Ibland undrar jag om jag har tagit mig vatten över huvudet... Äh, är kanske bara för att jag är trött som jag känner så! Jag klarar det jag vill klara! That's it!

Söndag kväll...

Då var jag hemma igen efter kalaset. Har ätit alldeles för mycket vitt bröd, glass och maränger så till middag blev det bara en sallad. Nån måtta på dumheterna får det vara... =) Finns inte många som blir så glada för presenter som min systerson blir. Han är helt fantastisk. Oavsett vad han får så skuttar han omkring och tycker att det är världens bästa grej. Visserligen så är plastgevären de som ägnas mest tid men han blir lika glad när han öppnar ett paket innehållande t ex vantar. Det är då det är skoj att ge bort saker i present, när de verkligen uppskattas.

Ska försöka läsa lite innan Wallander börjar. Har sett den tidigare, absolut den läskigaste av allihop. Får ha en kudde till hands som jag kan hålla för när det blir som värst. Eller en skolbok. Har fortfarande mycket kvar att förbereda inför nästa vecka

Jag visste det!

Ha, nu är det bevisat! Shopping är minst lika bra som träning. Under en intensiv shoppingrunda kan man gör av med 300-400 cal! Så nu tänker jag i fortsättningen hävda att min shopping är bra för min hälsa. Kanske inte lika bra när jag kommer hem och kollar internetbanken. Hjärtat har då en tendens att stanna upp för en stund.... men det är smällar man får ta för sitt fortsatta välmående!

"Vad gör man väl en söndagmorgon...?"

Då var den här veckan snart över. En av de bästa veckorna på länge. Även om veckan började dåligt med feber och nackspärr. Jag tog mig trots smärtan till jobbintervjun som ledde till att jag fick jobbet, jag vann armbandet  i Emelies tävling och idag blir det kalas för min syster- gudson som fyller 8!

Har för övrigt "läst" klart dvs bläddrat klart i Ebbas stil som jag köpte på bokrean här om dagen. Många självklara grejer, några kapitel som jag helt hoppade över. Som t ex "så är du rätt på stureplan" eller något åt det hållet. Sånt som jag struntar i helt enkelt. Men många bra tips om baskläder, hur man kollar kvalitet och hur kvinnor ska vara klädda när det på inbjudan står "klädsel: kavaj, frack etc..." Det är annars jättesvårt att veta. Så nog var boken ett vettigt köp. Audrey Hepburn som är en av mina modeförebilder är tillägnad ett helt kapitel! Hon är så fantastisk i Breakfast at Tiffanys. Oh, ska nog se den i kväll. Den är så mysig!

Internationella kvinnodagen...

Eftersom jag inte vet vad internationella kvinnodagen egentligen står för så bestämde jag mig för att googla... Läser att dagen är till för att uppmärksamma ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen. Bara att det finns en sån här dag visar hur långt vi har kommit när det kommer till jämställdhet. Är de resterande 364 (i år 365) dagarna på året männens dagar?! Lite konstigt är det allt. Jag tycker att alla dagar skulle tillhöra alla. Även menlösa barn, mammor och pappor. Kan vi inte bara uppskatta varandra jämt? Måste vi ha speciella dagar utmärkta i kalendern för att köpa en blomma, ringa ett samtal eller köpa en present?

Vad tycker ni?!

Missa inte!

Lakritstokiga3barnsmamman har sin första tävling som jag absolut tänker delta i! Man kan vinna vardagslyxgrejerna som visas på bilden! Good luck!

image16

Plugglördag

Vart tog den här dagen vägen?! Har suttit djupt nedsänkt i mina böcker. Har insett att jag börjar bli en pärla på det där med svensk-engelsk översättning. Kan kanske göra karriär som översättare... vem vet? Kan inte bli mycket sämre än en del som jobbar med det idag. Kollade på nån amerikansk sit-com där de pratade om "science projects". Enligt undertexten så kunde man simulera ett vulkanutbrott med hjälp av baconsoda?! Baconsoda?! Något nytt ämne som jag aldrig har hört talas om. Det engelska ordet var "baking soda", bikarbonat så klart, suck! Ska ta tag i tantsnusköversättningarna snart. Det om något visar om jag kan det där med översättning.

Top Shop och Forever21

Ja, jag är lite sen men men... nu skickar både Top Shop och Forever21 till Sverige. Jag är verkligen en nätshoppar sucker. Försöker att inte handla grejer på nätet men jag kan inte låta bli. Ska det bli ännu värre nu?! Fattas bara att Miss Selfridge börjar skicka till Sverige, då är jag körd! Älskar deras kläder. De är inte så dyra heller vilket passa en fattig student som moi!

Ny design

Tack vare Katarina så ser min blogg så här fin ut!!! Den är så jag! Tycker jättemycket om den! Jag skulle ändra designen själv och möttes av en massa koder, kände mig extremt lost. Tur att det finns andra som har koll!

Sängen nästa...

Tanken var att jag skulle ha en lugn myskväll. Men det blir aldrig så. Blev så rastlös efter en stund att jag började rensa och sortera alla mina sjalar. Packade upp de näst sista väskorna med kläder efter flytten hit, det var ju bara ca 3 månader sen... =)Jag är så sjukt långsam när det kommer till såna saker.

Fick ett översättningstest mailat till mig, har nämligen anmält mig som översättare till "tantsnuskböcker". Det vill säga såna romantiska kioskböcker (har ofta Fabio på omslaget). Får se om jag lyckas. Läser engelsk översättning på högskolan men vi håller mest på med nyhetstexter och dikter så vi får väl se om jag kan ha nån användning av det.

Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla CSI Miami. Sen blir det att sussa!

Go natt Go natt

Nytt jobb!

Weee, jag fick ett av de extrajobb som jag var på intervju på. Ska träffa de andra nästa vecka men jag kör på här så länge! Jag blev jätteglad eftersom det var ganska många som hade sökt!

Hela eftermiddagen har gått åt till att städa och tvätta. Men nu luktar det rent och äppeligt i hela lägenheten. Blir världens lugnaste kväll med naturgodis, popcorn och mys i soffan!

Hörde Veronica Maggios senaste singel för några veckor sen, Love it! Ska försöka att inte lyssna sönder den men den är så fantastiskt bra. Hon är grymt duktig.



Nu när jag har lärt mig att lägga upp filmer så kommer det bli en del... 

Ciao!

Fredagsshopping

Gillar fredagar. Även om de inte har någon speciell betydelse egentligen när man pluggar. Har alltid en massa som måste fixas under helgen i alla fall. Men jag får ändå en sån härlig känsla i hela kroppen på fredagar! idag har jag varit och handlat med min mamma. Köpte en massa mat och naturgodis till ikväll. Köpte även lite fix på apoteket. Älskar deras make-up remover. Efter gick vi och kollade lite böcker på bokrean. Har inte hunnit med det tidigare. Köpte Ebbas Stil. Har inte hunnit kolla igenom den än men den ser ju rosa och söt ut! Nu är det tvätta och städa för hela slanten som gäller!


image13

Garderobshjälp!

Puh! Nu har jag städat och fixat i min klädkammare/walk in closet (vad är skillnaden egentligen?). Den är ganska så stor men jag tycker ändå att det är svårt att hålla i ordning på alla grejer! När jag flyttade in tänkte jag att alla mina kläder skulle hängas upp på galgar, hur lyxigt känns inte det? Men jag får inte ens plats med hälfen av allt! Mitt största problem är ändå vad jag ska göra med alla sjalar och väskor! Tips snälla! Hur kan det bli snyggt men ändå funktionellt?!

Dags att sussa snart! Är helt slut efter en lååång dag i skolan och en eftermiddag med väskbekymmer. Ska ladda iPoden och passa på att lyssna på Regina Spektor!



I did it! Yay! Jag har lagt in min första film!

Natti!

Aaaah, det blev en Cherry!

image12

Jag är så himla glad att jag nästan får tårar i ögonen. Jen och Bill har precis fått en liten bebis till, en liten Cherry. Såg precis kort och hon är sååå söt!

Congrats!

Torsdag, veckans första dag?!

Första dagen i skolan på hela veckan eftersom jag har legat platt på golvet hemma för att friska mig. Nacken känns så gott som bra igen, lite öm men det går nog över under helgen. Sådär spännande föreläsningar, kände mig otroligt oengagerad!

Imorse när jag skulle packa min väska med böcker, pärmar, kollegieblock, matlåda och träningskläder såg jag att axelremmen inte hade mycket kvar att hänga i. Vad kan man förvänta sig av en Primark väska för £6... fick ta fram syskrinet och tråckla ihop de små ledsna delar som fanns kvar. Det hela resulterade i alla fall i att jag fick gå på väskjakt efter skolan. Efter mycket om och men hittade jag en på Accent. Behöver en stor väska där jag kan få plats med allt joks! Denna är tillräckligt stor + att den har en axelrem så jag variera mellan höger och vänster axel. Hoppas på att slippa fler nackspärrar på ett tag.

image11

Muffins och valyra

Jag har en förmåga att bli sötsugen på kvällarna. Älskar att kolla på tv och mumsa på nåt gott! Öppnade skafferiet och insåg att mitt nya hälsojag inte har något gotti hemma. Försöker att hålla mig till minimorötter och nötter när suget slår till. Men idag räckte dessa inte till så jag fick ställa mig och baka muffins!!! Supermumsiga vaniljmuffins med jordgubbsfrosting blev det! Yum yum! Fick användning för muffinspapprena som jag fick i julklapp också!
image12

Har spenderat eftermiddagen med att läsa det sista ur min bok om USA. I morgon blir diskussion om det samt om det pågående valet av representant för demokraterna. Var helt säker på att det skulle bli Obamas seger vi skulle diskutera men, det ändrades i natt. Nu kan det nästan gå hur som helst. Den som lever får se...

Confession

Jag har blivit en bloggläsarnörd! Har liksom inte brytt mig om att läsa andra bloggar tidigare men nu så. Vet egentligen inte vad som fascinerar, men något måste det ju vara. Har upptäckt en massa tävlingar som olika bloggare håller i, finns det nåt jag verkligen älskar så är det tävlingar.

Hittade en tävling där man kan vinna detta fina smycke: image9

Love it! För att tävla, gå in på Emelies Blogg!

Can't wait!

Jag vill se den nu! Älskar verkligen Sex and the City och kan knappt vänta tills filmen går upp på bio! Ca två och en halv månad kvar!!! Ville lägga upp trailern här men oteknisk som jag är kan jag inte! hur gör man egentligen för att lägga upp filmer? Oh well. Ska bli spännande att se om filmen kan mäta sig med serien.

Har sovit bort hela dagen med varm vetekudde runt nacken så nu börjar jag kunna kolla åt sidorna. Yay! Hoppas att jag känner mig piggare imorgon då ska det nämligen shoppas skor, dock inte till mig själv...

image8


Ikväll blir det Gossip Girl tilsammans med mina två favoritmän just nu, Ben & Jerry, kan inte leva utan New York Super Fudge Chunk - Love it!

Nackspärr!

Det började igår när jag var och handlade mat. Kände att nacken var alldeles stel. Vaknade imorse av en olidlig smärta! Det blir bara värre och värre. Kan inte titta åt sidorna längre. Så typiskt. Som att jag har tid med det här. Ja ja. Ska lägga mig platt på golvet och läsa tills pappa kommer med en vetekudde. Det brukar hjälpa lite i alla fall. Annars vet jag inte vad jag gör. Måste bli bra nu!

image8

Mys söndag



Gårdagens utgång blev extremt lyckad. Jag var på fantastiskt topphumör. Kvällen började med rödvin och dricklekar. När vi kom till stan gick vi allihop till olika ställen men vi möttes upp efter stängning för att äta kebab!
Känner mig lite lagom sliten idag. Det bästa botemedlet mot baksmälla är fanta free un masse och nötter. Helst cashewnötter. Idag provade jag OLW's mini mellan med nötter och torkad frukt. Yum! Me like!


image6
RSS 2.0