Nu bär det av

Sådär då. Då var dagens bestyr avklarade. Tentan är gjord, kändes till och med ganska bra. Oppositionen skriven, fick ett skitarbete att opponera på, säger bara tack! Gick hur snabbt som helst att göra då ju, fanns en massa att anmärka på, var dock ganska snäll för en gångs skull. Skrev att de inte var klara på långa vägar men att de har en bra grund! =) Blev sur eftersom de var tre som skrev arbetet ihop +att de hade en termin på sig och så var det skit medan jag slet ihop ett arbete själv på en vecka! Mitt är 1000 ggr bättre *klappa mig själv på axeln* =) Har även städat undan lite och packat klart!

Här ska jag tillbringa den kommande veckan:


Kemer, Turkiet


Får se hur det bli med uppdatering... Kommer förmodligen vara för upptagen med att sola, bada och med att göra ingenting! ;)

Ta hand om er mina vänner!

C U soon

Tävling

Jag är med i en tävling som pågår på bloggen www.enlitentax.blogg.se tävlingen har inget bestämt slutdatum Både bloggare och icke blogare kan delta
var med du också!
Här är dom som sponsrat: bodystar mrcondom  yvesrocher
söderfin nordicsex nagelbolaget mirandashop neaofsweden extodia mightyleaf ingelita kroppsnära rosarummet
kitsch himmelriket aromdivana sextoyonline

Lördag

God morgon

Idag är jag uppe tidigt, igen. Ska ju tenta, igen. Är supertrött idag. Vill bara soooova.

Snart är det semester men först ska jag:

[ X ] Skriva tenta
[ X ] Opponera på en PM
[ X ] Packa klart
[ X ] Städa hemma

Röd som en kokt kräfta

Jiiiiiisses vad jag har bränt mig i solen idag. Armarna och bröstet är kalasrött och det svider som tusan. Så jäkla klantigt! Jag smörjde in ansiktet och halsen med solskyddsfaktor för att jag inte skulle se ut som en kräfta men nu ser jag ut som en halvkokt kräfta istället. Ja ja, jag försöker se det positivt, kommer ju inte hetssola i början i Turkiet nu eftersom jag har en grundfärg redan. Det var jäklans skönt att ligga och flyta runt på en sån flytstol i mammas och pappas pool hela eftermiddagen. Gick upp och pluggade lite då och då också. Känner mig hyfsat säker på "Culture & Society" i USA och Storbritannien. Fick hem mitt lexikon idag, man får ju ha med det på tentan imorgon då det är en stor uppsatsdel. Det är verkligen ett gigantorlexikon! Hur tjockt som helst. Funderar på att skaffa en sån dramaten att rulla boken i. ;)

En dag kvar...

God morgon!
En dag kvar! En tenta kvar! En opponering kvar! Sen är det semester... Jisses så skönt det ska bli. Ska inte ta med en enda skolbok. Ska ta tag i omtentapluggandet när jag kommer hem. Men nu ska jag försöka lägga allt sånt åt sidan. Har nästan packat klart alla kläder, måste gå igenom dem en gång till. Har inte alls mycket med mig, det är inte alls likt mig.

Ska åka iväg strax och handla lite sen ska jag ut till Kvicksund och ligga vid poolen (som nu är uppe i 25 grader) och tentaplugga. Ibland är livet bra! =)

Tupplur

Hm, jag är inte så bra på att ta en eftermiddagslur. Tänkte vila ca en timme för att komma igång igen. Timmen blev tre bara sådär. Ja ja vad kan man göra? Har skitont i vaderna idag! Undra om jag spände dem un masse när jag sprang ifrån äckelgubben igår. Kan vara så.

Kom av mig helt nu. Borde kanske packa lite också...

Paket på posten - vad kan det vara?

Kom på att jag fick sms-avi. Undrar vad det kan vara... Får se om jag orkar gå och hämta det idag. Hade tänkt att ha en sån dag då jag inte behöver klä på mig ens. Tänkte gå runt i min jumpsuit som jag beställde från nelly.com häromdagen. Den va fin men sitter lite väl tight över gumpen så den får funka som mysplagg hemma! =) Ville ha den från HM men den finns inte i någon av de två butiker vi har här och om jag hade beställt skulle jag få vänta till i mitten av juli(!)
och det orkar jag ju inte.


(nelly.com)

Färdig

Hej hej hallå!

Nu har jag precis skickat in min PMa. Usch får alltid så himlans ont i magen när jag skickar in grejer för jag blir så osäker, tänk om det är skit jag skickar iväg. Nu vet jag ju att det inte är det bästa jag hade kunnat göra men att det inte är riktigt mitt fel! Snurrigt det blev! =) Har i alla fall suttit och skrivit klart det sista sen kl 8 imorse. Skulle egentligen gått upp kl 6 men jag sov så jättedåligt inatt så det fick bli två timmar till i sängen! PMan ska egentligen inte vara inne förrän om en timme men jag orkar inte stirra på den mer. Blev bara en massa struntskrivande på slutet, då är det lika bra att lägga det ifrån sig!

Nu är det dags för tentaplugg, haha skoj liv jag har! Två dagar kvar sen får jag åka bort en hel vecka och bara lata mig!

Fullt upp

Förrutom att blivit trakasserad idag så har jag tentat, kändes sådär, var mycket svårare än vad jag trodde det skulle vara. Efter det åkte jag och shoppade lite. Sen var jag på mitt sommarjobb och hälsade på och träffade all ordinarie personal. Skulle egentligen ha skrivit klart PMan idag men jag är helt slut. Kanske sätter mig med det lite senare men annars så ska det inte vara inne förrän kl12 imorgon så jag kan ju gå upp vid 6 och skriva klart! Kan berätta att just nu är det inte roligt att vara Anna. Men, på lördag får jag ju åka bort, en heeel vecka. Trodde jag skulle vara ledig i två veckor när jag kommer tillbaka men icke! Kommer hem söndag morgon kl 4, börjar jobba kl 10 och jobbar till 15. Sen jobbar jag måndag, tisdag, onsdag, torsdag. Längtar nästan till hösten nu! =)

Skriv på du också

Skrev på Veckorevyns namninsamnling mot våldtäkt häromdagen, listan kommer skickas till justitieminister Beatrice Ask, rikspolischef Bengt Svenson samt Sveriges alla länspolismästare.

Skriv på du också

Låt mig va!

På väg hem till mig från stan kan man gå igenom en park. Den vägen är snabbast så dagtid går jag alltid igenom där. Idag var jag på väg hem efter att ha lämnat pappas bil på stan. Känner att någon går precis bakom men som närmar sig. Personen i fråga går precis brevid mig en bra bit så jag börjar sakta ner för att personen ska gå om. Då är det en man som tränger ut mig från vägen till gräset och kommer skitnära och säger med pipig röst; "jag tycker du är snygg, kan vi gå tillsammans en bit?". Han ställde sig så att jag inte skulle kunna fortsätta. Jag blev så förbannad att det enda jag fick ur mig va "jag skulle inte tro det va". Sen gick jag runt honom och hans cykel och fortsatte i snabb takt. Skulle in på ICA och hämta paket, tack och lov. Såg att han fortfarande var bakom mig men när jag kom ut igen var han borta. Så jävla otäck! Ska man inte ens kunna gå hem själv mitt på dagen ifred?! Mest blir jag förbannad! Blev helt paranoid och skyndade mig hem, såg till att porten var ordentligt stängd innan jag tog hissen upp! Ringde till pappa efter, han frågade om jag vill anmäla men det är svårt eftersom han lät mig vara när jag sa nej. Det finns ju ingen lag trots allt som säger att man inte får tilltala främlingar!

Fix

Fick lite gjort på stan idag. Växlade pengar. De varnade för att ta ut pengar i automater utomlands, suck nu kan man snart inte göra någonting. En svensk man hade blivit av med 10 000 på sitt konto efter att har plockat ut pengar i Turkiet förra veckan. Jag försökte skämta till det och säga att det inte skulle göra så mycket eftersom jag inte har så många slantar på kortet, det tyckte inte växlingstanten va så skoj. Efter pengaväxlandet lämnade jag tillbaka en klänning på HM. Köpte den i helgen utan att prova, hatar att stå i kö först för att prova och sen för att betala. I alla fall så höll mina tuttar på att trilla ut och underklänningen som satt fast knögglade sig så det blev retur på den. Hittade lite bikininederdelar också så att jag slipper bli kall om stjärten! ;)

Blir tidig kväll ikväll eftersom jag ska upp tidigt och tenta, igen!

Tisdag

God morgon!

Jag sover verkligen länge nuförtiden. Satt i och för sig och skrev till strax före tolv igår kväll. Ja ja, idag ska det sista pluggas inför morgondagens tenta. Ska ner en sväng på stan och köpa lite grejer till nästa veckas sememster. Sen ska jag jobba eftermiddag/kväll.

Vad gör ni idag?!

Vill ha!


Jag skulle verkligen vilja ha en ny mobil. Skulle jag få välja helt fritt skulle det bli en sån här Dior mobil. Sjukt snygga, dock är den svarta snyggast men jag hittade ingen bild på internet. Så känner ni att ni vill skänka pengar till välgörenhet = Annasmobilfond så hör av er för kontaktuppgifter! =)

Skoltrött

Jisses vad seg jag har varit hela dagen. Tror att jag sov för mycket natten till idag. Har trots allt hunnit med en del idag. Har skrivit om alla böcker och noveller som ska kunnas till tentan. Måste lära mig alla författare också + en massa poesitermer. Har i alla fall lyckats få iväg lite frågor till PMan, ska skriva klart den natten mellan onsdag och torsdag. Vill att allt ska vara klart nu. Jag vet att det är klart när jag sitter på planet på väg till Turkiet, yay!

Måndag

Oj vilken hektisk helg det blev. Kom upp i morse och såg världens diskhög i köket, vadan detta? Jag brukar alltid diska undan efter mig. Började fundera och insåg att jag knappt varit hemma någe alls den här helgen. Igår efter jobbet åkte jag ut till Kvicksund och firade mors dag. Det blev en massa grillat, pappa är bättre grillmästare än vad jag är. =) Oh just ja, när jag skulle gå hem från jobbet frågade mamman till flickan som jag jobbar med om jag skulle direkt hem, och det skulle jag ju. Jag fick en rosa blomma och en stor kram. Det är så man behandlar sina anställda! =)

När jag kom hem på kvällen hade jag världens huvudvärk så jag gick och la mig en stund för att vila. Vaknade upp halv elva, borstade tänderna och somnade om igen och vaknade inte förrän kl 10 idag. Snacka om att jag har sovit ut!

Idag är det pluggande för hela slanten inför onsdagens tenta. Har bara idag och imorgon till klockan 16 på mig att plugga. Skit också! Hur tusan ska jag hinna?!

Söndag

God morgon!

Gårdagen blev riktigt mysig. Jag gick till Malin vid sju. Eftersom hon hade sagt att det skulle vara tjejmiddag blev jag lite förvånad när vi var tre tjejer där och ca sju killar. Jag klagar absolut inte men lite förvirrad blev jag allt. Pojkarna gick dock efter en liten stund och fler tjejer +ett litet gossebarn droppade in. Malin utsåg mig till grillansvarig. Detta gick inte så bra, för lite tändvätska och hård vind är ingen bra kombination så det slutade med att köttet stektes. Lika gott var det. Sedan kollade vi schlagern och spelade TP Deluxe. Glömde bort tiden totalt så när jag tänkte gå över till Karro var klockan redan tolv. Åkte hem och sov i stället. Nu ska jag gå och jobba!

Hoppas ni har en bra dag!

Grill och Fest

Så, nu ska jag iväg och grilla lite hos Malin. Ska vara där en stund, dricka lite vin och så. Kollar väl lite schlager antar jag. Sen ska jag till Karro ett tag, innan alla går ut. Orkar inte gå ut eftersom jag ska upp och jobba imorgon bitti. Får se hur det går med det. Med ett par glas vin under västen är jag ju inte känd för att vara svårövertalad! =)

Ha en bra kväll!

Lång dag redan

Herrejisses vilken dag och då är klockan bara två. Tentan kändes ganska bra, antingen gick det skitbra eller åt helvete! =) Det gick lite väl smidigt. Efter tentan som var avklarad på ca en timme satt jag och pratade med mina klassisar en stund, stunden blev dock till två timmar. Sen gick jag ner på stan och kollade lite, köpte morsdagspresent, en klänning på HM som jag inte har provat än, det va så himla lång kö. Gick en sväng med Malin som var på lunch. Sen köpte jag en grillad kyckling, senaste numren av brittiska Elle och InStyle. De kostar en förmögenhet här i Sverige men det struntade jag i idag. Eftersom jag inte sov så bra inatt ska jag krypa ner i sängen med tidningarna och lite marabou daim mjölkchoklad, vad den nu heter.

God morgon

Idag är jag uppe med tuppen, ska ju tenta kl 9. Har knappt sovit nått alls. Fick nå konstiga magkramper inatt. Förmodligen någon kombination av magkatarr/Stress och mina kära gallstenar. Måste plocka ut rackarna, de ställer alltid till det.

Nu ska jag läsa igenom allt en sista gång!

Wish me luck!

Nyinköpt



Här är grejerna jag köpte igår. Bikini och klänning från Lindex. Skorna var de som jag skickat efter som kom på posten.

"Jag SKA klara tentan"

Idag har jag försökt plugga det som jag inte har orkat med i veckan. Känner mig fortfarande stressad över tentan. Men det går som det går. Har repeterat "jag ska klara tentan" flera gånger om idag. Har hört att det ska fungera, kommer dock inte ihåg vad det kallas när man gör så, repeterar positiva tankar i huvudet. Lärde mig det av en kvinna i bastun på gymmet i London (hm det lät konstigt). Hon frågade mig vad jag tänkte på när jag simmade, på den tiden var jag hurtig och simmade 45-60 min 5 dagar i veckan. Jag sa som det var att jag försöker bara hålla räkningen på hur många längder jag simmade, så djup är jag! =) Då sa hon till mig att om man skapade ett mantra, är det så det heter? I alla fall så ska man upprepa detta. Hon hade tänkt "jag ska bli rik" flera gånger en dag. När hon kom hem fick hon en lott av en väninna, på den vann hon pengar, inte mycket men hon blev rikare än vad hon var innan. Så jag tror stenhårt på detta. Jag SKA klara tentan imorgon!

Skrattanfall

Är det bara jag som tycker att den här reklamen är barnsligt skojig? Jag kan inte låta bli att skratta när pöjken säger "vad fasiken är det här?".

Gott försök

God morgon!

Fick ett mail från "Nordea Security" om att det var fel på mitt konto och att jag skulle klicka på en länk och fylla i alla mina bankuppgifter. För det första så är jag inte ens kund hos Nordea. För det andra, finns det folk som fortfarande går på sånt där?! Jag skulle aldrig lämna mina kontouppgifter om det inte var till en bankman som står framför mig, inne på banken!

Grammatik för hela slanten

Suck, sitter och försöker memorera alla regler i den engelska grammatiken, inte alla men jag måste veta skillnaden på saker som apposition och ellipsis till exempel, hur ska detta gå?!

Har hela dagen på mig i morgon tack och lov!

Rakat huvud

Carina Berg har rakat av sig allt hår. Så jäkla coolt! Jag önskar att jag också hade ansikte för det. Vore så himla skönt att slippa fixa det varje morgon (som om jag gjorde det...). =)

























Torsdag

Förkylningsstatus: Liiiite piggare än igår, struntar dock i föreläsningen som börjar exakt i detta nu.

Imorse vaknade jag med supertorr mun, hatar att vara förkyld! Kollade posten, fick min lönespecifikation (1000:- mer än vad jag hade räknat med yeah) och en postavi! Kunde inte bli bättre. Blev upphämtad av min lille mor. Vi åkte och köpte lite semesterkläder och mat. Mumsade i oss Maxburgare också, yum! Har inte ätit det på superlänge.

Under min förkylning+pollensnorighet har jag lyckats hålla näsan röd och sårfri genom att använda näsdukar med balsam från England. Har inte sett dem i i Sverige någonstans... tills idag. Mina är nästan slut så jag har haft lite småpanik men idag upptäckte jag att de visst säljs i Sverige. Inte samma märke men samma grej! Det är mitt supertips till alla er snoriga där ute, köp näsdukar med balsam, de är så fantastiska!

Köpte en superfin klänning på Lindex + en bikini. Hämtade ut mitt HMpaket på posten som innehöll ett par skor. Ska visa allt lite senare. Nu ska jag faktiskt ta tag i pluggandet, på riktigt!

Sängliggandes

Har inte kunnat göra så mycket idag heller. Kan verkligen inte plugga med feber, hjärnan funkar liksom inte! Har däremot kollat igenom tax-free på internet, det är ju inte så ansträngande precis. Blev jätteglad när jag kom på att Turkiet inte är med i EU, av flera skäl, men just den här gången för att det betyder att vi får handla tax-freesaker! Blir nog lite choklad, kroppsolja och solskyddsfaktor. Provade lite badkläder tidigare och jag kommer minsann i ett par som inte passade förra sommaren. Kanske inte ska ropa hej eftersom jag har varit sjuk ett bra tag nu och tappat ett par kilo.

Nu ska jag gå tillbaka till sängen och kolla på Grey´s.

En fin bit...

Läste precis att Regina Spektor har gjort en låt till nya The Chronicles of Narnia: Prince Caspian. Hon har så fantastisk röst så det kan knappast bli fel.

Onsdag

Suck, upptäckte nyss att jag glömde mina blommor ute på balkongen igår. Hoppas inte natten har varit kall så att de har frusit ihjäl. De ser ok ut i alla fall! Om två veckor får de flytta ut till Kvicksund så min far får ha ihjäl dem istället! =) Helt otroligt att jag inte lyckats döda mina fina orkideer än. Det brukar ta mig ca 2 veckor men de ser lika fina ut som när jag köpte dem och det är ett bra tag sen.

Idag ska jag försöka plugga lite i alla fall, blev inte något vettigt gjort igår. Börjar bli lite stressad över tentan som är på lördag! Måste verkligen klara den!

Natti

Kom hem för en timme sen, helt slut. Febern börjar krypa fram igen. Proppade mig full med alvedon innan jag gick och jobbade för att hålla den borta men nu känner jag att de håller på att sluta verka. Ska ta en varm dusch sen ska jag sova!

Go natt!

Tisdag

Usch vad illa jag sov inatt. Låg och vred och vände på mig och feberyrade. Det kröp liksom i hela kroppen. Gick upp vid 6 imorse, hela kroppen var helt död, halsen gjorde skitont och snoret rann! Jag har verkligen inte tid att vara sjuk nu! Struntade i skolan och sov halva dagen för att skynda på friskandet lite. Ska gå och jobba en stund ikväll i alla fall. Pappa kommer och skjutsar mig eftersom jag ska till ett annat ställe, orkar inte ta bussen! Får proppa mig full med alvedon så att jag står ut. Hoppas bara jag hinner hem till Desperate =). Känns som att jag jobbar i motvind just nu men det vänder förhoppningsvis snart!

Ögondroppar

Inte nog med att jag har en miljon saker att göra de närmsta två veckorna så börjar jag nu känna mig lite krasslig. Har ont i halsen och fryser som en hund! Har inte(!) tid att bli sjuk nu! Ska dricka massor av c-vitaminbrus och knapra en massa alvedon.

Har tagit ögondroppar i nån vecka nu, fantastisk uppfinning (kan man kalla det uppfinning?). Men varför är det så himla svårt att pricka ögat för?! Högra ögat går alltid bra, får in en stor droppe. Men sen när det kommer till vänster öga så kan jag inte pricka rätt. Tar mig ca 3-4 droppar innan jag lyckas får in lite vätska i ögat! Återigen ett härligt i-landsproblem. =)

Nu ska jag sova bort det sjuka!

Natti mina vänner!

Tvätt och solsemester

Oj oj oj vad jag har pluggat hårt idag. Känner mig nästan säker på grammatiken nu, men bara nästan. Passade på att tvätta lite under eftermiddagen också, hade sjukt mycket tvätt så det tog nästan fyra timmar. Det är allt jag har gjort idag. Har inte hunnit förbereda morgondagen men jag tänkte gå upp vid 6 imorgon så då hinner jag med lite.

Just nu är det sjukt mycket men jag har precis för en stund sen bokat en resa till Turkiet. Reser ut på kvällen efter sista tentan den 31a. Ska bli så sjukt härligt! Har inte varit på solsemester sen jag var 19, då var jag visserligen på solresa i sju månader men ändå. När jag bodde hemma var jag utomlands minst två gånger om året. Sånt ändras när man flyttar hemifrån och framförallt när man pluggar. Då är man glad om man får ihop det med ekonomin överhuvudtaget. Men nu har det sparats, så nu blir det åka av!


Min gigantiska tvätthög!

Pluggipluggplugg

God morgon!
Gick upp hyffsat tidigt idag. Ska sätta mig i köket, utan tv och dator och plugga stenhårt idag. I alla fall till tolv då jag har tvättid. Men det blir engelsk grammatik samt fonetik för hela slanten resten av dagen.

Ha en bra dag!

Slut för idag...

Nu står min hjärna helt still. Orkar inte plugga mer företagsekonomi nu, har skrivit 10 sidor än så länge. Nu får det vila ett par dagar. Måste tentaplugga hela veckan. Ska försöka lägga allt strul åt sidan och fokusera. Tack och lov så har jag min kära familj och mina bästa vänner som ställer upp på mig. Mina bästa kompis Isabel ringde tidigare och var orolig för att tanten var så dum (läs tidigare inlägg). Alla som jag har pratat med frågar vad de kan göra för mig! Till och med läraren i kursen "är på min sida", han mailade och frågade hur det var med mig och skrev att jag inte ska oroa mig för PMskrivandet, att det kommer att lösa sig.


...tack för idag

Streeeeess!

Just nu borde jag inte alls blogga men jag känner att jag behöver en liten paus. Tentaplugg blev det inte alls eftersom jag är 100% dumpad av min PM partner. Så nu sitter jag och försöker knåpa ihop ett 4 veckors heltidsarbete på en kväll! Har några timmar till över nästa helg också men jag ska göra intervjuer och de måste ju ske i veckan och sammanställas till helgen.

Det ser dock ut som att något riktigt, jag menar riktigt skoj kommer hända om två veckor! Vill inte berätta vad än men jag är alldeles exalterad och det är det som får mig att orka med allt jag har att göra nu. Önskar att dygnet hade fler timmar!

Omväxling förnöjer

Kom precis hem från jobbet. Gick riktigt bra idag för att vara söndag. Har ett ganska omväxlande jobb, igår fick jag en My little pony-häst i huvudet och idag en krita i näsan. Slå det ni. Är skönt att kunna gå iväg och slippa tänka på allt pluggande och strul som är just nu.

Nu måste jag dock tillbaka till verkligheten, dags för tentaplugg!

Myslördag

Det var faktiskt skönt att jobba, att lägga tankarna på något annat än dåliga människor. Blev lite sent dock så jag håller på att laga lite mat nu. Ska kolla på CSI och Brottskod försvunnen, det är ju ett sånt "cross-over" avsnitt. Älskar båda serierna så det är som julafton för mig, haha! Känner mig lite piggare och gladare nu så jag hoppas kunna få några timmars sömn sen, imorgon är det ju jobb igen! Det är skönt när slantarna trillar in på kontot.

Ha en kanonkväll!

Dumpad

Kunde verkligen inte sova inatt. Var skitarg! Har ju berättat att jag skriver PM med en annan tjej/kvinna. Igår fick jag mail av henne att hon ska göra det ensam, en vecka innan det ska lämnas in. Hon vill dessutom använda sig av det som jag har gjort, skulle inte tro det va. Så det är bara för mig att börja om från början, själv. Som om jag hade tid med det. Får lägga dag och natt till att plugga nu i två veckor. Ska ju jobba både idag och imorgon också. Ja ja, det är bara att bita ihop och köra!

Hoppas att er helg är bättre!

Jippi!

Weee jag är alldeles glad idag. Förrutom att det regnar, vilket jag tycker är helt fantastiskt så har jag kammat hem mitt första VG på högskolan. Hämtade ut min tenta som jag skrev på min födelsedag och jag hade skrivit VG på den. Yay, jag är inte så dålig i alla fall.

Är i Kvicksund nu, ska äta här ikväll. Sen blir det jobb hela helgen!

Yoga till hösten

Har glömt berätta att jag har anmält mig till en yogaklass till hösten. Var tvungen att anmäla mig redan nu eftersom platserna går åt supersnabbt. Det ska bli jätteskoj. Har tänkt börja yoga hur länge som helst men det har som inte blivit av. Men nu så. Det kommer bara vara en gång i veckan men jag ska försöka komma igång med nåt annat också, vet inte vad bara. Så nu måste jag införskaffa en sån yogamatta. Kan jag köpa vilken som helst eller är det nåt speciellt jag måste tänka på? Har noll koll!

Piggelinöverdos

Kan man äta för mycket glass? Jag har snart ätit upp en hela kartong med piggelinglassar på en vecka, helt själv(!). När tusan blev isglass så gott? Jag tror jag är beroende! Finns det nån hjälplinje för såna problem?

Sex and the City

Det verkar som att jag hade fel om Sex and the City filmen. Nu ser det inte alls ut som att någon kommer dö i filmen som hade premiär i London här om dagen. Tydligen så lämnar Mr Big Carrie vid altaret, han dör alltså inte alls. Jag kunde inte låta bli att läsa recensionen om filmen där det även stod vad som händer. Här i Sverige får vi vänta till 21 juni innan vi kan se Sex and the City på bio.

Rastlös

Somnade om ordentligt och vaknade inte förrän kl 11. Jag skulle kunna gå i ide under våren, är så himla trött hela tiden. Skolan gick snabbt, vi gick igenom lite om vad som ska komma på en av tentorna. Fick även reda på att den förra tentan är rättad. Har dock inte sett än hur det gick, ska hämta ut den imorgon.

Är sådär jobbigt rastlös, vill göra nåt men orkar inget jobbigt. Fick lust att rensa lite i garderoben men det är ett sånt himla projekt. Jag är så dålig på att göra mig av med grejer, även om jag inte använt dem på år och dagar. Ska jag kanske sy lite? Har ingen riktig inspiration. Känner för att typ... gå på bio eller kolla film eller nåt. Nån som vill gå på bio?

Äntligen regn

Drömde att jag var utomlands och hade precis lagt mig i en sån fluffig hotellsäng när jag vaknade och insåg att den fluffiga hotellsängen faktiskt var min alldeles egna. Var dessutom nästintill snorfri när jag steg upp ur sängen. Såg ut genom fönstret och såg att det regnar, ingen är nog gladare än jag. För er som inte vet så är jag sjukt allergisk mot pollen så en solig vår är en rent h-vete för mig. Därför är jag så himla glad för att det regnar idag. Då kan jag vistas utomhus utan att nysa ihjäl mig!

Ska inte vara i skolan förrän kvart över ett idag så jag funderar på att lägga mig i sängen mysa lite till klockan 10. Var tvungen att gå upp tidigt för att jag fick en utskrift levererad.

Aaaaaatchooooo

Usch vilken snorig, nysig dag det har varit. Har precis försökt mitt  bästa med att droppa i ögondroppar. Det var typ omöjligt kan jag lova men jag tror jag lyckades blinka i några droppar i ögat. Det mesta hamnade runt omkring men vad gör det. Ska lägga mig i sängen och kolla på Grey's som precis har börjat.

En fråga bara... kan man färga/tona håret så att det ser naturligt röd/orange ut?! Har alltid velat ha sån färg på håret, är supertrött på det jätteblonda! Tål att tänkas på.


Natti mina vänner

Massa plugg

Hello Lovlies!

Sitter framför datorn och pluggar för fullt. Fixade till den sista inlämningen i Language in Context på några minuter. Jag hade skrivit en tidigare och skulle bara rätta till några småfel så nej jag är inget supergeni! Har skrivit två sidor handlingsplan/teambuildingplan i ca 2 timmar eller nåt. Det tar sin lilla tid. Först ska jag leta på vettiga grejer i litteraturen. Har jag tur är den på svenska så det är bara att leta på var den passar in i texten och sen skriva. Har dock sparat den tjockaste boken som är på engelska till sist.

Blev uppringd av mitt nya jobb tidigare. Ska dit näst-nästa vecka och fika och kolla schema, låter bra tycker jag. Vecka 21-22 är sjukt hektiska men jag har lyckats pussla ihop allt. Det börjar i och för sig nu i helgen då jag jobbar både lördag och söndag. Tisdag nästa vecka har jag skola 9-15, börjar jobba 16.30-21 = 12 timmars dag! Lördagen den 24e har jag tenta, på söndagen ska jag jobba hela dagen, jobbar även tisdag kväll veckan därpå, tenta på onsdagen, fika på nya jobbet onsdag eftermiddag, torsdag ska PMan in och på Lördagen skriver jag sista tentan för den här terminen. Visst låter det skoj!

Onsdag

Kom precis hem efter att ha handlat lite mat. Tog även en sväng till apoteket för att hämta ut Bricanyl, nässpray och ögondroppar. Nu jäklar är det slut på det här! Ska supermedicinera mig direkt! Sen ska jag ta tag i pluggandet. Har en hel del att göra.

Morsdagspresent

Ok, bloggflytten var inte helt smärtfri. Min statistik har fått nippran. Den visar en tredjedel av antalet den visade imorse(?). Hur tusan kan antalet läsare sjunka under dagen? Makes no sence!

I alla fall så har jag kommit på väääärldens bästa morsdagpresent. Eller kanske inte världens bästa. Tyvärr mamma så blir det ingen resa till Mauritius men nästan lika bra. Kan ju så klart inte tala om vad det är då min mor kikar in här lite då och då. Får visa om... två och en halv vecka, haha!

Nu ska jag knapra i mig lite alvedon, krypa ner i sängen och sova. Hoppas att det sjuka har lämnat mig imorgon! Funderar på att ta tag i mitt nästa syprojekt. Ska jag försöka mig på en klänning?! Har ett jättefint blommigt tyg som räcker till en klänning. Känner mig liiite osäker dock eftersom jag aldrig har sytt nåt i den vägen tidigare. Men det var ju inget dyrt tyg så fukar det inte så funkar det inte. Nä, nu drar jag iväg igen...

Go natt på er! Dröm sött!

Jag vill också...

image2707
Var jag 18 och gick andra året på gymnasiet. Jobbade på ganska flitigt det året. Lyckades skrapa ihop en del VG och MVGn!

image2708
Hade jag precis fyllt 20 och nyligen kommit hem från min Australien+Thailandresa som varade i 7 månader. Jobbade i Parken Zoo och planerade flytt till Skellefteå för att börja plugga.

image2709
Hade jag tröttnat på min tillvaro, letade jobb och planerade flytt till London.

image2710
Hade jag nog precis kommit in i pluggandet igen. Efter att ha läst företagsekonomi + nationalekonomi så känns engelskan som en semester.

image2711
Var jag i skolan en stund och sen pluggade jag hela kvällen.

image2712
Ska jag handla lite mat och sen ta igen det jag missat idag. Kanske påbörjar jag nästa syprojekt också.

image2713
Kämpar jag på med skolan. Är nog inne på slutspurten av utbildningen. Har förhoppningsvis tagit mig i kragen och engagerat mig i något som kåren, ideell verksamhet, politiskt eller i min bostadsförening.

Grattis Malin!

Idag fyller min kära systerdotter Malin 15 år(!). Herregud, tur att jag inte har åldrats ett dugg! =) Grattis vännen!

Lite piggare

Go' kväll!

Nu har jag legat nerbäddad i soffan hela dagen. Börjar känna mig liiiite piggare. Ska lägga mig tidigt ikväll och sova bort det sjuka! Måste ta igen det som jag skulle ha gjort idag, vilket var en hel massa. Oh well, shit happens! Just nu längtar jag massor till sommaren. Vill att den här terminen ska vara slut nu!

Ikväll är veckans tv-höjdpunkt, Desperate Housewives! Slutade så himla spännande förra veckan. Får se om Lynettes familj lever. Jag råkar faktiskt veta hur det går... men det tänker jag minsann inte berätta för er!

Svinsjuk

Vaknade en halvtimme för sent imorse, studsade ur sängen. Började göra mig i ordning i all hast. Satte mig ner i fem minuter för att ringa ett samtal och insåg att jag inte alls mådde nå bra. Gick tillbaka och kollade i spegeln, ögonen var helt igensvullna och geggiga och snoret rann, inge bra. Bestämde mig då för att stanna hemma idag. Det var ju trots allt bara en föreläsning. Tänkte att jag hade heeela dagen på mig att plugga, la mig ner och vilade en stund. Vaknade alldeles nyss, jag har alltså sovit bort hela dagen. Måste va ännu sjukare än vad jag vill tro. Nu måste jag hitta på nåt att äta, har inte ätit sen igår. Känner mig inge hungrig i kroppen men huvudet är lite tungt.

Skit också att jag ska vara sjuk nu på slutet av terminen när det finns en miljon saker att göra!

Litteraturreflektion - check

Nu har jag skrivit klart en kort reflektion som jag ska lämna in imorgon. Skulle ha gjort det för jättelängesen men jag har liksom glömt bort det. Ingen fara på taket! Allt löser sig. Förstår inte varför jag aldrig gör saker direkt. Varför ska jag alltid skjuta upp allt till sista sekund?! Ska försöka ändra på det, så småningom.


Dags att sova!

Födelsedagspresenter

Kom på att jag inte har visat vad jag fick av mina kära vänner i lördags. Det får ni ju inte missa heller! Fick en jättefin Marimekkonskål av Malin, den var fylld med hallon innan vi satte i oss dem. Gud så gott det är med hallon, de är sjukt underskattade! Gillar nog hallon mer än jordgubbar tror jag. Any ways, de skojiga spelen fick jag av Isabel, kommer garanterat bli välanvända, vi mjukstartade ju lite i lördags ;)! Det superfina armbandet gav Jeanette och den icke närvarande Sanna mig! Tack allihop!

Jag fick det!

Yay, jag har jobb i sommar, eller 6 veckor. Det passar mig alldeles utmärkt. Kommer att vara ledig från 1a juni till 22a juni, sen ska jag jobba från den 23e juni till 3e augusti. Skolan brukar börja runt den 20e augusti så jag kommer sammanlagt att vara ledig 5 veckor. Det är det längsta jag har varit ledig under en sommar sen jag var 16. Förra sommaren hade jag 3 veckors betald semester, sommaren innan det var min längsta sammanhängande ledighet i 3 dagar(!). I alla fall så ska jag jobba inom hemvården. Kommer åka runt till äldre och ge dem mediciner (efter att jag har klarat ett prov), ge dem mat osv. Det blir nog bra tror jag!

Måndag

Hej hej hallå allihop!

Idag känner jag mig lite bättre. Sov till halv tolv(!), hade kunnat sova längre men jag ska ju till skolan en stund idag. Tänkte strunta i det men så kom jag på att jag har lånat en film på biblioteket som måste lämnas tillbaka idag. Idag är det riktigt svalt ute, jag har haft ca 20-25 grader på balkongen (som ligger i norrläge) hela helgen, idag är det bara 10. Har lärt mig att man inte kan titta på folk nedanför vad de har på sig för att veta hur varmt man ska klä sig. Svenskar har inte den förmågan att klä sig efter väder. På en supervarm dag kan man möta folk som går i bikini och sen en stund senare någon i dunjacka. Hur tusan tänker folk?

Skitsöndag

Idag har verkligen varit en dålig dag. Den började ganska bra men sen började jag bli snorigare och snorigare, ögonen var alldeles svullna, jag mådde verkligen skit. Åkte hem från Kvicksund på eftermiddagen, la mig i soffan och somnade ett tag. Kollade mailen, hade fått ett otrevligt mail där jag fick skit för saker som inte är mitt fel, känns inge bra. Ska försöka lägga det åt sidan ikväll och ta tag i det imorgon.

Nu ska jag byta lakan, ta en dusch och försöka sova igen. Imorgon har jag en sån 45 minuters föreläsning.

God natt!

Söndag

God morgon eller förmiddag är det kanske!

Sitter hemma hos mamma och pappa, ska gå ut och lägga mig i solen om en stund. Kanske blir ett litet dopp i poolen senare.

Gårdagen var mycket trevlig. Vi åt en massa mat, drack en massa vin, skumpa, drinkar, öl, cider you name it! Är lite småseg idag, var dock uppe med tuppen eftersom jag vaknade alldeles snorig!

Nu ska det grillas lax, yum!

Gästbloggare: Jeanette

gästbloggar, hej janne här! anna ska ha en stor eloIge, hon e grym på matlagning och det har varit en toppenkväll...snart bär det av till nybron om jag får bestämma =) anna  you rock!

Lördag

Usch vad det är varmt i min lägenhet nu och då ligger din i norrläge! Kunde inte sova imorse för att det var så varmt, ick! Skulle göra en pavlovatårta till ikväll, gjorde marängen igår. När jag kom ut i köket imorse låg den där. alldeles platt, all luft hade gått ur. Så nu ska jag hitta på nåt annat gluten- och laktosfritt. Ska nog hitta på nåt. Får nog använda mina cosmopolitan lime:ar(?). En lime flera...?

Nu ska jag sluta snacka strunt och göra lite nytta!


Ciao!

Ny kjol

Fick ju världens sydille idag. Har knåpat ihop en söt kjol. Dock är den lite stor i midjan så det måste jag fixa så småningom. Så här ser den ut:





































Söt va! =)

Soooolig dag

Intervjun imorse gick som en dans. De skulle bara ringa och kolla med mitt gamla jobb att jag är duktig och sköter mig. Om de sa att så är fallet så har jag jobb 6 veckor i sommar, yay! Efter det åkte jag och köpte tyg, har en sån himla sylust. Efter det åkte jag med mamsen ut till Kvicksund. Där har jag spenderat hela eftermiddagen på en sån flytgrej i poolen. Tyvärr är vattnet fortfarande lite för kallt (21 grader) så det blev inget ordentligt dopp idag. Solen gick i moln ett tag så då  gick jag på att gå upp. Började sy en kjol men jag hann inte klart så jag fick låna med mig symaskinen hem. Måste köpa mig en egen maskin. Åkte till stationen och plockade upp bror som hade varit i Gävle i två, eller var det tre dagar...? Han släppte av mig hemma, när jag kom in i hissen med allt pick och pack kom jag på att mobilen låg kvar i bilen, Panik! Jag har ju ingen annan telefon! Skyndade mig in och slängde upp datorn, kan ju skicka sms via mitt bredband, tack och lov! Så nu är mobilen hemma igen! Jag kan vara världen flummigaste!

Nu ska jag äta en Caesar Sallad, yum!


Här har jag glassat hela eftermiddagen!

Ännu en intervju

Nu ska jag strax iväg på den andra intervjun för den här veckan. Får se hur det går. Fick precis ett mail från min pappa, tydligen så är det en kvinnojour som behöver folk. Jag vill ju gärna engagera mig i såna saker men tyvärr finns det inte alltid tid. Jag pluggar hela dagarna och jobbar kvällar och helger, inte jämt men ofta. Så om någon som befinner sig i Eskilstuna är intresserade så hör av er!

Ha en bra dag!

Planering

Det var ju visst näst sista avsnitten av Jericho idag. Får inte missa att kolla nästa vecka! Nu ska jag sätta mig och göra en studieplanering för de sista veckorna. Min arbetsgivare, eller hon är inte det egentligen men det är krångligt, i alla fall så ringde hon mig idag och gav mig fler timmar i maj så nu är resten av månaden fullproppad av jobb och plugg. Har som jag tidigare har nämnt tre(!) tentor om två veckor +att PMan ska lämnas in. Den ska dock preliminärt vara klar den 20e, får se hur det blir med den saken. Det var skönt att vara hemma idag och städa ordentligt, kan inte koncentrera mig när det är stökigt, eller när det finns nåt annat att göra överhuvudtaget. Får nog skeppa ut tvn och datorn när det är dags för hårt tentaplugg.

Säkert jättespännande läsning..!

God natt på er!

Äntligen klar

Nu så har jag sammanställt alla enkätsvar. Det tog lite tid men men... Nu är det slutpluggat för idag. Sitter och kollar på Jericho, sååå spännande! Det är inte så många avsnitt kvar (2 eller 3) sen är det slut. Konstigt beslut tycker jag. De skulle ju inte göra någon andra säsong men så gjorde de det i alla fall. De spelade in sju avsnitt, sen la de ner serien, märkligt.

Torsdagsstäd och plugg

Det var minsann Isabels halsband, tyckte väl att jag kände igen det, värsta minnet jag har. Frågan är ju hur det har hamnat i vecket i min soffa(?)! Vi får lösa denna viktiga världsfråga på lördag! =) Och med tanke på att Isabel inte har varit här sen i påskas tror jag så säger det en hel del om hur ofta jag städar ordentligt! Ska försöka skärpa mig!

Jisses vad det har städats idag. Har lämnat lite tills på lördag, vet att jag kommer stöka till lite igen, det är ju hela två dagar kvar! Har suttit och pluggat nu i ett par timmar. Är färdig med teorin så nu sitter jag och sammanställer enkätsvaren, det tar sin lilla tid kan jag lova och då är det inte så många respondenter.

Upphittat

När jag tog bort överdraget på min soffa hittade jag detta halsband. Tror minsann inte att det är mitt. Om jag inte är helt ute och cyklar så tror jag att jag har sett detta på Isabel, har jag rätt?! Är det ditt vännen?

Storstädning

Nu har jag dragit ihop alla kläder som låg i soffan, det blev en liten hög. Ska byta överdrag på soffan, det som jag brukar ha behöver tvättas - big time! Har dammsugit hela lägenheten och skurat golven, sitter och väntar på att golven ska torka så att jag kan gå fram och tillbaka. Måste sortera i klädkammaren. Har två påsar med ren tvätt som behöver hängas upp.


Nu kan man faktiskt sitta mer än en person i soffan! =)

Perez loves Robyn

Perez Hilton är ju verkligen helt galen i Robyn. Idag finns en cover på The Police´s Message In A Bottle upplagd. Listen and enjoy!

Flyttad blogg

Så nu har min blogg flyttats. Blev lite orolig när det stod att flytten kunde ta mer än 24 timmar. Tror det tog 10 minuter för mig, haha. Ville ju inte heller att alla gamla inlägg och grejer skulle försvinna, men allt finns kvar. Det ser lite annorlunda ut men det ska jag väl vänja mig vid! =) Nu ska jag äta lite lunch innan storstädningen fortsätter!

Torsdag

Jag är helt dagblind numer. Igår var jag helt övertygad om att det var torsdag, hela min världsbild är förvriden, eller nåt. Tog sovmorgon idag också, våren tar verkligen på krafterna. Är konstant snorig och har rinniga ögon, skitjobbigt!

Idag händer det inte mycket skoj. Ska skriva klart teorin till PMan och städa lite, eller mycket vill säga, det är så stökigt här och det kommer ju folk hit på lördag och ska äta lite mat, då är det ju trevligt om det är lite rent.

Vad gör ni denna soliga dag?!

Seeegt

Kollade lite på Grey´s tidigare, segt idag måste jag säga. Eller så är det för att jag känner mig alldeles sömnig och inte hänger med. Hade bestämt mig för att strunta i förmiddagsföreläsningen imorgon. Gick in på hemsidan och såg att läraren är sjuk så det blir inget i alla fall, jisses så skönt, ha massor att plugga i annat. Glassen blev kanongod men mäktig by the way.


Nu orkar jag snart inte hålla ögonen öppna, ska lägga mig och kolla på Big Love!

Natti

Sveriges högsta vinst

Läste att en anonym person har vunnit 135(!) miljoner på Lotto. Åh vad jag skulle vilja vinna en massa pengar. Tänk att inte behöva oroa sig för pengar hela tiden, att de bara finns där. Den som säger att lycka inte kan köpas för pengar har aldrig varit helt utan och kännt ångesten när man inte kan betala alla sina räkningar etc. Om jag vann skulle jag framförallt resa, lååångt bort. Skulle nog bjuda med mig familj och vänner på en skojig resa.

Vad skulle ni göra om ni vann en massa pengar?!

Nästan boknörd

Hemgjord glass

Shit vad klantig jag är. Grejen med inlägget nedanför är ju att jag ska skicka länken, tror ni jag kom ihåg det? Icke! Får göra det nu istället.

När man är lite så laktoskänslig som jag är så finns det inte jättemycket glass att välja på i frysdisken. Och jag älskar verkligen glass men nu börjar jag bli trött på att få ont i magen så jag kom på den briljanta idén att göra egen laktosfri glass. Det är ju hur simpelt som helst, tror jag. Har ju aldrig provat tidigare och nu står glassmeten i frysen så vi får väl se.

Ska plugga lite nu en stund tills Grey´s börjar.

Tävling

image85

(Långt ifrån allt som ingår syns på bilden, men Här ser ni det mesta som ingår)

Maria har dragit i gång en heelt galen goodiebag tävling, där värdet ligger på c.a. 15 000:- , Här kan ni se vad goodiebagen innehåller. De som sponsrat med priser till denna otroliga tävling är:

Korsetten, Bodystar, Textilboden, Softskin, Guam Cosmetics, Fannyhair, Lena Danielsson, Johanna Sohl, Ulla Landenmark och Mats Johansson via Landulla webshop, Solbrillor, Snyggunder, Hud och Kosmetik, Vuxensidan, Rosenserien, Fonnix, Rosagården, Presentkuriren, Aromia, Nagelshop, Kleio, Aromacreative, Lash, Pikmee ,Tid & Lust , och Evince Cosmetics


Ni bara måste vara med, tävlingen pågår t.o.m. den 31 Maj. Här tävlar ni!

Ny profilbild

Som ni ser har jag bytt profilbild, den här känns mer som jag. Jag har i och för sig ingen prinsesskrona på mig som på den andra bilden men det får duga. Den ser så liten ut bara. Eftersom jag har noll koll fiskpinne på hur man fixar sånt utan att den ser konstig ut så kanske någon kan hjälpa mig och berätta hur man gör?!

En helt vanlig dag...

Herrejisses, hittade verkligen ingenting som jag kan ha på mig i helgen. Letade runt massor, tänkte till och med bryta mitt no-spending-may löfte nu när det ser ut som att jag kanske har jobb till sommaren. Blir kanske så att jag gör det imorgon i alla fall. Vill ha nåt fint att ha på mig...

Anyways, intervjun gick bra, tror jag. Det var jättesvårt att läsa av mannen som jag pratade med. Oftast får man ju en känsla men... jag vet inte. Vi får väl se vad som händer. Kruxet är ju om jag får det andra jobbet på fredag, vill ju helst ha det som jag var på idag. Vad gör jag då?!

Nu har det lossnat

Oj vad många inlägg det blir idag! =) Det har ju inte sett så ljust ut på jobbfronten för mig på sistone, det vill säga sommarjobbfronten. Annars är jag ju sysselsatt så det räcker och blir över. I alla fall så ringde en dam nyss och sa i stort sett att jag fått ett jobb men att de vill träffa mig först. Så jag ska träffa dem på fredag. Det är ett krux bara, det jobbet ligger typ 5km från mig så det skulle betyda en hel del bussåkande och cyklande. Hoppas jag får det jobb som jag ska till idag. Tror att de ligger på ungefär samma i lönenivå.


Får se vad som händer.... To be continued...


Surprise-post

För en stund sen hörde jag att nåt liten föll ner genom brevinkastet. Reklamblad tänkte jag och struntade i det. När jag sen gick ut i hallen för att gå till badrummet så låg där ett lite silvrigt kuvert med handskriven adress på. Kände igen handstilen men jag kunde inte placera den. Öppnade kuvertet och där låg ett sent grattiskort från söta Linn och Aidan! Blev superglad!

Ok, NU ska jag göra mig i ordning!

Onsdag

Go morgon!

Jag måste verkligen skärpa mig, kan inte hålla på att sova så här till 10 de dagar jag inte har föreläsningar. Eftersom jag är så långsam på morgonen blir det verkligen ingenting gjort på länge heller. Har redan varit vaken i en halvtimme men jag har bara förflyttat mig från sängen till soffan! =) Ska väl kanske försöka hitta på nån frukost. Sen måste jag göra mig i ordning så att jag ser fräsch ut på intervjun, fräsch och fräsch vet jag inte om jag kan se ut nu med rinnande ögon och näsa men jag får göra mitt bästa, hel och ren är väl det som brukar räknas. Vet inte vad som har hänt med mitt hår, det är alldeles mjukt idag, I like.

Good Evening Ladies and Gents

Tänkte skriva ett litet inlägg innan det är dags att sussa. Har varit så trött i eftermiddag så det har inte blivit så mycket gjort. Har kollat skolmailen och skickat iväg en massa viktiga mail, ätit lite middag sen kom bror +hans sambo förbi för att låna en "weekendväska."  Bytte om för att köra lite styrkeövningar hemma men träningsvärken från igår är så illa att jag knappt kan rör mig, får bli imorgon istället.

Imorgon ska det inhandlas mat och alkohol till helgens lilla tillställning. Måste hämta ut mer allergimedicin, har redan tryckt i mig en kartong. Ska försöka hitta nåt som jag kan ha på mig i helgen (ska köpa med presentkort, no-spending may gäller fortfarande). Sen ska jag på jobbintervju, håll tummarna! Vill verkligen ha det här jobbet. Det är inge bra. Det är oftast bättre om de behöver mig mer än vad jag behöver dem. Oh well, det blir nog bra, kommer ju inte förlora nåt som jag har nu. Efter det MÅSTE jag verkligen försöka bli klar med teorin till PMan. Just ja, måste hitta en artikel i en brittisk nyhetstidning som jag ska kunna redovisa på torsdag, suck! Någon som har koll på om det har hänt nåt spännande i Storbritannien?!

Nu ska jag lägga mig i sängen och börja på nästa bok till litteraturen, denna gång är det The Remains of the Day. Finns även på film, ska förbi biblioteket och låna den på torsdag! ;)

Nu så, God natt mina vänner + er som jag inte känner!

Gossip Girl

Det har spekulerats ett tag vem av karaktärerna i Gossip Girl som är gay. Jag vet... =) Om ni också vill veta så kika här! 

Busy busy

Hej hej hallå!

Oj vilken intensiv dag det har varit. Är verkligen helt slut i huvudet. På förmiddagen diskuterade vi den bok som jag inte läste ut, jag hängde inte med ett dugg, hade nog inte gjort det om jag hade läst boken heller. Till lunch åt jag kinamat, i like a lot! Sen trodde jag att jag skulle gå till 14.45 som vanligt men det var visst 15.45 idag eftersom vi hade nån sorts "workshop." Vi diskuterade helt enkelt ett par uppgifter som vi skulle ha gjort till föreläsningen. jag gjorde dem precis innan lunch, ha ha. Stannade på vägen hem och köpte Fanta Free och en lakritspuck som ligger i frysen och väntar på mig!

Vad har ni gjort idag?!

Tisdag

God morgon allihop!

Ska strax gå till skolan. Sista heldagen som sagt var, grymt skönt! Har inte alls läst ut boken som ska diskuteras på förmiddagen men det är väl bara att improvisera.

Inatt har jag drömt om akupunktur. Är väl för att jag aldrig ringde igår som jag skulle ha gjort. Drömde att de hade grymt stora nålar som de borrade in i ryggen, sen slet de ut dem. Det gjorde skitont men efter så slappnade alla muskler av. Jättekonstigt!

Nu måste jag springa iväg så att jag inte blir sen!

Ha en bra dag!

Var tog dagen vägen?

Jaha mina vänner då var det kväller igen. Idag har jag varit fåordig men det beror endast på att dagen har varit extremt händelsefattig! Har fräschat upp håret lite, det är väl allt. Just ja, har blivit kallad till intervju. Oh just det min bästaste vän kommer på lördag för att fira min födelsedag med lite middag och utgång. Jag har insett den här helgen att jag har världens mest upptagna vänskapskrets. De flesta måste bokas månader i förväg! Galet. Och lite tråkigt! Men jag har lyckats skrapa ihop en tapper liten skara som ska fira att jag närmat mig pensionsålder med ett jättekliv!

Nu ska jag kolla på Casablanca och försöka sova. Imorgon är sista heldagen den här terminen, jisses vad fort tiden går!

Natti

Aj aj det bränner

Sitter med färg i hårbotten, det svider och kliar. Det gör det alltid för att det är så starkt. Är dock en av de sista gångerna jag bleker håret. Ska försöka få till nån mer naturlig färg istället, så småningom.

Tog tag i mig själv och gjorde lite styrkeövningar hemma på eftermiddagen. Eftersom jag inte kan träna ute nu utan att bli snuvig får jag hålla mig inne. Jag är helt sjukt otränad just nu. Har redan ont i hela kroppen. Ska försöka ändra på det!

Om en stund är det Cashmere Mafia, är nog lite fast trots allt. Först ska det poppas popcorn!

Seg dag

Oj vilken seg dag. Har plockat lite hemma och dammtorkat. Blev uppringd av ett ställe där jag har sökt jobb. Skickade in ansökan helt spontant igår kväll och de ringde upp redan idag. Ska dit på onsdag och möta dem. Får se hur det går, jag ska hålla er uppdaterade!

Nu ska jag äta en supersen lunch! Sen ska jag nog färga håret, det behövs verkligen kan jag lova!

Måndag

God morgon!
Tog mig lite sovmorgon idag. Hade svårt att somna igår kväll, låg och kollade på Casablanca. Kom precis på att jag har varit "ledig" i fem dagar utan att ha gjort något vettigt. Har ju dock varit sjuk fyra av dem så det gör väl inte så mycket.

Idag ska jag plugga massor. Måste börja förbereda mig för alla tentor som väntar. Det har ju lyckats lägga in tre stycken på en och samma vecka, kul!

Vad gör ni idag?!

Livsplan

Började fundera lite igår kväll när jag inte kunde sova på var jag vill bo i framtiden, det vill säga när jag är klar med pluggandet. Har suttit och kollat hur det ser ut på arbetsmarknaden och insett att det kanske inte är så jättesmart att bli företagsekonomilärare. Finns liksom inga jobb. Ska nog kanske satsa på engelska och samhällskunskap i alla fall. Ska boka in ett möte med studievägledaren, igen. De kommer vara så trötta på mig innan jag har kommit därifrån, de kommer slänga min examen i ansiktet på mig, ha ha. Nej då, de är väldigt tillmötesgående.

Har nog bestämt mig för att söka jobb i andra städer när jag är klar. Har en stad i sikte men jag vill inte säga nåt än. Mina planer har en tendens att ändra riktning ett antal gånger innan jag är framme. Det är ju ett par år kvar innan jag kan flytta härifrån.

Nu ska jag nog sova... tror jag.

Världens mumsigaste Pizza

Ska sätta mig på golvet och sortera lite kort men först tänkte jag visa min middag. Jag gjorde väääärldens godaste pizza. Räk- och kräftpizza med vitlöksaioli och ruccola, yum! Hade ett problem bara, hur tusan får man pizzan sådär fint rund?! Försökte verkligen men det var omöjligt så den blev rund-ish.

image84

Vill ha!

Ååååh hur söta är inte dessa? De kostar dessutom bara 29:- st. Men... jag har ju bestämt mig för att inte köpa nå grejer under maj. Så, om det finns nån där ute som känner att de vill köpa en sån här åt mig så får ni det!
image82
(Bild lånad från bluebox.se)

Långsam söndag

Jisses så seg jag har varit idag. Har nån sorts migränbaksmälla, dvs lite lagom ont i huvudet. Hoppas jag får slippa det imorgon. Pluggade hela förmiddagen. Börjar få kontroll över Ledarskap PMan, det känns skönt. Imorgon ska jag läsa litteraturboken som ska vara utläst tills på tisdag.

Åkte med bror ut till mamma och pappa tidigare. Satt ute på altanen, jättevarmt och skönt. Det regnade lite dock, men då är det bra med tak. Tog med mig en kasse med gamla kort hem. Ska sätta mig och gå igenom och se vilka jag ska sätta i mina nya ramar. Men först ska jag göra en räk- och kräftpizza. Får se hur det går.

Vad gör ni idag?!

Crazy morgon

Idag är mitt huvud helt slut. Usch, vill inte ha migrän igen på ett bra tag, helst aldrig mer. Ska boka tid för akupunktur, har hört att det ska vara bra både för migrän och för astma och allergi. I alla fall så är jag så sliten idag att jag inte orkade gå till jobbet. Borde ha gjort det men ibland får hälsan gå först. Ska mysa runt hemma i myskläder och plugga istället. Imorgon måste jag läsa ut boken som ska vara klar på tisdag, har läst ca 30 sidor av 300. Blir att skumläsa, brukar inte vara några problem. Så länge jag vet ungefär vad den handlar om så kan jag vara med och diskutera.

Höll på att glömma bort det jag skulle berätta. Imorse hade jag satt alarm kl 8.30 eftersom jag skulle ha jobbat. Ca 8.45 hör jag konstig musik, den blev högre och högre. Till slut så var det utanför mitt fönster så jag gick upp för att titta. Utanför/nedanför på gatan går en 20-30 manna orkester, ni vet sånt militärband som spelar blåsinstrument och stora trummor och några militärer med värsta vapnen. Efter dem går ca 40 civilpersoner. Det sjuka är att det enda som finns utanför är baksidan av brandstationen och på andra sidan gatan mitt bostadshus. Jag trodde jag hallucinerade. Jag fattade ingenting! Men snacka om effektiv väckning!

Lördag

Herrejisses vad ont i huvudet jag har haft hela dagen. Världens migrän. Var så dålig ett tag att min pappa blev så orolig och åkte in till mig. Han hade tack och lov Alvedon med sig. Jag fick ta dem och sen sova igen. Då var det ingen idé att han var kvar så han åkte hem. Nu vaknade jag och känner mig lite bättre, inte helt bra men jag ska försöka få mig nåt att äta. Har inte ätit på hela dagen! Bra lördag det här blev då!

Hoppas att eran dag har varit bättre och att ni får en bra kväll!

Ont i huvudet

Usch så segt det är idag. Har dessutom vääärldens huvudvärk och inga alvedon hemma. Har försökt sova en stund extra men det vill visst inte hjälpa. Ska åka iväg strax och då vill jag gärna känna mig lite piggelin.

Som sagt så var gårdagen trevlig. Glömde skriva att det dracks en hel del goda drinkar gjorda på Absolut Päron och Mango.Absolut Päron måste införskaffas, hur gott som helst.

Vad har ni för er idag?!

Anna - the Buzz Master

Oj så gott det var med grillat. Jag skulle kunna äta det varje dag. Blev jättesugen på grillad lax idag så det ska jag nog ta och äta inom en snar framtid. Kan ju inte grilla hem dock, tyvärr. Det är synd, skulle lätt äta grillat jämt! I alla fall så åt vi grillat kött, pommes, bulgursallad, vitlökssås och b-sås. Mums. Efter det så blev det min banoffee pie, huuur god som helst. Som ni ser så får jag hålla igen framöver för att komma i bikinin! =)

Efter maten spelade vi Buzz Musik Quiz. Jag hade aldrig provat det innan men hört massa om det. Eftersom vi var 6st och man bara kunde vara fyra fick vi para ihop oss i tre lag. Det blev bröderna i ett, svägerskorna i ett och jag och brorsdottern Julia i ett lag. Vi vann 2ggr! Ha! Inte illa för att vara födda på 80 samt 90 tal. Julia är klart bäst på att chansa och få rätt. Men jag kunde en hel del faktiskt. Riktigt skoj!

Nu ska jag lägga mig. Hade tänkt komma upp i skaplig tid imorgon för att göra lite nytta. Har ju legat däckad i två dagar så nu ska det tas igen. Jobbar hela söndag så allt ska göras imorgon.

God natt mina vänner

Grill och Banoffee Pie

Oj var tog tiden vägen?! Har bara vilat hela eftermiddagen, slumrade till och med till en stund. Nu håller jag på att gör mig i ordning, i sista sekund som alltid den senaste tiden. Håller dessutom på att koka kondenserad mjölk eftersom jag tänkte ta en banoffee pie med mig. Det är så sjukt gott! Om ni inte har provar den så gör det. Det tar lite tid eftersom konserven ska koka i 3 timmar men den klarar sig ju nästan själv.

image80

Recept på Banoffee Pie:

1 Burk kondenserad mjölk
100 g smör
200 g digestivekex (jag använder fullkorn)
2½ dl vispad grädde
3 bananer
Ev. Mörk choklad

Koka konserven med kondenserad mjölk i 3 timmar, se till att den är täckt med vatten hela tiden. Hacka eller kör digestivekexen i en matberedare och blanda dem sen med smält smör. Bred ut digestive"smeten" i en form med löstagbara botten. Bred på kolasmeten (mjölken) skiva bananer, lägg dem på kolan och toppa med vispad grädde. Riv eventuellt över mörk choklad!
Enjoy!

Fick precis veta att jag får skjuts till bror, yay!

Ha en bra kväll!

In bed with...

Nu känner jag mig lite piggare men jag ligger fortfarande i sängen med datorn. Har bestämt mig för att gå till storebror och grilla och dricka lite alkoholhaltiga drycker ikväll. Ska vila hela dagen och ta en lååång dusch. Då piggnar jag nog till lite.

Ligger och kollar på Australias next top model. Åh vad jag älskar Aussie dialekten. Just nu känns det så långt borta. Kan knappt förstå att jag faktiskt spenderade 6 månader där. Synd att det ligger så himla långt bort annars skulle jag lätt kunna bosätta mig där.

Dålig dag

Usch! Lika snorig idag. Ska gå och dra täcket över huvudet igen! Orkar inte mer... Vill att våren ska vara över nu!

Just det

Oj vad många inlägg det blev nu. Kollade ju klart på Guldkompassen tidigare idag. Helt ok måste jag säga. Som en blandning av Narnia och Harry Potter ungefär. Så gillar man dem så gillar man nog Guldkompassen. Men visst måste det komma en fortsättning? Någon som har koll? Slutet var sådär öppet... Måste komma mer. Konstigt vore det annars.

Nu ska jag ta en dusch och sen ska jag gå och lägga mig och hoppas på att jag mår bättre imorgon!

image79

Bovetefrallor

Har inte gjort så mycket vettigt idag. Har varit så dålig att det inte har gått. Men, bakat bröd har jag i alla fall lyckats göra. Bakade sånt "Du är vad du äter" bröd och bovetefrallor. Frallorna blev lite små eftersom jag aldrig gjort såna förr visste jag inte hur mycket de skulle jäsa. Har inte hunnit smaka dem heller så jag får berätta senare om de är ätbara eller inte!

image78

Aha... jag tror jag vet

Har funderat på det här ett tag nu sen jag skrev om det här i bloggen. Jag tror jag har kommit på vem det är som dör i Sex and the City filmen. Perez skrev för ett tag sen att det är någon som har med Carrie att göra. Det klart det är Big som dör! Efter att ha sett trailern igen så blir jag mer och mer säker. Kolla själva, Carrie ska gifta sig men nåt chockerande verkar hända som gör att hon inte gifter sig. Kom ihåg var ni läste det först! ;)


Fluff - för en mer balanserad kost

Köpte sån amerikansk marshmallowsfluff här om dagen. Har kollat på det länge men det har inte blivit av att jag köpt hem det. När jag kom hem läste jag på pappret runt burken. Såg att det inte fanns någon förteckning med näringsinnehåll eller innehållsförteckning. Jag har en sån grej för mig att jag alltid, då menar jag verkligen alltid läser näringsinnehållet på saker. Spelar ingen roll vad det är för något och egentligen inte vad som står heller men jag måste liksom kolla. Nu fanns det inget sånt på denna burk så jag läste det som stod. Det fanns bland annat serveringsförslag. Man kan ha det i varm choklad till exempel eller så kan man bre det på sin smörgås för en mer balanserad frukost(?). Det är helt sant. Jag höll på att skratta ihjäl mig. Så, om man vill hålla vikten då ska man alltså bre marshmallowsfluff på sin smörgås?! Det fanns även "recept" på en traditionell fluffernutter. Det är tydligen en smörgås med ett lager fluff och ett lager jordnötssmör - jag citerar "för att få hög och bra proteinmängd." Amerikanerna vet hur man äter gott och nyttigt! =)  

image77

Tro mig, innehållet i min burk kommer inte att ätas till frukost eller med jordnötssmör heller för den delen!

Klant

Hur dum får man bli? Är det någon som är förvånad? Hade det varit utomlands hade de direkt hängt ut "tv-kändisen" med namn och bild. Men i Sverige ska vi hålla allt så hemligt. Det funkar ju inte i alla fall. Alla vet väl nu vem det är som har klantat till det. Jag har min skvallerbror som håller mig uppdaterad! Tack bror! =)

1:a maj

God dagens!

Nu har min brorsdotter precis åkt hem. Vi har kollat på en massa filmer. Dock så somnade jag när vi kollade på Guldkompassen så jag ska kolla klart på den senare. Är så sjukt snorig av all pollen så det blir en lugn dag idag. Ska mysa omkring hemma och baka lite bröd.

Nu ska det ätas lunch och kollas på Våra bästa år.
RSS 2.0